Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.

Z avtobusom v Pariz


Pariško doživetje

Čas potovanja: 5 dni/2 noči

Odhod: od februarja do novembra 2022

Najmanjše št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Avstrija-Nemčija-Francija …
Zvečer odhod modernega turističnega avtobusa. Vožnja skozi tunel Karavanke in nadaljevanje nočne vožnje skozi Avstrijo in Nemčijo v smeri München, Stuttgart in Karlsruhe. Na poti postanki za oddih.

2. dan: Reims-Pariz
Jutranji postanek sredi Šampanje v Reimsu. Ogled slovite gotske katedrale, kjer so kronali francoske kralje. Nato se boste vrnili v avtobus in nadaljevali pot v Pariz. Po prihodu v francosko prestolnico in krajšem informativnem ogledu nastanitev v hotelu. Popoldan z metrojem do otokov na Seini, ogled osrednje pariške cerkve, katedrale Notre Dame. Nato vzpon s pomočjo dvigal na 320 m visok Eifflov stolp in plovba po Seini z rečno ladjo, ki z lastnimi žarometi osvetli vse pomembne palače in mostove na poti. Prenočevanje.

3. dan: Pariz-Versailles
Po zajtrku obširen ogled mesta z avtobusom: Luksemburški vrtovi, univerza Sorbona, Boulevard St. Michel, Pantheon, Pont Neuf, Conciergerie, katedrala Notre Dame, Rue de Rivoli, Place Vendôme, Opera, Place de la Concorde, parlament, L’Etoile, Avenue Kleber, Eifflov stolp, Academie Militaire. Popoldan prevoz do Versaillesa, ogled slovite graščine in ogled veličastnih vrtov (ob vikendih z vodometi) ali muzej d’Orsay, če bo kdo ostal v mestu. Zvečer po želji še sprehod po Montmartru, umetniški četrti pariških slikarjev, z ogledom cerkve Sacre Coeur.

4. dan: Pariz-Strassbourg
Po zajtrku nadaljevanje ogledov kulturnih znamenitosti Pariza z vodnikom: Les Invalides (Napoleonova grobnica), samostojni ogled muzeja Louvre (zbirka slik in kipov, zbirka starih kultur, posebej Egipta, antičnih umetnin, renesančnih slik in kipov, Holandcev 17. stoletja in Francozov iz prve polovice 19. stoletja), približno 3 ure. Nato nadaljevanje potovanja na vzhod v smeri mesta Strassbourg, kjer domuje del služb združene Evrope. V večernih urah ogled mesta, še posebej katedrale (zunanji ogled) in potem nočna vožnja …

5. dan: Nemčija-Slovenija
… nočno-jutranja vožnja skozi Nemčijo in Avstrijo v Slovenijo. Prihod domov v opoldanskih urah.

Cena potovanja na osebo je: 238 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, 2 x prenočevanje z zajtrkom, namestitev v dvoposteljnih sobah s TWC, oglede po programu, stroške cestnin in parkirnin, dva voznika, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačili: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Francija

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.
  Mesto umetnikov in ljubezni

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje... Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.
  Umetnost uživanja

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje… Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.

  Tridnevno potovanje po najbolj opevanih predelih Francije, Azurni obali in Provansi.
Avtobus, 4 dni, 220 EUR.
  Francoska riviera in lavanda

  Tridnevno potovanje po najbolj opevanih predelih Francije, Azurni obali in Provansi.
  Avtobus, 4 dni, 220 EUR.