Madžarska se že od nekdaj predstavlja pod sloganom »Madžarska je drugačna«. Ponuja raznolike znamenitosti, naravne lepote in kulinarične užitke. 4.dni, 220 EUR.

Madžarska pravljica


Vabljeni v deželo dobrega počutja

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Odhodi: od marca do decembra 2022

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Budimpešta
Zgodaj zjutraj odhod avtobusa iz kraja, ki ga določijo zaključene skupine in vožnja na Madžarsko ter ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Po prihodu krožni ogled mestnih znamenitosti: parlament, opera, Trg herojev, bazilika, Mestni park, Vajda Hunyadijev dvorec. Za doplačilo predlagamo večerjo v čardi, značilni madžarski restavraciji, ter panoramsko vožnjo na Citadelo. Prenočevanje.

2. dan: Budimpešta-Eger-Budimpešta
Po samopostrežnem zajtrku vožnja do mesta Eger, ki slovi po dobrem vinu, lepih dekletih, živahnih plesih in slavni zgodovini, ki je bila en sam boj s Turki in drugimi »sovragi«. Ogled baročnega mestnega središča s stolnico, minoritsko cerkvijo in gradu. Pokušina znanih madžarskih vin, kot sta npr. bikova kri in egerska deklica, ter kosilo v slikoviti Dolini lepih žena. Popoldne vrnitev v Budimpešto in ogled grajskega hriba: kraljeva palača, Matjaževa cerkev, Ribiška bastilja/ trdnjava. Po želji in v dogovoru z vodnikom obisk enega od številnih nočnih lokalov. Prenočevanje.

3. dan: Budimpešta-Pusta-Budimpešta
Samopostrežni zajtrk. Odhod proti znani panonski nižini, na značilno kmetijo – pusto, kjer se pasejo črede in krdela in kjer je domovina močnega mareličnega žganja, znanega pod imenom barack palinka. Na romantično pusto se veže tudi lik neustrašnega konjenika. Ogled žrebčarne in zabavne dresure konj ter vragolij »čikošev«, ki so ohranili prastaro etnografsko tradicijo. Vožnja s kočijo, možnost jahanja. Peka kruha na tradicionalni način v zunanji krušni peči. Kosilo in konzumacija edinstvenega »peščenega« vina v neomejenih količinah. Vrnitev v Budimpešto. Za doplačilo plovba pod čudovitimi mostovi Donave s kozarcem šampanjca. Prenočevanje.

4. dan: Budimpešta-Tihany-Slovenija
Po zajtrku obisk zanimive centralne tržnice in mondene peš ulice Váci. Vožnja proti severni obali Panonskega morja. Med potjo ogled tihanyskega polotoka s prelepim pogledom na madžarsko morje in okolico. Tihany je najprivlačnejši kraj ob Blatnem jezeru. Slovi po svojih znamenitostih in po pokrajinski lepoti. Prostor je zaščiteno območje. Odhod proti domovini. Kosilo v Prekmurju. Prihod v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 220 EUR

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, 3 prenočevanja s samopostrežnimi zajtrki v Budimpešti v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, pokušino vin in kosilo v Egeru; aperitiv, kosilo in neomejeno količina vina v pusti; 4. dan kosilo v Prekmurju, oglede in vstopnine po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, ob prijavi najmanj 20 potnikov, bogata, značilna večerja v čardi z glasbo, folkloro in pijačo, plovba po Donavi s šampanjcem.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Madžarska

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).
  Na obrobjihPanonske nižine

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,...3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).
  Budimpešta in jezero doživetij

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,…3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.
  Bisera lepe modre Donave

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.