Potepaje ob Donavi in "Panonskem morju". Spoznajmo in doživimo čarobnost tipičnih mest,...3 dni, 150 EUR.

Slikovita Madžarska


Prelepa Madžarska

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do decembra 2022

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Budimpešta
Zjutraj odhod avtobusa proti Murski Soboti in vožnja ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Po prihodu krožni ogled mestnih znamenitosti: parlament, opera, Trg herojev, Štefanova cerkev, Mestni park, Vajda Hunyadijev dvorec. Za doplačilo priporočamo 3-delno večerjo v čardi, značilni madžarski restavraciji s pijačo, folkloro in cigansko glasbo ter panoramsko vožnjo na Citadelo. Prenočevanje.

2. dan: Budimpešta-Szentendre-Visegrad-Budimpešta
Po samopostrežnem zajtrku izlet ob kolenu Donave. Ogled čudovitega baročnega mesteca Szentendre (15. stol.), središča umetnikov in boemov. Kratka vožnja do velikega donavskega ovinka, do Visegrada. Mesto je bilo nekoč sedež srednjeveške Madžarske in tam je bila rezidenca kralja Matjaža. Razen kraljeve palače in utrdbe so znamenita še mestno obzidje in Salamonov stolp (kjer je bil kralj Salamon zaprt) na vrhu hriba. Opoldne vrnitev v Budimpešto in ogled grajskega hriba s kraljevo palačo, Matjaževo cerkvijo in Ribiško utrdbo. Za doplačilo priporočamo plovbo pod mostovi Donave z večerjo. Prenočevanje.

3. dan: Budimpešta-Tihany-Heviz-Keszthely-Slovenija
Samopostrežni zajtrk in odhod proti severni obali Panonskega morja. Med potjo ogled tihanyskega polotoka s prelepim pogledom na madžarsko morje in okolico. Tihany je najprivlačnejši kraj ob Blatnem jezeru, slovi po svojih znamenitostih in po pokrajinski lepoti. Prostor je zaščiteno območje. Kratka pot do Héviza, največjega naravnega zdraviliškega jezera v Evropi, v katerega dotekajo topli izviri (29-32° C). Prosti čas za kopanje, sprehode ali dobre sladice. Vožnja v Keszthely in sprehod po mestu, kjer je bila ustanovljena prva agronomska fakulteta Evrope in kjer se nahaja pompozni baročni dvorec Festetics. Odhod proti domovini. Prihod domov v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 158 EUR

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, 2 x prenočevanje s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* v Budimpešti, oglede in vstopnine po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, ob prijavi najmanj 20 potnikov 4-delna značilna večerja v čardi z glasbo, folkloro in pijačo; plovba po Donavi z večerjo.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Madžarska

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).
  Na obrobjihPanonske nižine

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,...3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).
  Budimpešta in jezero doživetij

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,…3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.
  Bisera lepe modre Donave

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.