Potovanje po zgodovinski pokrajini Burgundiji. Avtobus, 4 dni, 394 EUR

Burgundija in spomeniki Unesca


Vzhodna francoska regija

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Odhod: od februarja do novembra 2022

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Lyon
Zgodnji jutranji odhod avtobusa in vožnja preko Italije proti  dolini Aoste do Courmayerja. Vmes nekaj kratkih postankov za osvežitev. Nadaljevanje poti v Francijo skozi obnovljeni tunel pod Mont Blancom, do bližnjega  smučarskega Chamonixa in postanek za oddih. Nadaljevanje vožnje do  Lyona. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan: Lyon-Cluny-območje Beaujolais-Burgundija-Beaune-Dijon
Zajtrk. Dopoldanski ogled centra mesta. V času rimskega imperija je bil Lugdunum glavno mesto Galije. Bogati so kulturni spomeniki z renesančno osnovo. Mesto med rekama – Sono in Rono – je bilo pomemben industrijski center 19. stoletja. Znani so po dobri hrani, moderni arhitekturi in univerzi. Podobno kot Benetke in St. Peterburg je mesto med Unescovimi kulturnimi spomeniki. Nadaljevanje poti proti severu do Macona, kjer boste zapustili Sono in avtocesto sonca. Naslednji ogled v Clunyu. Mogočni ostanki benediktinske opatije s cerkvijo spominjajo na čase, ko so z močjo in velikostjo stavbe prekašali Rim. Nadaljevanje vožnje mimo vinorodnih področij Côte de Beaune v središče burgundskega vinogradništva, Beaune. Ogled ene najlepših mestnih zgradb nekdanje bolnišnice – Hôtel-Dieu. Poskusili boste pravega burgundca ali beaujolais v vinski kleti. V hotelu boste oddali prtljago. Vztrajnejši si boste privoščili še sprehod po centru in dobro večerjo. Nočitev.

3. dan: Dijon-Vezelay-Guedelon-Troyes
Zajtrk. Vožnja proti romarskemu Vezelayu, ki je bil nekoč pomembna postojanka na romarski poti v Santiago de Compostello. Ogled bele lepotice cerkve sv. Magdalene, kjer je ohranjeno in obnovljeno bogato kiparsko okrasje. Cerkev s pripadajočimi zgradbami je vpisana na Unescov seznam kulturnih spomenikov. Nadaljevanje poti do Guédelona. Lotili so se edinstvenega projekta za dve desetletji. Prava paša za oči je ogled gradnje srednjeveškega gradu z orodji in opremo, kot so jih uporabljali pred 700-800 leti. Pogled v preteklost vam bodo omogočili delavci na srednjeveškem gradbišču. Mnogi tam živijo, tako kot so njihovi predhodniki v 13. stoletju. Vsak obisk pomeni drugačno podobo. Nadaljevanje poti v idilično mesto Troyes. Hotel vas bo sprejel v mestu Chaumont ali v bližini. Namestitev, nočitev.

4. dan: Chaumont-Vesoul-Basel-Innsbruck-Slovenija
Zajtrk. Sledi vožnja mimo Vesoula. Krajši postanek pri Notre Dame du Haut, ki je mojstrovina Le Courbusierja. Nadaljevanje poti čez Švico skozi Basel, Zürich. Prihod v Avstrijo pri Feldkirchnu in kratek ogled Innsbrucka, ki ima bogato kulturnozgodovinsko dediščino. Lepo kuliso dopolnjuje lega sredi mogočnih alpskih gor. Videli boste mestne znamenitosti: staro mestno jedro s stolnico sv. Jakoba, “Zlato strešico”. Nato večerna vožnja in prihod v Slovenijo ponoči.

Cena potovanja na osebo je: 394 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, tunelnine, 3 x prenočevanje z zajtrki v hotelih z 2*/3*, namestitev v dvoposteljnih sobah s kopalnico in WC, ogled vinske kleti in pokušina, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačili: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Francija

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.
  Pariško doživetje

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.
  Mesto umetnikov in ljubezni

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje... Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.
  Umetnost uživanja

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje… Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.