Štiridnevno potovanje po Korziki, polno lepih razgledov, dobre hrane in pijače ter nepozabnih trenutkov.
Avtobus, 364 EUR.

Korzika


Biser Sredozemlja

Čas potovanja: 5 dni/3 noči

Odhod: od februarja do novembra 2022

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: ladja, avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Italija
Večerni odhod avtobusa z zbirnega mesta. Vožnja proti Sežani in po italijanskih avtocestah mimo Benetk, Padove in Firenc do Livorna. Vmes kratki postanki za osvežitev.

2. dan: Livorno-Bastia-Corte-Ajaccio
Zjutraj prihod v pristanišče, vkrcanje na ladjo in plovba proti Bastiji. Pribl. 4 ure pozneje boste pristali na otoku. Med vožnjo v notranjosti boste opazovali skromne vasi s kamnitimi hišami. Obiskovalcem ponujajo in prodajo vino in sir. V mestu Corte boste dosegli center s pomočjo vlakca in nato posedeli ob pijači in jedači ter razgledih po Korziki. Do parkirišča ob vznožju se boste vrnili z vlakcem. S svojim avtobusom boste nadaljevali čez prelaz Vizzavona v Ajaccio. Nastanitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.

3. dan: Ajaccio-Porto-Ajaccio-Propriano
Zajtrk. Krajši ogled starega mesta, ki ga je v svetu proslavil Napoleon. Ogledali si boste njegovo rojstno hišo in spomenik. Ob slikoviti zahodni boste nadaljevali pot proti severu v Portu. Spotoma boste občudovali naravne pojave in obalo »Le Calanche«. Vrnili se boste mimo Ajaccia proti Proprianu in Filitosi, kjer boste videli ostanke kamenodobnih zgradb in antične ostanke. Ogledali si jih boste peš. V Propriano se boste peljali v hotel, nastanitev in prenočevanje.

4. dan: Propriano-Sartene-Bonifacio-Porto Vecchio
Zajtrk. Dopoldan boste obiskali Sartène, majhno mesto z ozkimi srednjeveškimi ulicami. Številne granitne zgradbe so videti kot trdnjave. Za njimi prebivajo stare rodbine, ki še pomnijo krvno maščevanje. Ogled mesteca. Nato vožnja proti jugu Korzike v Bonifacio. Mesto z bogato zgodovino ima na belih previsnih skalah tudi slikovito lego. Podali se boste vse do vrha, kjer je svojstveno pokopališče. Imeli boste prelep razgled na ozek zaliv, ki se zajeda v otok. Z avtobusom boste nadaljevali v Porto Vecchio. Svojo obrambo so utrjevali že pred 500 leti; pristanišče na otoku zaostaja le za Bastio. V bližini so lepe plaže. Nastanitev prenočevanje.

5. dan: Porto Vecchio-Bastia-Livorno-Slovenija
Zajtrk. Z antično zgodovino se boste srečali v Alérii. Bila je osrednje mesto grško-rimske Korzike. Bastie je najpomembnejše pristanišče na otoku. Večino obiskovalcev na otok stopi prav tam. Vi se boste vkrcali na ladjo in odpluli proti Ligurski obali. Po pristanku v Livornu boste nadaljevali mimo Firenc, čez Apenine do Bologne in naprej mimo Ferrare proti Benetkam in do Slovenije.

Cena potovanja na osebo je: 364 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestnine in parkirnine, ladijski prevoz na relaciji Livorno-Bastia-Livorno, 3 x prenočevanje z zajtrkom v hotelu 3*, namestitev v dvoposteljnih sobah, vlakec v Cortah, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačili: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Francija

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.
  Pariško doživetje

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.
  Mesto umetnikov in ljubezni

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje... Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.
  Umetnost uživanja

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje… Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.