Đakovo-Osijek-Kopački Rit-Sombor-Subotica-Palić-Novi Sad-Sremski Karlovci.
 3 dni, 199 EUR (polepnzion, vstopnine).

Slavonija in Vojvodina


Sproščeno potovanje in bogata kulinarika

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2022

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1.dan: SLOVENIJA–SLAVONIJA–BARANJA–VOJVODINA

V zgodnjih jutranjih urah  vožnja v smeri hrvaške meje. Nadaljevanje poti s postankom za oddih po nekdanji cesti Bratstva in enotnosti do Osijeka. Ogled “slavonske prestolnice”, mesta in njegovega starega mestnega jedra z ostanki trdnjave; Sprehod do stolnice, čez Trg Sv. Trojice na trg Juraja Križanića. Popoldan vožnja v bližnji Nacionalni park Kopački rit. Tu se boste seznanili z življenjem v parku. Park se razteza na 23.000 hektarjih. Pozno popoldan nadaljevanje poti proti Vojvodini,  prestop meje in Odhod proti Somborju, mestu drevoredov. Ogled mesta: »varoška kuča«, Trg sv. trojice, palača Grassalkovich… Sledi vožnja v  Subotico. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 2.dan: VOJVODINA

Zajtrk. Ogled Subotice, kjer prevladujejo predvsem zgradbe iz časa secesije: mestna hiša, razgledni stolp, sinagoga z začetka 20. stoletja.  Po končanih ogledih se boste odpeljali na ogled kobilarne. Ogled muzeja in posesti. Povratek v Subotico. Čas za kosilo in manjše nakupe. Potem  se boste odpeljali do največjega vojvodinskega jezera – Palič, kjer boste imeli čas za prijeten sprehod z možnostjo obiska živalskega vrta. Temu bo sledil obisk vinogradnika ter pokušina vin. Večerja v prijetni gostilni, kjer boste ob dobri hrani in zvokih tamburašev preživeli večer. Vrnitev v hotel in prenočevanje. 

3.dan: VOJVODINA–SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do Novega Sada, ki ga zaznamujejo številni parki in zelenice,  reka Donava in t.i. Štrand – najlepša plaža na reki. Sprehod po osrednjem mestnem jedru,  kjer so mestna hiša,  rimokatoliška cerkev Sv. Marije, Srbsko narodno gledališče, Grška šola, promenadna Miletićeva ulica,  Nikolajeva cerkev, Matica Srbska… Povzpeli se bomo na trdnjavo PETROVARADIN, ki je redko delo vojne arhitekture, zgrajene v letih 1690 – 1780. Zgradila jo je Avstrija kot obrambo proti Otomanskemu cesarstvu. Ta mogočna utrdba ima 16 km podzemnih hodnikov in več kot 10.000 strelnih lin. Po ogledih se boste zapeljali v bližnje  SREMSKE KARLOVCE, malo mesto baročne arhitekture. Sremski Karlovci so tudi mesto pesnika Branka Radičevića in drugih umetnikov, tu je bila ustanovljena tudi prva gimnazija v Srbiji. Mesto obdajajo vinogradi, zato bo kar obvezna degustacija vin v eni od tamkajšnjih »vinarij«. Sledil bo povratek v Slovenijo s prihodom v večernih urah.

Cena:199 EUR

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse oglede po programu, 1 x polpenzion / večerja – samopostrežni zajtrk, v dvoposteljnih sobah v hotelu turistične kategorije, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu in  večerjo v  restavraciji,  vstopnine po programu, ogled Kopačkega Rita, , lokalno vodenje, kjer to zahtevajo lokalni zakoni, organizacija in vodenje potovanja ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

 

 

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Hrvaška Srbija

  Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 185 EUR.
  Krk – Goli otok – Sv. Grgur

  Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 185 EUR.

  Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 209 EUR

  Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 209 EUR

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke...3 dni, 195 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).
  Plitvička jezera, Kornati in slapovi reke Krke

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke…3 dni, 195 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).