Obiščite Slovaško - deželo v srcu Evrope. Glavno mesto Bratislava vas bo lepo presenetilo...
2 dni, 110 EUR.

Vikend v Bratislavi


Pravljično mesto zabave

Čas potovanja: 2 dni

Odhodi: od marca do decembra 2022

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Eisenstadt-Bratislava
V zgodnjih jutranjih urah zbor na mestu, ki ga določi zaključena skupina in odhod v smeri Slovaške. Vožnja mimo Šentilja čez Avstrijo, do Haydnovega mesta Eisenstadt. Največja znamenitost mesta je dvorec Esterhazy, izvorno gotski dvorec, ki ga je madžarski knez Esterhazy velikopotezno prenovil in dogradil ter ga spremenil v središče dvornega življenja. Sprehodili se boste po mestnem jedru in videli zunanjost baročnega dvorca. Možnost ogleda notranjosti, kjer se nahaja Haydnova dvorana s čudovitimi stropnimi freskami. Sledi vožnja v smeri Bratislave s postankom pri gradu Devin, ki je stoletja veljal za nepremagljivo utrdbo na sotočju Morave in Donave.  Po končanem ogledu vožnja do hotela in večerja. Možnost večernega sprehoda po mestu in prenočevanje.

2. dan: Bratislava-Slovenija
Po zajtrku ogled prestolnice Slovaške: čudovit razgled z gradu, glavni trg z ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Obisk Slavina, monumentalnega spomenika padlih v 2. svetovni vojni. Nadaljevanje ogleda mesta z Michalovim stolpom, s prehodom po Michalski in Venturski ulici. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj blestel na enem izmed svojih prvih koncertov, videli bomo tudi sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna in univerzitetna knjižnica ter palača rodbine Keglevič, pri katerih je bil pogosto v gosteh sam Beethoven. Ogled bomo končali pred zgradbo redute, kjer je nekdaj stal kronski grič. Pozno popoldan vožnja z vmesnimi postanki v smeri Slovenije, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 110 EUR

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, polpenzion v hotelu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah v Bratislavi, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila: enoposteljna soba in vstopnine

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Slovaška

  Bratislava je polna pozitivne energije in življenja. Zanimiva okolica z gradom Devin...
3 dni, 178 (polpenzion, degustacija).
  Dežela v srcu Evrope

  Bratislava je polna pozitivne energije in življenja. Zanimiva okolica z gradom Devin…
  3 dni, 178 (polpenzion, degustacija).

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).
  Na obrobjihPanonske nižine

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).

  Bratislava, izlet v slovaško prestolnico z bogatim programom 2 dni, 158 EUR (večerja, kosilo, degustacija).
  Ravninski svet vinogradov in gozdov

  Bratislava, izlet v slovaško prestolnico z bogatim programom 2 dni, 158 EUR (večerja, kosilo, degustacija).