Petdnevno potovanje po Azurni obali in Provansi. Obiskali boste NIco, Monaco, Avignon, Aix-en-Provence ...
Avtobus, 5 dni, 387 EUR.

Čudovita južna Francija


Na potep po Franciji

Čas potovanja: 5 dni/4 noči

Odhodi: od marca do novembra 2022

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Nica
Zgodaj zjutraj odhod iz kraja, ki ga določi skupina. Vožnja mimo Postojne in Fernetičev.  Nadaljevanje poti po italijanskih avtocestah mimo Benetk, Padove in Genove proti Ventimiglii. Vmes kratki postanki za osvežitev. Prehod meje v Francijo in vožnja po Azurni obali proti polotoku Cap Ferrat, na katerem so narava in bogataši ustvarili nekaj čudovitih vil in vrtov. Obiskali boste vilo Eprussi Rotschild z bogato notranjščino in vrtom, ki je na željo bogate lastnice narejen v obliki ladje. Nadaljevanje poti do Nice, mesta, ki so ga Grki imenovali po svoji boginji zmage, glavnega mesta regije Cote Azure. Nastanitev v hotelu, večerja, prenočevanje.

2. dan: Nica-St. Paul de Vence-Avignon
Zajtrk. Dopoldan si boste bolje ogledali Nico, njene trge v starem delu mesta, park zraven Matissovega muzeja in razgled na razgibano mesto pod vami. Nato vožnja do slikovitega St. Paul de Vence. Z obzidjem utrjeno mestece je namenjeno samo pešcem, ki uživajo med odlično obnovljenimi hišami in vrsto malih galerij in trgovin z ročnimi deli. Tam so navdih iskali Picasso, Leger, Chagall, Miro, Dufy … Mnoga njihova dela lahko vidite v bližini mesta, kjer je odlična zbirka moderne umetnosti Fondation Maeght, ki si jo boste lahko ogledali. Nadaljevanje poti proti nekdanji papeški prestolnici Avignon, mestu, ki je bilo v letu 2000 proglašeno za evropsko kulturno prestolnico. V mestu nastanitev v hotelu, večerja in prenočitev.

3. dan: Avignon-Les Baux-Nimes-Chateauneuf Du Pape-Avignon
Po zajtrku boste obiskali palačo ter znameniti most St. Bénézet. Naslednji ogledi bodo v Les Baux-de-Provence, eni najprivlačnejših provansalskih vasi, ki je dala svoje ime boksitu. Grad v Tarasconu boste pogledali pred postankom v mestu Nimes, kjer vas bodo najbolj pritegnili antični spomeniki v centru mesta. Za Rimljani je poleg amfiteatra ostal imenitni Maison Carree. Antične graditelje in inženirje boste občudovali tudi pri ostankih rimskega akvedukta Pont-du-Gard. Zvečer boste zapeljali še do vasice Châteauneuf-du-Pape, ki je med najbolj znanimi vinorodnimi področji Francije. Tam so prvi vinograd zasadili že papeži in tako dali blagoslov vinogradništvu. V kraju bo večerja, nato pa se boste vrnili v isti hotel kot noč prej.

4. dan: Avignon-Arles-Camargue-Marseille- Aix-en-Provence
Zajtrk. Vožnja do »Van Goghovega« Arlesa. Ogled nekdanje katedrale St. Trophime s samostanom z najlepšim križnim hodnikom v Provansi. Po ogledu izlet v delto reke Rone, v nacionalni park Camargue, znan po bogatem rastlinstvu in živalstvu. Vožnja po področjih, kjer se pasejo divji kamarški konji in biki, do mesta Aigues-Mortes, ki ga je zgradil Ludvik IX. Sveti za vkrcanje na enega izmed križarskih pohodov. Nadaljevanje poti do ciganske prestolnice ob morju – Stes-Maries-de-la-Mer. Za zaključek ogledov boste zapeljali v Marseille do cerkve Notre-Dame-de-la-Garde, od koder je najlepši pogled na staro pristanišče in ostale pestre podobe drugega največjega francoskega mesta. Nato še kratek odsek na sever v osrčje Provanse, v nekdanjo provansalsko prestolnico Aix-en-Provence. Pred spanjem še sprehod po »mestu fontan«, čigar zgodovino so zaznamovale znane osebnosti: Paul Cézanne, Zola, grof Mirabeau …

5. dan: Aix-en-Provence-Nica-Monaco-Slovenija
Zajtrk. Dan bo namenjen mondenim krajem. Prvi bo festivalski Cannes s svojo promenado, marinami, bogatimi hoteli in majhno graščino na vzpetini nad mestom. Na poti proti vzhodu se boste za Nico odpravili na razgledno cesto in do Monaca in Monte Carla. Krajši ogled knežjega predela in v kolikor bo čas dopuščal, še obisk eksotičnih vrtov (doplačilo na kraju samem). Okoli 14.00 slovo od Azurne obale in vožnja proti domu po isti poti kot ob prihodu. Prihod domov v nočnih urah.

Cena potovanja na osebo je: 387 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestne pristojbine in stroške parkirišč, stroške dveh voznikov, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije, namestitev v dvoposteljnih sobah, 4 x večerja, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačili: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Francija

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.
  Pariško doživetje

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.
  Mesto umetnikov in ljubezni

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje... Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.
  Umetnost uživanja

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje… Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.