Gričevnati Budim-ravninska Pešta-slikovito baročno mestece Szentendre-Višegrad, sedež Madžarske-Balaton.
3 dni, 185 EUR.

Gurmanska Madžarska


S križarjenjem po Donavi od Szentandreja do Budimpešte

Čas potovanja:  3 dni/ 2 noči

Odhodi: od marca do decembra 2022

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Monošter-Szombately-Sopron
Zjutraj odhod modernega turističnega avtobusa in vožnja mimo Murske Sobote v smeri Madžarske. Po prestopu meje pri Hodošu nadaljevanje vožnje v Porabje do Monoštra. Postanek za krajši sprehod po mestu in priložnost za spoznavanje življenja porabskih Slovencev. Ogled ostankov nekdanjega cisterijanskega samostana, mestne hiše,…. Okusna malica v slovenskem hotelu Lipa. Nadaljevanje poti v Szombathely, najstarejše madžarsko mesto. Panoramski ogled: trg Fo, škofijska palača, stolnica, cerkev sv. Martina, sinagoga,… Nadaljevanje poti po tipični ravninski pokrajini proti Sopronu. Ogledali si bomo staro mestno jedro, ki ga je UNESCO uvrstil na seznam svetovne kulturne dediščine: glavni trg, mestni stolp, cerkev Sv. Marije, kužno znamenje, vrata zvestobe,… Namestitev v hotelu in večerja v tipični madžarski restavraciji. Prenočevanje.

2. dan:  Sopron–Gyor–Estrgom–Višegrad–Szentandre–Budimpešta
Po zajtrku krajša vožnja do Gyora. Skozi zgodovino so ga imenovali “vrata zahoda”. Ogled mesta in mestne katedrale. Nadaljevanje poti proti Estergomu. Okoli poldneva prihod v staro kraljevsko mesto Estergom. Ogled največje katedrale na Madžarskem in ostankov stare kraljeve palače. Po ogledu vožnja do Višegrada in tipičnega mesteca ob Donavi – Szent Andre, krajši ogled, prestop na ladjico in plovba po Donavi. Na ladji manjši prigrizek in ob kapljici domačega vina. Po pristanku v Budimpešti v večernih urah prestop na avtobus in transfer do hotela. Namestitev, osvežitev in odhod v tipično madžarsko čardo, kjer sledi okusna večerja ob zvokih ciganske glasbe. Po večerji bomo skupaj z vami poiskali najboljšo zabavo v mestu. Prenočevanje.

3. dan:  Budimpešta–Balaton,Tihany–Slovenija
Po zajtrku ogled Budimpešte: Citadela, Nep Stadion, Trg herojev, cerkev Sv.Štefana, Parlament, Ribiška trdnjava, Matjaževa cerkev, kraljeva palača,…. Po ogledu vožnja iz Budimpešte proti Balatonu. Na severni obali Blatnega jezera ogled naravnega parka Tihany, z istoimensko vasico in grobnico kralja Andreja I. iz 11.stoletja. Pozno popoldansko kosilo in prosto za samostojne oglede in drobne nakupe. Pozno popoldan panoramska vožnja po severni obali jezera mimo vinorodnega področja Badaczsony proti slovenski  meji. Prestop in nadaljevanje poti s krajšim postankom za oddih proti domu, kamor je predviden prihod za večerne ure.

Cena vključuje:prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, parkirnine, cestne in ostale pristojbine, stroške dveh voznikov, prevoz z modernimi turističnim avtobusom, nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah, vožnja z ladjico po Donavi z prigrizkom in kozarcem vina, malica prvi dan v Monoštru,  večerja prvi dan v tipični restavraciji v Sopronu, večerja drugi dan v Čardi v Budimpešti z glasbenim programom, gurmansko kosilo zadnji dan na Tihany-u, vse vstopnine po programu, kvalitetno slovensko vodenje in organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Cena potovanja na osebo je: 195 EUR

Doplačila: enoposteljna sob

V ceno so že vključene vse storitve, zato drugih doplačil ni.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in
morebitnih dodatnih storitev.
Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Madžarska

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).
  Na obrobjihPanonske nižine

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,...3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).
  Budimpešta in jezero doživetij

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,…3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.
  Bisera lepe modre Donave

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.