Bratislava je polna pozitivne energije in življenja. Zanimiva okolica z gradom Devin...
3 dni, 178 (polpenzion, degustacija).

Slovaška – izlet


Dežela v srcu Evrope

Čas potovanja: 3 dni / 2 noči

Odhod: od marca do novembra 2022

Število potnikov: 45

Program potovanja:

1. dan: SLOVENIJA-BRATISLAVA
Zgodaj zjutraj zbor in odhod sodobneha turističnega avtobusa v smeri Slovaške. Sledi vožnja mimo Šentilja čez Avstrijo do Bratislave. Panoramski ogled prestolnice Slovaške: čudovit razgled z gradu, glavni trg z ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Obisk Slavina, monumentalnega spomenika padlih v 2. svetovni vojni. Nadaljevanje ogleda mesta z Michalovim stolpom, s sprehodom po Michalski in Venturski ulici. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov, videli bomo tudi sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetna knjižnica ter palačo rodbine Keglevič pri katerih je bil pogosto v gosteh sam Beethoven. Ogled bomo končali pred zgradbo Redute, kjer je nekdaj stal kronski grič. Prost preostanek popoldneva za individualne dejavnosti. V večernih urah nas čaka značilna večerja z živo glasbo v tipični restavraciji v središču mesta. Prenočevanje.

2. dan: BRATISLAVA–TRNAVA–PEZINOK–ČERVENY KAMEN–BRATISLAVA
Po zajtrku odhod v Trnavo. Ogled mesta, ki velja za eno najstarejših slovaških mest. Staro mestno jedro s stolnico Sv.. Nikolaja iz 14. st., baročna jezuitska cerkev, samostanska cerkev frančiškanov… Odhod v bližnjo okolico, v vinorodno območje Malih Karpatov. Ogled proizvodnje svetovno znane slovaške majolike. Pot bomo nadaljevali do najbolj znanega slovaškega gradu imenovanega Červeny Kamen (Rdeči kamen). Grad je postavljen v čudoviti okolici malokarpatskega gričevja. Ogled bogate grajske opreme z lokalnim vodenjem. Ogled bomo končali z degustacijo odličnih slovaških vin. Povratek v Bratislavo in večerja v hotelu. Po želji skupine skupaj poiščemo najboljšo zabavo v mestu. Prenočevanje.

3. dan: BRATISLAVA–GRAD DEVIN–SLOVENIJA
Zajtrk v hotelu. Še nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe v središču slovaške prestolnice. Pred potjo proti Sloveniji še postanek pri gradu Devin, ki je stoletja veljal za nepremagljivo utrdbo na sotočju Morave in Donave. Devínski grad ima danes za Slovake velik simbolni pomen, saj v ostankih vidijo korenine slovanskih narodov, ki izhajajo iz Velikomoravske. Nadaljevanje vožnje z vmesnimi postanki za osvežitev do doma, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.

 

Cena:178 EUR

Cena vključuje:prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, 1x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije 3/4* v Bratislavi v dvoposteljnih sobah, degustacija treh vrst vin z narezkom, večerja v tipični restavraciji z vključeno osnovno pijačo, vstopnina za ogled gradu Červeny Kamen, ogled proizvodnje majolike, vse zunanje oglede po programu, kvalitetno slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Slovaška

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).
  Na obrobjihPanonske nižine

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).

  Obiščite Slovaško - deželo v srcu Evrope. Glavno mesto Bratislava vas bo lepo presenetilo...
2 dni, 110 EUR.
  Pravljično mesto zabave

  Obiščite Slovaško – deželo v srcu Evrope. Glavno mesto Bratislava vas bo lepo presenetilo…
  2 dni, 110 EUR.

  Bratislava, izlet v slovaško prestolnico z bogatim programom 2 dni, 158 EUR (večerja, kosilo, degustacija).
  Ravninski svet vinogradov in gozdov

  Bratislava, izlet v slovaško prestolnico z bogatim programom 2 dni, 158 EUR (večerja, kosilo, degustacija).