Nepozabno doživetje treh dežel v enem dnevu - Avstrija z mogočnim gradom Riegersburg, Madžarska s kulinaričnimi dobrotami v čardi in Slovenije z gradom Grad.

Porabje in Prekmurje


Deželi z bogato zgodovino

Čas potovanja: 1 dan

Odhodi: od marca do novembra 2022

Prevoz: avtobus

Program izleta:

Zjutraj odhod modernega turističnega avtobusa z dogovorjenega mesta in nato vožnja v smeri Maribora in Lenarta in dalje proti Cmureku. Prestop meje in nadaljevanje potovanja po štajerski pokrajini do Bad Gleichenberga, znanega zdraviliškega mesteca. Nato vožnja do gradu Riegersburg (možnost vzpona na grad z žičnico). Dvorec Liechtensteinskih, ki leži na nekdanjem vulkanskem griču, se ponaša z bogato zgodovino. V 12. stol. je nastala velika utrdba, ki še danes privablja množice obiskovalcev. S svojo lego in bogato notranjo opremo velja za enega najbolje ohranjenih srednjeveških gradov na svetu. Ogled zunanjosti gradu in razstave v njem. Nato nadaljevanje potovanja do meje med Avstrijo in Madžarsko pri Rábafüzesu. Vožnja do mesta Monošter/Szentgotthárd, središča porabskih rojakov. Ogled cerkve in kratek prosi čas za nakupe na tamkajšnji odprti tržnici ali v trgovski hiši. Sledi gurmansko kosilo v tipični madžarski čardi. V popoldanskih urah vožnja v Porabje, po prijazni podeželski pokrajini, posejani z nekaterimi še delno slovenskimi vasmi do meje pri Hodošu, prestop meje in prihod na Goričko. Vožnja po slikoviti slemenski cesti do največje grajske zgradbe v Sloveniji – Gradu. Vodeni ogled. S Cankove se boste odpeljali domov. Prihod pozno zvečer.

Cena potovanja na osebo je: 69 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, gostinske storitve po sporedu (gurmansko kosilo z vključenim aperitivom in vinom), vožnjo z žičnico in vstopnino za razstavo na gradu Riegersburg, vstopnino na Gradu, vse oglede po programu, slovensko vodenje, organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma izleta, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Madžarska Slovenija

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).
  Na obrobjihPanonske nižine

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,...3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).
  Budimpešta in jezero doživetij

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,…3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.
  Bisera lepe modre Donave

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.