Tridnevno potovanje po najbolj opevanih predelih Francije, Azurni obali in Provansi.
Avtobus, 4 dni, 220 EUR.

Azurna obala in Provansa


Francoska riviera in lavanda

Čas potovanja: 4 dni/2 noči

Prevoz: avtobus

Odhod: od marca do novembra 2022

Minimalno število potnikov: 45

 

Program potovanja:

1. dan: Slovenija–Padova–Alessandria
Zvečer zbirališče potnikov in nočna vožnja mimo Postojne, čez državno mejo, mimo Trsta in Padove proti Genovi.

2. dan: Italija-Nica-ST. Paul de Vence-Cannes-Aix en Provence
Nadaljevanje vožnje s krajšimi postanki mimo festivalskega San Rema in čez mejni prehod Ventimiglia v Francijo. Jutranji postanek v glavnem mestu Azurne obale – Nici. Čas za zajtrk z rogljičem – croissant-om, nato ogled mesta. Vožnja do romantične vasice St. Paul de Vence, ki so jo občudovali umetniki in igralci in kratek ogled. Spust do obale v mondeni Cannes, vožnja mimo prizorišča najpomembnejših prireditev festivalne dvorane in elitnih hotelov, popoldan še vožnja do Cezannovega mesta Aix en Provence. Namestitev v hotelu, večerja, prenočevanje.

3. dan: Aix en Provence-Avignon-Pont du Gard-Camargue-Arles
Po zajtrku prevoz v Avignon in spoznavanje nekdanjega papeškega mesta. Prvovrsten muzej je v papeški palači, zraven je lep park, blizu pa še slavni most. Nadaljevanje poti do veličastnih ostankov rimskega akvadukta Pont du Gard, nato pa do delte Rone in nekdanjega izhodišča za križarske vojske Aeigues mortes, ki je do danes ohranil videz srednjeveškega utrjenega mesta. Med vožnjo opazovanje pokrajine in z nekaj sreče še camarških konj, bikov in plamencev. Pred večerom sprehod po Arlesu. Večerja, prenočevanje.

4. dan: Arles-Grasse-Monaco-Italija-Slovenija
Iz Arlesa dopoldan v Grasse. Kratek sprehod po prijetnem mestu, ki je prestolnica parfumske industrije. Ogled muzeja parfumov, kjer vam poleg izdelave dišav pokažejo še manjšo etnološko zbirko. Zadnji ogled v kneževini Monaco, sprehod po istoimenskem mestu, morda obisk Oceanografskega muzeja in njihovih akvarijev. Kratek prevoz v Monte Carlo, kjer boste videli progo slovitih dirk formule 1 in si od zunaj ogledali igralnico. Popoldansko nadaljevanje vožnje do meje z Italijo in po njihovih avtocestah s krajšimi postanki za osvežitev do Slovenije. Prihod v poznih večernih urah.

Cena: 220 EUR

Cena vključuje: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestnine, 2 x polpenzion v hotelu, avtobusne in peš oglede po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačili: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Francija

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.
  Pariško doživetje

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.
  Mesto umetnikov in ljubezni

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje... Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.
  Umetnost uživanja

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje… Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.