Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,...3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).

Čarobna Budimpešta in Balaton


Budimpešta in jezero doživetij

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do decembra 2022

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: SLOVENIJA-BALATON-BUDIMPEŠTA
Odhod avtobusa iz dogovorjenega kraja in vožnja proti Madžarski. Nadaljevanje vožnje skozi županijo Zala proti Budimpešti. Po prihodu v Budimpešto vzpon na Citadelo in panoramski pogled na mesto: Donavo s slikovitimi mostovi, Budim in Pešto s svojimi razpoznavnimi zgradbami. Sledi ogled Pešte, malo peš, malo z avtobusom: ulice Vaci, Lajosa Kossutha, Rakoczyja, Nepstadiona, Trga herojev, ulice Andrassy, opere, cerkve sv. Štefana, parlamenta … Namestitev in prosto do večerje. Po večerji sledi ogled čudovite osvetljene Budimpešte z vodne perspektive – vožnja z ladjico po reki Donavi. Po večernem ogledu povratek v hotel in prenočevanje.

2. dan: BUDIMPEŠTA-SZENTENDRE
Po zajtrku nadaljevanje ogleda mesta, predvsem Budima: vzpon na Ribiško trdnjavo, ogled notranjosti Matjaževe cerkve in starega mestnega predela, kraljeve palače. V popoldanskih urah vožnja do bližnjega zgodovinskega mesteca Szentendre. Ustanovili so ga srbski begunci, ki so v ta kraj pričeli prihajati v 14. stoletju kot begunci. Skoraj vsaka hiša v mestecu je spremenjena v atelje ali butik, kjer lahko najdete veliko zanimivih stvari in spominkov. Ogled in nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje. Povratek v Budimpešto in večerja z folklornim nastopom v tipični madžarski čardi. Nočitev.

3. dan: BUDIMPEŠTA-BLATNO JEZERO-TIHANY-HEVIZ-SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja do Balatona (Blatnega jezera). Najprej se boste peljali ob južni obali Blatnega jezera, vse do mesteca Balatonfoldvar, od koder se boste s trajektom popeljali po »madžarskem morju« na severno stran jezera v Tihany, kjer je z vzpetine nad jezerom čudovit razgled na jezero in okolico pod nami. Ogled stare cerkve Bele II., sprehod in čas za nakupovanje spominkov ali kakšno okrepčilo. Po ogledu nadaljevanje poti do Badasconytomaja, kjer boste lahko degustirali odlična madžarska vina. Po degustaciji nadaljevanje vožnje proti domu skozi Heviz – najbolj znanega madžarskega zdraviliškega kraja, ki je s svojim 47.500 m2 velikim toplim termalnim jezerom (drugim največjim te vrste na svetu) zagotovo vreden krajšega postanka. Prihod v Slovenijo je predviden v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 178 EUR

Cena vključuje: avtobusni prevoz po opisani poti, 1 x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu turistične kategorije, večerjo z folklornim nastopom v Čardi (vključeno 2 dl vina na osebo) cestne takse, oglede z vstopninami v Matjaževo cerkev in v cerkev Bele II. v Tihanyju, plovbo z ladjo po Donavi, trajekt na Blatnem jezeru, degustacijo vin v Badasconytomaju, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba

Ostalih doplačil ni, vse storitve so že vključene v ceno potovanja

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Madžarska

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).
  Na obrobjihPanonske nižine

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.
  Bisera lepe modre Donave

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.

  Budimpešta, čudovito mesto ob reki Donavi, je najlepša v predprazničnih dneh. Mogočne palače, ribja trdnjava, parlament in številni mostovi,...2 dni, 108 EUR.
  Tisočletno mesto ob Donavi

  Budimpešta, čudovito mesto ob reki Donavi, je najlepša v predprazničnih dneh. Mogočne palače, ribja trdnjava, parlament in številni mostovi,…2 dni, 108 EUR.