Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 209 EUR

Slikovita Slavonija in Baranja


Čas potovanja: 3 dni/ 2 noči

Najmanjše število potnikov: 45

Odhodi: od marca do decembra 2022

Prevoz: avtobus

Program izleta:

1.dan: SLOVENIJA – ZAGREB – KUTJEVO – OSIJEK- BELI MANASTIR

Zjutraj odhod avtobusa iz kraja, ki ga določi zaključena skupina.  Vožnja po avtocesti mimo Zagreba v smeri Slavonije. Na poti krajši postanki za oddih in jutranjo kavo. Nadaljevanje poti do Kutjeva, kraja obdanega z nepreglednimi  nasadi vinske trte. Postanek med vinogradi in obisk stare vinske kleti, ki so jo 1232 leta zgradili cistercijani in v kateri se nahaja najbogatejša zbirka arhivskega vina na Hrvaškem. Ohranjen je tudi baročni dvorec v katerem je bivala cesarica Marija Terezija in baron Franjo Trenk. Med ogledom vas bodo domačini povabili na degustacijo vina. . Popoldan  sledi še obisk in ogled Osijeka v spremstvu lokalnega vodnika: staro mestno jedro, trdnjava…  Po ogledih nastanitev v solidnem hotelu, v Baranji,  v dvoposoteljnih sobah. Večerja in nočitev v hotelu.

2.dan: BELI MANASTIR – KOPAČKI RIT – KARANAC

Bifejski zajtrk v hotelu in vožnja v bližnji Narodni park Kopački Rit. Del parka je pod posebno zaščito proglašen za zoološki rezervat. Močvirje slovi po raznolikem rastlinju. Za začetek je predvidena projekcija dokumentarnega filma o naravnem parku v sprejemnem centru, nato krajši sprehod, potem pa vožnja z ladjico po slikovitih kanalih in ogled čudovite narave, številnih ptic, možnost fotografiranja,.. po ogledu kosilo v restavraciji Kormoran, kjer pripravljajo najboljši čobanac v Baranji.. Popoldne krajša vožnja do vasi Karanac, ki je v zadnjih letih postal magnet za vse, ki uživajo v bogati gastronomski in etno ponudbi.. Spoznali boste npr. lončarske, tkalske, sodarske delavnice, tu je tudi stari mlin, kjer še danes meljejo koruzno moko.. Povratek v hotel in obisk večerni obisk bližnjega »Etno sela« kjer bo sledila okusna in tipična slavonska večerja ob zvokih tamburašev. Po večerji nočitev v hotelu.

3.dan: BELI MANASTIR – ĐAKOVO – ŽUPANJA – SLOVENIJA

Bifejski zajtrk v hotelu.  Sledi vožnja do še enega slavonskega bisera, mesta Đakovo.  Srehod po korzu in ogledte čudovite katedrale, ki jo je dal zgraditi škof Strossmayer in jo mnogi uvrščajo med najlepše cerkve med Benetkami in Carigradom. Po ogledu se boste zapeljali do Županje in si na tipičnem slavonskem podeželju, ogledali zanimivo »šokačko hišo«. Domačini vas bodo  sprejeli in postregli z njihovim tipičnim narezkom, kruhom iz krušne peči in domačim “čobancem”.   Po zakuski in prijetnem druženju slovo od Slavonije  in vožnja po avtocesti v smeri Zagreba in slovenske meje. Povratek v kraj odhoda  je predviden do 22 ure.

Cena potovanja na osebo je : 228 EUR

V ceno potovanja so vključene sledeče storitve ( posebnih doplačil po programu ne predvidevamo ) : prevoz s turističnim avtobusom, 50 sedežev, po programu, cestne takse in stroške dveh voznikov, ogled kleti z degustacijo prvi dan, 1 x polpenzion (solidna večerja in bifejski zajtrk ) hotel najmanj 3 *, 1 x nočiitev z z bifejskim zajtrkom, hotel najmanj 3 *, 1x tipična večerja v Etno Selu z živo glasbo ( tamburaši ) 1 x kosilo v restavraciji , drugi dan ( Kopački rit ), ogled Osijeka z lokalnim vodnikom, ogled narodnega parka Kopački rit, ogled filma in vožnja  z ladjico, ogled starih obrti Karanac, ogled Etno hiše ( Šokačka kuča ), slavonska malica z aperitivom zadnji  dan,slovensko vodenje potovanja,osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, riziko odpovedi, dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev. Pripravimo vam lahko tudi dvodnevni program.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Hrvaška

  Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 185 EUR.
  Krk – Goli otok – Sv. Grgur

  Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 185 EUR.

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke...3 dni, 195 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).
  Plitvička jezera, Kornati in slapovi reke Krke

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke…3 dni, 195 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).

  Vožnja z ladjico po Kornatskem arhipelagu. Z barke si boste v miru ogledali prekrasne in uživali v lepoti barv in oblik. 3 dni, 178 EUR (polpenzion, ribji piknik).
  Arhipelag neštetih otokov in otočkov

  Vožnja z ladjico po Kornatskem arhipelagu. Z barke si boste v miru ogledali prekrasne in uživali v lepoti barv in oblik. 3 dni, 178 EUR (polpenzion, ribji piknik).