Razgiban program z ogledom balatona, Budimpešte in plovbo po Donavi. 3 dni, 148 EUR (ladja).

Budimpešta in koleno Donave


Budimpešta, Estergom in Sopron

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do decembra 2022

Prevoz: avtobus, ladja

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Tihany-Budimpešta
Odhod avtobusa z zbirnega mesta v smeri Murske Sobote. Nadaljevanje vožnje proti Blatnemu jezeru. Peljali se boste po severni obali jezera, skozi znana turistična središča, do polotoka Tihany. Krajši postanek za počitek, ogled stare cerkve Bele II., sprehod in kakšen prigrizek. Sledi vožnja proti Budimpešti mimo belega stolnega mesta Székesfehérvárja do madžarske prestolnice. Po prihodu v Budimpešto, vzpon na Citadelo in panoramski pogled na mesto: Donavo s slikovitimi mostovi, Budim in Pešto s svojimi razpoznavnimi zgradbami. Sledi ogled Pešte: ulice Vaci, Lajosa Kossutha, Rakoczyja, Nepstadiona, Trga herojev, ulice Andrassy, opere, cerkve sv. Štefana, parlamenta. Namestitev v hotelu. Po dogovoru večerja v tipični madžarski čardi. Prenočevanje.

2. dan: Budimpešta-Donavsko Koleno-Esztergom-Budimpešta
Po zajtrku nadaljevanje ogleda mesta, predvsem Budima: vzpon na Ribiško trdnjavo, ogled Matjaževe cerkve in starega mestnega predela, kraljeve palače. V popoldanskih urah zanimiva vožnja po Donavi na t. i. Donavsko koleno. Z zasebno ladjico se boste popeljali v smeri zgodovinskega mesteca Szentendre. Krajši ogled in nato nadaljevanje plovbe do umetniškega kraja Visegrád. Prav tako krajši postanek in nato še plovba do središča madžarske katoliške cerkve v Esztergomu. Ogled znamenite katedrale, ki je največja na Madžarskem. Povratek v Budimpešto, nočitev.

3. dan: Budimpešta-Sopron-Gradiščansko-Slovenija
Po zajtrku vožnja v županijo Sopron, kjer Alpe prehajajo v Malo panonsko nižino. Ogled starega mestnega jedra. V popoldanskih urah vožnja skozi Avstrijo in nadaljevanje povratka proti domu po idilični, romantični hribovito gričevnati pokrajini avstrijske Gradiščanske/Burgenland. Postanek ob Nežiderskem jezeru v vinogradniškem kraju Rust, kjer se lahko po želji ustavite pri vinogradniku za pokušino vin. Od tam naprej v smeri Slovenije. Prihod v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 158 EUR

Cena vključuje: avtobusni prevoz po programu, 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, cestne takse, oglede brez vstopnin, plovbo z ladjo po Donavskem kolenu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, večerja v čardi.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Madžarska

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).
  Na obrobjihPanonske nižine

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,...3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).
  Budimpešta in jezero doživetij

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,…3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.
  Bisera lepe modre Donave

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.