Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje... Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.

Šampanija-Pariz-Burgundija


Umetnost uživanja

Čas potovanja: 5 dni/3 noči

Odhod: od februarja do novembra 2022

Najmanjše št. potnikov: 45

 

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Francija
Zgodaj zjutraj odhod avtobusa z zbirnega mesta. Vožnja čez Avstrijo in Nemčijo proti Strassbourgu. Prihod v Strassbourg in ogled območja, kjer imajo sedež pomembne ustanove Evropske unije: Evropska palača s svetom Evrope in Evropskim parlamentom, Palača človekovih pravic … Peš boste odšli v stari del mesta, kjer se bohoti čudovita srednjeveška katedrala. Namestitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: Strassbourg-Epernay-Reims-Pariz
Zajtrk. Pozornost boste dopoldan namenili šampanjcu. V dolini reke Marne v mestecu Epernay je nekaj največjih pridelovalcev. Sprehodili ali peljali se boste v eni od njihovih kleti in ogled zaključili z degustacijo in nakupi. V osrčju Šampanje boste nadaljevali do starodavnega mesta Reims. Ogledali si boste katedralo, kjer so Francozi kronali svoje kralje, Chagal napravil nekaj oken, gotski kiparji smehljajočega angela … Nadaljevali boste pot do prestolnice Francije, v Pariz. Z avtobusom ga boste prevozili na orientacijskem ogledu, nato pa se nastanili v hotelu. Odkrivanje mesta boste nadaljevali s pogledam s stolpa in plovbo z rečno ladjico po Seini. Prenočevanje.

3. dan: Pariz
Po zajtrku podroben ogled prestolnice: trg Trocadeno s palačo Chaillot, ki so jo, tako kot bližnjo palačo Tokyo, zgradili za svetovno razstavo leta 1937, trgi Concorde z obeliskom iz Luksorja, Vendome, kjer je Napoleonov steber, in Etoile s Slavolokom zmage, opera, Mestna hiša. Na otoku, kjer so prvi prebivali Galci plemena Parisijev, boste občudovali katedralo Notre dame. Gotske stavbenike boste občudovali še pri cerkvi Sainte Chapelle in ob obisku Conciergerie. Od zgradb in spomenikov si boste lahko oddahnili na cvetlični (konec tedna pa ptičji) tržnici, lakoto pa potolažili v latinski četrti. Prosto popoldne za samostojne oglede. Zvečer sprehod do Montmartra in bazilike Sacre Coeur in obisk Moulin Rouge ali kakšnega drugega od kabarejev v radoživem Parizu. Prenočevanje.

4. dan: Pariz-Troyes-Beaune
Zajtrk. Sledi vožnja proti jugu do mesteca: Troyes. Mesto ima prijeten stari center z vrsto predalčastih hiš, srednjeveških ulic in prehodov. Nato vožnja v še eno vinogradniško območje – Burgundijo – mimo Dijona do Beauna. Ogled centra in imenitne stare bolnišnice – Hotel Dieu. Čas za pokušino lokalnih vin in odhod proti domu. Vožnja proti Sloveniji.

5. dan: Slovenija
Po nočni vožnji dopoldanski prihod domov.

Cena potovanja na osebo je: 298 EUR

Cena vključuje: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 2/3*, namestitev v dvoposteljnih sobah, oglede po programu, dve degustaciji, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačili: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Francija

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.
  Pariško doživetje

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.
  Mesto umetnikov in ljubezni

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.

  Tridnevno potovanje po najbolj opevanih predelih Francije, Azurni obali in Provansi.
Avtobus, 4 dni, 220 EUR.
  Francoska riviera in lavanda

  Tridnevno potovanje po najbolj opevanih predelih Francije, Azurni obali in Provansi.
  Avtobus, 4 dni, 220 EUR.