Osijek, nacionalni park Kopački rit, Novi Sad, Fruška gora, Etno selo...
135 EUR (večerja, vstopnine, zakuska...).

SLAVONIJA IN VOJVODINA – 2 DNI


Čas potovanja: 2 dni/1 noč

Odhodi: od marca do novembra 2020

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

1.dan: SLOVENIJA – ĐAKOVO – OSIJEK – KOPAČKI RIT – NOVI SAD
Odhod  ob 5. uri. Vožnja preko Hrvaške, mimo Zagreba in naprej v smeri Slavonskega Broda.  Ogled ĐAKOVA in veličastne katedrale J.J. Strossmayerja – za nekatere tudi najlepša cerkev med Benetkami in Carigradom, škofovskega dvorca, semenišča, …Sledila bo krajša vožnja do OSIJEKA in ogled cerkve sv. Petra in Pavla, univerze, narodnega gledališča, kompleksa »Tvrđe« z osrednjim trgom, cerkvijo sv. Mihaela, »Bastionom«, frančiškanskim samostanom,…  Po želji kosilo v baranjski gostilni »salašu«, kjer bodo domačini pripravili »čobanac«.Popoldne obisk  nacionalnega  parka KOPAČKI RIT, danes enega redkih eko sistemov v Evropi. Razteza se na  23 000 hektarih, kjer je domuje več kot 2000 bioloških vrst. V parku so številne živali: jeleni, srne, divje svinje, divje mačke, lisice, kune, vidre,… Tu je več kot 290 vrst ptic, tu redno gnezdijo nekatere najbolj redke ptičje vrste. Park si bomo ogledali s strokovnim vodnikom s predstavitvijo na multiviziji, se sprehodili po poučni stezi in se peljali s čolnom. Prijetno razpoloženi se bomo poslovili od t.i. »Zlate doline«. Vožnja skozi VUKOVAR  in  večerni prihod v NOVI SAD. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2.dan: NOVI SAD – SLOVENIJA
Po zajtrku ogled NOVEGA SADA, multikulturnega ter multinacionalnega mesta. Zaznamujejo ga številni parki in zelenice, poznano je po številnih mednarodno uveljavljenih sejmih in prireditvah in nenazadnje je mestu dala velik pečat reka Donava in t.i. Štrand – najlepša plaža na reki.  Povzpeli se bomo na trdnjavo PETROVARADIN, ki je redko delo vojne arhitekture, zgrajene v letih 1690 – 1780. Zgradila jo je Avstrija kot obrambo proti Otomanskemu cesarstvu. Ta mogočna utrdba ima 16 km podzemnih hodnikov v 4 nivojih in več kot 10.000 strelnih lin. Nadaljevanje poti v osrčje Vojvodine, preko razgibanega in rodovitnega področja  FRUŠKE GORE- edinstvenega področja, kjer je bilo nekoč 35, danes paje še vedno ohranjenih in aktivnih 15 pravoslavnih samostanov, ki so nastali v času od XV. – XVIII. stoletja. Postanek v  vasi MARADIK. Gostili nas bodo v 150 let stari »Etno hiši«, kjer si bomo ob pijači dobrodošlice ogledali etnološko zbirko. Po ogledu nam bodo prijazni domačini postregli s paprikašem iz kotla, sremskimi krofi, domačim kruhom in vinom. Povratek v Slovenijo.

Cena: 145 €

Cena vključuje: avtobusni prevoz na opisani relaciji, namestitev v hotelu 3* z zajtrkom in večerjo, oglede po programu , ogled ‘Etno hiše’ z zakusko in vinom, vstopnino za Kopački rit, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Hrvaška Srbija

  Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 209 EUR

  Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 209 EUR

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke...3 dni, 195 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).
  Plitvička jezera, Kornati in slapovi reke Krke

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke…3 dni, 195 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).

  Vožnja z ladjico po Kornatskem arhipelagu. Z barke si boste v miru ogledali prekrasne in uživali v lepoti barv in oblik. 3 dni, 178 EUR (polpenzion, ribji piknik).
  Arhipelag neštetih otokov in otočkov

  Vožnja z ladjico po Kornatskem arhipelagu. Z barke si boste v miru ogledali prekrasne in uživali v lepoti barv in oblik. 3 dni, 178 EUR (polpenzion, ribji piknik).