Pot vas bo vodila preko Alzacije in Šampanje do Normandije. Ogledali si boste Reims, Mont St. Michael, Malo ...
Avtobus, 6 dni, 482 EUR.

Normandija in Mont St.Michel


Francoska pravljica

Čas potovanja: 5 dni/4 noči

Odhod: od februarja do novembra 2022

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Avstrija-Nemčija-Francija
Na pot boste odrinili zgodaj zjutraj. Vožnja skozi predor Karavanke in nato čez Koroško in Solnograško ter po Nemčiji čez Bavarsko, Baden Wurtemberg proti Strasbourgu. Postanek v Ulmu, ki ga krasi urejen center mesta s poslikano mestno hišo in cerkvijo z najvišjim zvonikom v Evropi. V Strasbourgu avtobusni ogled mestnega obrobja z zgradbami evropskih ustanov in kratek sprehod v centru z gotsko katedralo in odlično obnovljenimi starimi zgradbami ob vodi. Prenočevanje.

2. dan: Reims-Giverny-Rouen
Pot boste nadaljevali po Franciji skozi Alzacijo in v Šampanjo do Reimsa. Pogledali si boste zunanjost slovite gotske katedrale, kjer so kronali francoske vladarje. S portalov vas bodo gledali številni kipi in angeli z značilnimi nasmeški. Nadaljevanje poti mimo Pariza do Givernya s hišo in izrednim vrtom Clauda Moneta. Sledi vožnja v prestolnico Normandije, Rouen. To je rojstni kraj pisatelja Gustava Flauberta in prizorišče žalostnega konca Ivane Orleanske, ki so jo zažgali na grmadi. Med najlepšimi kulturnimi spomeniki v kraju je Marijina cerkev – Notre-Dame. Peš ogled centra, nastanitev, večerja in prenočevanje.

3. dan: Rouen-Honfleur-Deauville-Caen-Bayeux
Zajtrk. Iz Rouena se boste peljali proti obali v Honflerju. Glavna znamenitost je cerkev sv. Katarine, ki je v celoti zgrajena iz lesa. Med vožnjo boste spotoma videli mondeni Trouville in igralniški Deauville. V Caenu se boste spomnili normanske invazije iz 1066, saj je bil tam doma Viljem Osvajalec. Za pokoro je dal postaviti dve mogočni opatiji. Obiskali boste cerkev sv. Štefana, kjer je bil Viljem pokopan. Nato vožnja v Bayeux. Navdušeni boste nad zbirko tapiserij kraljice Matilde. Prikazane so podobe bitke pri Hastingsu. Namestitev, prenočevanje.

4. dan: Bayeux-Mont St. Michael-St. Malo-Rennes
Naslednji postanek bo za obisk polotoka Sv. Mihaela. Po njem imenovani benediktinski samostan od 10. stoletja ždi vrh granitne vzpetine, ki je ob plimi otok, ob oseki pa lahko pridete tja po suhem. Ob vznožju samostana leži urejena vasica, vajena stalnega turističnega vrveža. Pot boste nadaljevali v Bretanijo, nam najbolj oddaljeno francosko pokrajino. Za priboljšek boste morda poskusili ostrige iz tamkajšnjih gojišč. Mestno obzidje boste raziskali v St. Maloju. Obalna lega je tja vabila trgovce, ribiče, mornarje, kapitane in gusarje. Spoznali boste še glavno mesto Bretanije, Rennes. Z avtobusom se boste zapeljali po mestu, ki združuje sodobne četrti s palačami 18. stoletja in starimi zgradbami, ki so ušle velikemu požaru l. 1720. Med starimi ulicami s palačo pravice, katedralo in baziliko St. Savoeur se boste sprehodili peš. Dan boste zaključili v hotelu pri Chartresu.

5. dan: Chartres-Chamonix-Italija-Slovenija
Zajtrk in avtobusna vožnja v Chartres. Katedrala v mestu je najbolj znana zaradi barvitih gotskih oken. Strokovnjaki jih uvrščajo med najlepša v Franciji. S spominom na čudovite podobe boste nadaljevali vožnjo proti domu. Peljali se boste čez Burgundijo, v gorski svet mimo Chamonixa in skozi predor pod Mont Blancom. Po italijanskih avtocestah boste šli ponoči mimo Milana, Verone in Padove do Slovenije …

6. dan: Slovenija
Prihod je predviden zgodaj zjutraj.

Cena potovanja na osebo je: 482 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, stroške dveh voznikov, vse cestnine in tunelnine, stroške parkiranja po Franciji, 3 x prenočevanje z zajtrkom v hotelih 3*/2*+, namestitev v dvoposteljnih sobah, 3 x večerja, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačili: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Francija

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.
  Pariško doživetje

  Pariz je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Od zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja v dobri hrani in pijači. 4-5dni, 228 EUR.

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.
  Mesto umetnikov in ljubezni

  Preživite nepozaben vikend v Parizu. Letalo, 3 dni, 498 EUR.

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje... Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.
  Umetnost uživanja

  Potovanje boste pričeli v francoski pokrajini Šampanji, se odpravili do mesta Reims, kjer so Francozi kronali svoje kralje… Avtobus, 4-5 dni, 298 EUR.