Intenzivni program odkrivanja Pariza in dvorcev Loare. Potovanje boste preživeli v Parizu, ki vsakič znova navduši s svojo lepoto, zgodovino in kulturo. Letalo, 4 dni, 578 EUR.

Pariz in dvorci Loare


Francoski biseri

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Odhod: od februarja do novembra 2022

Najmanjše št. potnikov: 30

Prevoz: letalo, avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Pariz
Odhod letala proti Parizu v jutranjih urah. Po pristanku na letališču Charles de Gaulle prevoz do Pariza in vsaj 3-urni avtobusni ogled mesta: otok na Seni-Ile de la Cité s katedralo Notre-Dame, Latinska četrt, Saint Germain, univerza Sorbona, ulica Rivoli, Louvre, Elizejske poljane, Eifflov stolp, Napoleonova grobnica – Dôme des Invalides in vmes še vrsto znanih pariških trgov: Vosgues Concorde, Bastille, République, Vendôme, Trocadéro, Etoile, in drugo. Nastanitev v hotelu. Popoldan vožnja z metrojem do Notre Dame, ogled Eifflovega stolpa in vzpon. Za romantičen zaključek dneva še vožnja z ladjico po Seni. Prenočevanje.

2. dan: Pariz
Zajtrk. Možen samostojen celodnevni obisk junakov iz pravljic v Disneylandu, ki leži 32 km iz Pariza. Če boste ostali v centru, si boste najlepše mesto ogledovali peš in s podzemno železnico. Možen sprehod mimo Notre-Dame po otoku Ile de la Cité, obisk Conciergerie, nato proti centru moderne umetnosti Georges Pompidou, po Les Halles, v Marais. Popoldan priporočamo individualni ogled muzeja Louvre z razkošnimi zbirkami iz Asirije, Egipta, Grčije … in eno najbolj bogatih slikarskih zbirk od prvih slik do renesanse, Holandcev 17. in Francozov 19. stoletja. Zvečer še sprehod na Montmartre, griček umetnikov in ogled bazilike Srca jezusovega/Sacre-Coeur. Za doplačilo lahko vtise dopolnite z ogledom predstave v enem od mnogih pariških kabaretov. Nočitev.

3. dan: Pariz-Chartres-Dvorci Loare-Pariz
Zajtrk. Ta dan vam priporočamo celodnevni izlet do Chartresa in po dolini reke Loare. Po vožnji iz Pariza ogled pravljičnih gotskih oken v cerkvi v Chartresu. Nato vožnja do Loare, obisk Bloisa, gradu, ki hkrati predstavlja obdobja štirih različnih vladarjev. Ob Loari se boste peljali v Amboise. Sprehodili se boste po simpatični naselbini, strnjeni pod grajsko poslopje. V tem mestu je svojo življenjsko pot sklenil renesančni genij Leonardo da Vinci. Za vrhunec ogled Chenonceauja, čigar izgled in zgodovino so krojile ženske. Zvečer sprehod mimo Chamborda, najmogočnejšega od vseh gradov ob Loari, ki je bil s svojo veličino predhodnik in napoved Versaillesa. Vrnitev v Pariz v večernih urah.

Če ostanete v Parizu, vam lahko priporočamo obisk Mesta znanosti in industrije, najsodobnejših arhitekturnih znamenitosti v La Defense in drugih četrtih. Gotovo boste z veseljem pogledali v notranjost slovitih pariških veleblagovnic ter pregledali ponudbo parfumarskega muzeja. Popoldan še sprehod po Elizejskih poljanah in sosednjih ulicah, kjer boste občudovali vrhunsko modo v trgovinah Ungaro, Dior, Valentino, Nina Ricci … Nočitev.

4. dan: Pariz-Versailles-Slovenija
Zajtrk. Dopoldan priporočamo samostojen obisk muzejev: npr. Orsay, ki se v stavbi nekdanje železniške postaje ponaša z bogato zbirko impresionistov, Rodinovega muzeja v vili, kjer je sloviti kipar včasih imel atelje, ali ekstravagantnega muzeja moderne umetnosti Centre Pompidou. Popoldan odhod z avtobusom v Versailles. Ogled dvorca in vrtov, kjer bodo ob zvokih baročne glasbe šumeli tudi številni vodometi. Proti večeru prevoz na letališče in polet letala proti Ljubljani ali na enega od bližnjih letališč.

Cena potovanja na osebo je: 578 EUR

Cena vključuje: prevoz z letalom iz Ljubljane ali iz enega od bližnjih letališč, letališke in varnostne pristojbine, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije v Parizu, namestitev v dvoposteljnih sobah, prevoz z avtobusom od letališča do hotela in nazaj, triurni ogled mesta z avtobusom, vse oglede, ki so navedeni v programu (brez vstopnin), slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačili: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Francija

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.
  Pariško doživetje

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.
  Mesto umetnikov in ljubezni

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje... Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.
  Umetnost uživanja

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje… Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.