Skrite lepote panonskega morja, obisk središča nekdanje slovenske kneževine v panonski nižini, cena 148 EUR (večerja, vstopnine, vožnja s čolnom).

S soncem obsijani Balaton


Skriti kotički jezera

Čas potovanja: 2 dni/ 1 noč

Odhod: od februarja do novembra 221

1.dan: SLOVENIJA – TAPOLCA – TIHANY – SZIGLIGET – KESZTHELY

Zjutraj  odhod turističnega avtobusa. Nadaljevanje poti v smeri Balatona, do mesteca Tapolce vsega nekaj kilometrov od obale. Ogled kraja in čudovitih podzemnih jam z enkratnim jezerom, ki so zaradi specifičnih poroznih kamnin nastale pod njim. Nadaljevanje poti do kraja do nacionalnega parka Tihany. Ogled spomeniško zaščitene istoimenske vasice in polotoka. Postanek na razgledni točki pri cerkvi, kjer se nahaja tudi kripta madžarskega kralja Andreja prvega, iz enajstega stoletja. Popoldne postanek v kraju Badazscony, ki leži pod vulkansko planino. Danes je to eno on najbolj znanih vinorodnih pokrajin na Madžarskem, znanem po vinu Beli menih. Sledi panoramska vožnja ob jezeru, do razvalin trdnjave Szigliget.  Obisk vinske kleti.  Dobrodošlica s pogačo, ogled kleti in pokušina vina. Pozno popoldne nadaljevanje poti proti Keszthelyju,  zgodovinskemu in letoviškemu mestu na zahodni obali jezera. Namestitev v hotelu in prosto do odhoda na večerjo v tipični madžarski čardi. Večerja in zabava. Po večerji povratek v hotel. Nočitev.

2.dan: KESZTHELY – DVOREC FESTETICS – MALI BALATON – ZALAVAR – SLOVENIJA

Zajtrk v hotelu. Sledi ogled Keszthelya. Mesto je znano po prvi agronomski fakulteti v Evropi in  baročnim dvorcem madžarske plemiške družine  Festetics. V dvorcu se boste sprehodili po urejenem francoskem in angleškem parku z več kot 50 različnimi drevesnimi vrstami ( namesto dvorca vam predlagamo muzej marcipana v bližini dvorca ). V Keszthelyju se boste sprehodili po starem mestnem jedru. Okoli poldneva še skok do bližnjega Heviza s 50.000 kvadratnimi metri velikim termalnim jezerom. Popoldne krajša vožnja proti Malemu Balatonu in Zalavarju. Blatno jezero je dobilo ime po reki Zali, ki se je nekoč imenovala Blatna, verjetno zaradi močvirja ob njenem izlivu v jezero in bližnjem Blatnem kostelu, ki je bilo središče Pribinove in Kocljeve slovanske kneževine Spodnje Panonije. V nekdanjem Blatnem kostelu si bomo ogledali ostanke bazilike, v kateri sta se ustavila tudi Ciril in Metod na poti v Rim in obiskali muzejsko hišo Malega Balatona, kjer bomo izvedeli več o življenju na tem območju. Sprehodili se bomo do obale Malega Balatona v okviru Naravnega rezervata, v katerem živijo tudi avtohtoni madžarski bivoli. Povratek v kraje odhoda je predviden v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 148 EUR

V ceno je všteto: prevoz s turističnim avtobusom, namestitev v hotelu *** ob blatnem jezeru, v dvoposteljnih sobah, na osnovi nočitve z bifejskim zajtrkom, večerja v tipični madžarski čardi s cigansko glasbo in vključeno osnovo pijačo, ogled kleti,  pokušina vin, ogled Tihanya prvi dan, vstopnina, vožnja s čolni in lokalno vodenje v podzemske jame v Tapolci, vstopnina v dvorec Festetics, ogled naravnega parka Mali Balaton z muzejsko hišo, slovensko vodenje potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cena je preračunana na 45 udeležencev na 50 sedežnem turističnem avtobusu.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Madžarska

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).
  Na obrobjihPanonske nižine

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,...3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).
  Budimpešta in jezero doživetij

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,…3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.
  Bisera lepe modre Donave

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.