Podajte se na odkrivanje franscoske pokrajine Bretanije. Nantes, Carnac, Roscof in še mnogo lepega.
Letalo, 4 dni, 689 EUR.

Bretanija


Čari in lepote Bretanije

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Odhod: od februarja do novembra 2022

Minimalno št. potnikov: 30

Prevoz: letalo, avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Pariz-Nantes-Vannes
Zbirališče skupine zjutraj na ljubljanskem ali enem od bližnjih letališč ter polet v Pariz. Pristanek na pariškem letališču in avtobusni prevoz v Nantes, kjer se najdaljša francoska reka Loira izliva v Atlantik. Mesto si boste ogledali in nadaljevali pot do Morbihanskega zaliva ter v mesto Vannes. Sprehodili se boste po mestu, ki je bilo naseljeno še pred prihodom Cezarjevih vojakov v Galijo. Danes obiskovalci znotraj obzidja občudujejo srednjeveške zgradbe. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: Vannes-Cannes-Carnac-Concarneau-Quimper
Zajtrk. Z avtobusom boste nadaljevali pot s kratko vožnjo do mesta Carnac. Tisoči kamnov v linijah, polkrogih, ovalih … že 5000 let krasijo to območje. Kaj so prazgodovinski avtorji hoteli povedati, boste delno izvedeli v muzeju. Više na severu se boste lahko spomnili slikarske šole iz Port Aven in njenega najbolj znanega člana Paula Gaugaina. Sledi obisk mesta Concarneau, zgrajenega na otoku in obdanega z obzidjem. Celoten otok ima le nekaj ha površine. Prenočevali boste v bližini starega Bretonskega mesta Quimperu. Sprehod po mestnem centru s katedralo in ulico Kereon je prijeten tako pred večerjo kot po njej. Prenočevanje.

3. dan: Roscoff-Morlaix-Rennes
Zajtrk. Sledi vožnja po severnemu delu polotoka do mesta Brest. Mornariško oporišče v času Ludvika XIV., pred, med in po drugi svetovni vojni danes sprejema številne turistične križarke. Morda vas bo pritegnil njihov moderni akvarij. Ozki zaliv Morlaix je med najlepšimi v Franciji. Mesto, ker se morje najbolj zaje v kopno, je bilo del zgodovine spopadov med Britanci in Francozi. Delu obale vzhodno od Morlaixa pravijo Obala rožnatega granita. Ob številnih slikovitih francoskih obalah vseeno izstopa. Zvečer se boste nastanili v hotelu v glavnem mestu Bretanije – Rennesu. Živahni center bo imeniten za večerni sprehod. Prenočevanje.

4. dan: Rennes-Pariz-Slovenija
Zajtrk. Z avtobusom se boste zapeljali po mestu, ki združuje sodobne četrti s palačami 18. stoletja in starimi zgradbami, ki so ušle velikem požaru l. 1720. Med starimi ulicami s palačo pravice, katedralo in baziliko St Savoeur se boste sprehodili peš. Francoske ceste in avtoceste vas bodo popoldan vodile nazaj proti pariškemu letališču Charles de Gaulle, kjer boste prestopili na letalo in poleteli domov. Pristanek pozno zvečer.

Cena potovanja na osebo je: 689 EUR

Cena vključuje: letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, prevoze z avtobusom po programu, vse zunanje oglede, 3 x prenočevanje z zajtrkom v hotelu 2* lux/3*, namestitev v dvoposteljnih sobah, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačili: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Francija

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.
  Pariško doživetje

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.
  Mesto umetnikov in ljubezni

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje... Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.
  Umetnost uživanja

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje… Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.