Odkrijte južno Madžarsko ter madžarski melos in temperament.
2 dni, 148 EUR (gurmanska večerja).

Južna Madžarska


Pecs, Mohač in Villany

Čas potovanja: 2 dni/1 noč

Odhodi: od marca do decembra 2022

Prevoz: avtobus

Program izleta:

1. dan:  Slovenija-Pecs
V zgodnjih jutranjih urah odhod avtobusa iz kraja, ki ga določi zaključena skupina. Vožnja po avtocesti mimo Lendave v smeri južne Madžarske. Med potjo postanek za jutranjo kavico. Nadaljevanje vožnje mimo Szigetvarja do Pecsa. Mesto se zaradi bogate kulturne zapuščine nahaja na UNESCO-vem seznamu svetovne dediščine in se lahko pohvali z naslovom Evropske prestolnice kulture iz leta 2010. Panoramska vožnja po mestu in sprehod mimo glavnih znamenitosti: romanska katedrala Sv. Petra poznana kot ena največjih katedral v Evropi, turška mošeja paše Gasi Kassima, razvaline kopališča Memi paše, narodno gledališče, glavni trg Szechenyi, stolp Barbakane,…. Po prostem času obisk prodajalne svetovno znane tovarne porcelana in keramike Zsolnay, kjer bo možnost nakupa keramičnih izdelkov in spominkov. Pozno popoldan namestitev v hotelu. Večerno druženje s pridihom tipične madžarske kuhinje v tradicionalni čardi. Prenočevanje.

2. dan:  Pesc-Mohač-Villany-Slovenija
Po zajtrku vožnja po razgibani pokrajini do Mohača, prizorišča znamenite bitke med turki in ogrsko-češko vojsko. Na bitko številni Madžari gledajo kot na odločilno prelomnico v svoji zgodovini in nacionalno travmo, ki je še vedno prisotna v ljudskem spominu. Obisk spominskega obeležja in nadaljevanje vožnje do znanega vinorodnega okoliša Villany, natančneje do istoimenske vasice ter sprehod po glavni ulici, kjer so nanizane številne vinske kleti, ki se držijo ena druge in ponujajo vina in slastne prigrizke domačih dobrot. Prijetno razpoloženi bomo degustirali tipična vina z domačim prigrizkom. Ob dogovorjeni uri vožnja čez ravninsko pokrajino Somogy v smeri Slovenije. Prihod domov je predviden za pozne večerne oz. nočne ure.

Cena potovanja na osebo je: 148 EUR

Cena vključuje: stroške potovanja z udobnim turističnim avtobusom, parkirnine, cestne in ostale pristojbine, stroški hotelskih storitev na osnovi nočitve z zajtrkom v hotelu turistične kategorije 3/4*,  gurmanska večerja v tradicionalni Čardi, degustacija tipičnih madžarskih vin s prigrizkom, vsi zunanji ogledi po programu, kvalitetno slovensko vodenje, organizacija potovanja in DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, riziko odpovedi, dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.
Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Madžarska

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).
  Na obrobjihPanonske nižine

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,...3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).
  Budimpešta in jezero doživetij

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,…3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.
  Bisera lepe modre Donave

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.