V petih dneh boste potovali mimo Strassbourga do Normandije, kjer vas čakajo: Rouen, Mont Saint-Michel, St. Malo in drugi biseri Francije. Avtobus, 5 dni, 397 EUR.

Normandija


Romantična Normandija

Čas potovanja: 5 dni/3 noči

Odhod: od februarja do novembra 2022

Najmanjše št. potnikov: 45

Prevoz:  avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-München
Popoldanski odhod avtobusa z dogovorjenega mesta. Vožnja čez Gorenjsko do tunela Karavanke in naprej čez avstrijsko Koroško in Salzburško proti Nemčiji.

2. dan: München-Stuttgart-Strassbourg-Reims-Amiens-Rouen
Nočna vožnja po Nemčiji mimo Münchna in Karlsruheja proti Franciji. Jutranji prihod do Strassbourga. Avtobusni ogled evropskih institucij in sprehod skozi center mesta s katedralo in starimi zgradbami v La Petite France. Nadaljevanje poti mimo Metza in Verduna po Šampanji do Reimsa. Postanek za ogled centra s katedralo, v kateri so Francozi kronali svoje kralje. Naslednja pokrajina, kjer se boste ustavili, je Pikardija. Cilj bo Amiens, rojstni kraj pisatelja Gustava Flauberta, in v njem ogled najvišje gotske francoske katedrale. Popoldan se boste pripeljali do glavnega mesta Normandije Rouena. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: Rouen-Honfleur-Deauville-Cean-Bayeux-Mont St. Michel
Zajtrk. Rouen. Zgodovina mesta je povezana z Devico Orleansko, francosko nacionalno junakinjo, ki so jo zažgali na grmadi. Danes tam stoji njej posvečena cerkev. Ena najlepših mestnih zgradb je katedrala Naša gospa, ki je biser normanske gotike. Po krajšem ogledu vožnja dalje proti obali Côte Fleurie. Postanek v Honfleurju in ogled cerkve sv. Katarine, ki je celotna zgrajena iz lesa. Vožnja do mondenega Trouvilla in igralniškega Deauvilla ter dalje v Caen, ki je bil zgodovinski sedež Viljema Osvajalca in njegove žene, kraljice Matilde. V Bayeuxu boste pogledali film in nato občudovali izjemno zbirko tapiserij kraljice Matilde, na katerih je v 58 prizorih prikazan potek bitke pri Hastingsu. Nastanitev je predvidena v hotelu na robu Normandije, v okolici Mont St. Michela. Večerja, prenočevanje.

4. dan: Mont St. Michel-Cancale-St. Malo-Rennes-Le Mans
Zajtrk in dopoldanski ogled samostana na granitni vzpetini. Pribl. 8 m bibavice poskrbi, da je območje vsak dan nekaj ur otok. Kapela je bila tam že v začetku 8., benediktinci pa od 10. stoletja naprej. Samostan je bil za Francoze tudi pomembna vojaška utrdba. Proti poldnevu se boste podali še v Bretanijo, od nas najbolj oddaljeno francosko pokrajino s svojstveno kulturo, zgodovino in jezikom. Ob Smaragdni obali, ki slovi bo dobrih ostrigah, boste šli do Cancala. Morda se boste odločili za pokušino. V St. Maloju, vas čaka sprehod po mogočnem obzidju. Obalna lega je tja vabila trgovce, ribiče, mornarje, kapitane in gusarje. Popoldne vožnja v notranjost pokrajine do bretonskega glavnega mesta Rennesa. Med starimi ulicami s palačo pravice, katedralo in baziliko St. Savoeur se boste podali peš. Prenočevanje pri Le Mansu. Večerja. Prenočevanje.

5. dan: Chartres-Reims-Strasbourg-Stuttgart-München
Zajtrk. Nadaljevanje poti do Chartresa in ogled gotske katedrale Naša gospa, ki slovi po številnih in dobro ohranjenih gotskih vitražih. Pot proti domu skozi Šampanijo. Možen postanek z degustacijo in nakupi pri kletarjih v Epernayu, kjer so doma največji pridelovalci. Sledi vožnja s kratkimi postanki mimo Strasbourga, Stuttgarta, Münchna, Salzburga proti Sloveniji.

6. dan: Slovenija
Prihod je predviden v jutranjih urah.

Cena potovanja na osebo je: 397 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, stroške dveh voznikov, vse cestnine in parkirnine na poti, 3 x prenočevanje z zajtrkom v hotelih 3*, namestitev v dvoposteljnih sobah, 3 večerje, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačili: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Francija

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.
  Pariško doživetje

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.
  Mesto umetnikov in ljubezni

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje... Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.
  Umetnost uživanja

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje… Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.