Petdnevni obisk Alzacije, ki se ponaša z vinorodnimi pokrajinami in čudovitimi mesteci.
Avtobus, 5 dni, 310 EUR.

Alzacija


Francosko gurmanska – vinska cesta

Čas potovanja: 5 dni/3 noči

Odhod: od februarja do novembra 2022

Minimalno število potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Namčija
Večerni zbor skupine in vožnja čez Avstrijo proti Münchnu in Stuttgartu …

2. dan: Strasbourg
Avtobusni ogled obrobja mesta, kjer sta Evropski svet in parlament, in sprehod skozi center mesta z ogledom gotske katedrale in prostim časom med starimi zgradbami v La Petite France. Lahko se odločite za plovbo po reki Ill. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

3. dan: Strasbpirg-Obernai-Selestat-Strasbourg
Zajtrk. Prvi del dneva bo namenjen vinogradniškim predelom in pokušini njihovega pridelka. V Obernaiu, ki leži med vinogradi ob vznožju svete gore Mont Ste Odile, se boste sprehodili med alzaškimi hišami nanizanimi ob ozke ulice. V Seléstatu si boste ogledali mogočno romansko cerkev s tremi zvoniki in obiskali humanistično knjižnico. Vrnitev v hotel v Strasbourgu. Prenočevanje.

4. dan: Strasbourg-Ribeauville-Riquewihr-Colmar
Zajtrk. Sledi vožnja v Colmar s postankoma za ogled in morebitno pokušino vina v Ribeauvilléju in Riquewihrju. V Colmarju si boste ogledali mestno središče z značilnimi predalčastimi hišami. Šli boste v »male Benetke«, kot pravijo strojarski četrti.  Večerni sprehod v centru vam bo pokazal, da Alzačani niso niti hladni niti dolgočasni. Prenočevanje.

5. dan: Colmar-Mulhouse-Slovenija
Zajtrk. Vožnja v Mulhouse, ki je drugo največje mesto v Alzaciji, ter obisk v Ecomusée. Tam se boste preselili stoletje nazaj in opazovali obrtnike pri delu. Stare hiše so zbrali z različnih delov Alzacije. Po ogledu se boste vrnili v Slovenijo. Prihod pozno ponoči.

Cena potovanja na osebo je: 310 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine, parkirnine in pristojbine, 3 x prenočevanje z zajtrkom v turističnih hotelih, namestitev v dvoposteljnih sobah, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačili: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Francija

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.
  Pariško doživetje

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.
  Mesto umetnikov in ljubezni

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje... Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.
  Umetnost uživanja

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje… Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.