Đakovo-Osijek-Kopački Rit-Sombor-Subotica-Palić-Novi Sad-Sremski Karlovci.
 3 dni, 199 EUR (polepnzion, vstopnine).

Slavonija in Vojvodina


Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2020

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1.dan: SLOVENIJA–SLAVONIJA–BARANJA–VOJVODINA

V zgodnjih jutranjih urah odhod turističnega avtobusa iz kraja, ki ga določi zaključena skupina. Sledi vožnja v smeri hrvaške meje. Po opravljenih mejnih formalnostih nadaljevanje poti s krajšim postankom za oddih po nekdanji cesti Bratstva in enotnosti do Osijeka. Ogled “slavonske prestolnice”, mesta, ki je bil skozi stoletja križišče pomembnih poti iz Podravja v Podonavje. Ogled starega mestnega jedra z ostanki trdnjave; danes so ohranjena samo tako imenovana Vodna vrata. Sprehod do stolnice, čez Trg Sv. Trojice na trg Juraja Križanića. Po končanem ogledu nekaj prostega časa. Popoldan vožnja v bližnji Nacionalni park Kopački rit. Tu se boste s pomočjo lokalnega vodnika seznanili z življenjem v parku. Park se razteza na 23.000 hektarjih. Pozno popoldan nadaljevanje poti proti Vojvodini,  prestop meje in Odhod proti Somborju, mestu drevoredov. Ogled mesta: »varoška kuča«, Trg sv. trojice, palača Grassalkovich… Sledi vožnja v  Subotico. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 2.dan: VOJVODINA

Zajtrk. Ogled Subotice, kjer prevladujejo predvsem zgradbe iz časa secesije: mestna hiša, razgledni stolp, sinagoga z začetka 20. stoletja.  Po končanih ogledih se boste odpeljali na ogled kobilarne. Ogled muzeja in posesti; po želji in za doplačilo pa boste lahko konje tudi zajahali ali se zapeljali s »fijakerjem«. Povratek v Subotico. Čas za kosilo in manjše nakupe. Potem  se boste odpeljali do največjega vojvodinskega jezera – Palič, kjer boste imeli čas za prijeten sprehod z možnostjo obiska živalskega vrta. Temu bo sledil obisk vinogradnika ter pokušina vin. Večerja v prijetni gostilni, kjer boste ob dobri hrani in zvokih tamburašev preživeli večer. Vrnitev v hotel in prenočevanje. 

3.dan: VOJVODINA–SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do Novega Sada multikulturnega ter multinacionalnega mesta. Zaznamujejo ga številni parki in zelenice, poznano je po številnih mednarodno uveljavljenih sejmih in prireditvah in nenazadnje je mestu dala velik pečat reka Donava in t.i. Štrand – najlepša plaža na reki. Orientacijskemu ogledu mesta bo sledil sprehod po osrednjem mestnem jedru,  kjer so mestna hiša,  rimokatoliška cerkev Sv. Marije, Srbsko narodno gledališče, Grška šola, promenadna Miletićeva ulica, kjer vsak turist najde kak spominek za domov, Nikolajeva cerkev, Matica Srbska… Povzpeli se bomo na trdnjavo PETROVARADIN, ki je redko delo vojne arhitekture, zgrajene v letih 1690 – 1780. Zgradila jo je Avstrija kot obrambo proti Otomanskemu cesarstvu. Ta mogočna utrdba ima 16 km podzemnih hodnikov v 4 nivojih in več kot 10.000 strelnih lin. Po ogledih se boste zapeljali v bližnje  SREMSKE KARLOVCE, malo mesto baročne arhitekturne z zanimivimi stavbami, kot so magistrat, apoteka, gimnazija in zlasti Saborna cerkev sv. Nikole. Sremski Karlovci so tudi mesto pesnika Branka Radičevića in drugih umetnikov, tu je bila ustanovljena tudi prva gimnazija v Srbiji. Ker mesto obdajajo sami vinogradi, bo  tukaj kar obvezna degustacija vin v eni od tamkajšnjih »vinarij«. Tu bo še nekaj časa prosto nato pa bo sledil povratek v Slovenijo s prihodom v večernih urah.

Cena:199 EUR

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse oglede po programu, 1 x polpenzion / večerja – samopostrežni zajtrk, v dvoposteljnih sobah v hotelu turistične kategorije, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu in  večerjo v  restavraciji,  vstopnine po programu, ogled Kopačkega Rita, , lokalno vodenje, kjer to zahtevajo lokalni zakoni, organizacija in vodenje potovanja ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

 

 

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Hrvaška Srbija

  Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 209 EUR

  Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 209 EUR

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke...3 dni, 195 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).
  Plitvička jezera, Kornati in slapovi reke Krke

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke…3 dni, 195 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).

  Vožnja z ladjico po Kornatskem arhipelagu. Z barke si boste v miru ogledali prekrasne in uživali v lepoti barv in oblik. 3 dni, 178 EUR (polpenzion, ribji piknik).
  Arhipelag neštetih otokov in otočkov

  Vožnja z ladjico po Kornatskem arhipelagu. Z barke si boste v miru ogledali prekrasne in uživali v lepoti barv in oblik. 3 dni, 178 EUR (polpenzion, ribji piknik).