Privlačni Szentendre, vedno zanimiv in baročni Eger, polotok Tihany ob Blatnem jezeru in Budimpešta, ena izmed evropskih prestolnic ob prelepi modri Donavi. 3 dni, 155 EUR.

Budimpešta in Eger


Skok v baročni Eger

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do decembra 2022

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Budimpešta
Odhod avtobusa z zbirnega mesta. Vožnja s krajšimi postanki na Madžarsko in ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte, glavnega mesta Madžarske. Samo mesto je razdeljeno na dva dela, med katerima teče reka Donava. Pešta je živahna in bolj velemestna kot je Buda, ki je tudi starejša. Po prihodu ogled mestnih znamenitosti: Nepstadion, parlament, opera, Trg herojev, bazilika svetega Štefana, Mestni park, Vajda Hunyadijev dvorec. Za doplačilo večerja v čardi, značilni madžarski restavraciji, s pijačo, folkloro in cigansko glasbo ter panoramsko vožnjo na Citadelo. Prenočevanje v hotelu.

2. dan: Budimpešta-Eger-Budimpešta
Po zajtrku vožnja v Eger, slikovito mesto, obdano z vinogradi. Med najbolj znanimi madžarskimi vini so npr. modra frankinja, egerska bikova kri in egerska deklica. Največja znamenitost mesta je grad, ki si ga boste tudi ogledali. Sledi še ogled baročnega mestnega središča s stolnico in minoritsko cerkvijo. Pokušnja vin in kosilo v Dolini lepih žena. Popoldne se boste vrnili v Budimpešto in si ogledali grajski hrib, kjer so glavne mestne znamenitosti. V kraljevi palači je danes narodna galerija, ribiška utrdba, grajena v neoromanskem stilu, in Matijeva cerkev iz 13. stoletja. V dogovoru z vodnikom obisk enega od številnih nočnih lokalov, nočitev v hotelu.

3. dan: Budimpešta-Szentendre- Slovenija
Po zajtrku izlet ob kolenu Donave. Ogled baročnega mesteca Szentendre, ki ga lahko izsledimo od 15. stoletja dalje. Nastalo je na prostoru nekdanjega rimskega kastela. Nekaj časa je bilo tudi sedež srbskega budimskega škofa. V mestecu je zato več cerkva. Že nekaj desetletij je v kraju slikarska kolonija, iz katere je izšlo več znanih madžarskih slikarjev. Danes je središče umetnikov in boemov. Opoldne odhod proti domovini. Prihod v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 155 EUR

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine in cestne takse, 2 x nočitev z zajtrkom v Budimpešti v dvoposteljnih sobah s kopalnico oz. s prho in wc-jem v hotelu 3*, pokušino vin in kosilo v Egeru, vse oglede po programu, vstopnine, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Madžarska

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).
  Na obrobjihPanonske nižine

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,...3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).
  Budimpešta in jezero doživetij

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,…3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.
  Bisera lepe modre Donave

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.