V štirih dneh na nepozabno potovanje po Normandiji. 698 EUR

Normandija z letalom


Mistična Normandija

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Odhod: od februarja do novembra 2022

Najmanjše št. potnikov: 30

Prevoz: letalo, avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Pariz-Giverny-Rouen-Dieppe
Jutranji zbor skupine na letališču. Polet v Pariz in prestop na avtobus. Ogled nekdanjega posestva slikarja Clauda Moneta. Sledila bo vožnja do glavnega mesta Normandije, Rouena. Zgodovina mesta je povezana z Devico Orleansko, francosko nacionalno junakinjo.  Ena najlepših mestnih zgradb je gotska katedrala Naša gospa. Z avtobusom boste nadaljevali do mesta Dieppe. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Dieppe-Arromanches (Obala izkrcanja)-Bayeux-Caen
Zajtrk. Sobotno jutranje vzdušje na živahni mestni tržnici bo pravi uvod v dnevne oglede. Blizu Le Havra boste čez most Normandije zapeljali čez reko Seno proti Honfleurju in tamkajšnji leseni cerkvi. Nato se boste spomnili leta 1944 in v Arromanchesu na obali obudili spomin na izkrcanje zaveznikov v Normandiji. V Bayeux boste šli pogledat enkratno zbirko tapiserij kraljice Matilde. V 58 prizorih predstavljajo bitko pri Hastingsu. V Caenu, ki je bil zgodovinski sedež Viljema Osvajalca in njegove žene, kraljice Matilde, si boste ogledali samostan in cerkev sv. Štefana, kjer je bil Viljem Osvajalec pokopan. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: Caen-Mont St. Michel-St. Malo-Rennes
Zajtrk in nadaljevanje poti na mejo Normandije proti Mont St. Michelu. Ogled slikovite granitne vzpetine, ki jo plima vsakodnevno spreminja v otok, ob oseki pa pot lahko opravite peš. Na vrhu je benediktinski samostan, ki mu dela družbo vasica. Popoldan se boste podali še v Bretanijo, od nas najbolj oddaljeno francosko pokrajino. Ob Smaragdni obali boste šli do Cancala. Možnost pokušine ostrig, po katerih je kraj znan. V St. Maloju vas čaka sprehod po mogočnem obzidju. Obalna lega je tja vabila trgovce, ribiče, mornarje, kapitane in gusarje. Popoldne vožnja v notranjost pokrajine do bretonskega glavnega mesta Rennesa. Z avtobusom se boste zapeljali po mestu, ki združuje sodobne četrti s palačami 18. stoletja in starimi zgradbami, ki so ušle velikem požaru l. 1720. Med starimi ulicami s palačo pravice, katedralo in baziliko St. Savoeur se boste sprehodili peš. Nastanitev v hotelu. Večerja. Prenočevanje.

4. dan: Rennes-Le Mans-Chartres-Pariz-Slovenija
Zajtrk. Z avtobusom ne boste hiteli, čeprav bo vmesni cilj dirkaško mesto Le Mans. Nadaljevanje vaše poti bo v Chartres na ogled centra in gotske katedrale Naša gospa, ki slovi po številnih in dobro ohranjenih gotskih vitražih. Popoldan se boste odpeljali proti Parizu. Med kratkim panoramskim ogledom boste osvežili vtise o najlepšem mestu in se zvečer pripeljali na letališče. Polet letala proti Sloveniji.

Cena potovanja na osebo je: 698 EUR

Cena vključuje: letalski prevoz Ljubljana-Pariz-Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, prevoze z avtobusom po programu, vse zunanje oglede, 3 x prenočevanje z zajtrkom v hotelu turistične kategorije, namestitev v dvoposteljnih sobah, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačili: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Francija

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.
  Pariško doživetje

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.
  Mesto umetnikov in ljubezni

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje... Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.
  Umetnost uživanja

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje… Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.