Osijek, nacionalni park Kopački rit, Novi Sad, Fruška gora, Etno selo...
210 EUR ( večerja, vstopnine, degustacije,zakuska...).

Slavonija in Vojvodina 2 – dni


Biseri panonskih ravnic

Čas potovanja: 2 dni/1 noč

Odhodi: od marca do novembra 2023

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

1.dan: SLOVENIJA – ĐAKOVO – OSIJEK – KOPAČKI RIT – NOVI SAD
Odhod  v jutranjih urah. Vožnja preko Hrvaške, mimo Zagreba in naprej v smeri Slavonskega Broda.  Ogled Đakova in veličastne katedrale J.J. Strossmayerja. Sledila bo krajša vožnja do Osijeka in ogled cerkve sv. Petra in Pavla, narodnega gledališča, kompleksa »Tvrđe« z osrednjim trgom, cerkvijo sv. Mihaela, »Bastionom« in frančiškanskim samostanom.  Kosilo v baranjski gostilni »salašu«, kjer bodo domačini pripravili »čobanac«. Popoldne obisk  nacionalnega  parka Kopački rit, danes enega redkih eko sistemov v Evropi, kjer je domuje več kot 2000 bioloških vrst. V parku so številne živali: jeleni, srne, divje svinje, divje mačke, lisice, kune, vidre,… Tu je več kot 290 vrst ptic, tu redno gnezdijo nekatere najbolj redke ptičje vrste. Park si bomo ogledali s predstavitvijo na multiviziji, se sprehodili po poučni stezi in se popeljali s čolnom. Vožnja skozi Vukovar  in  večerni prihod v Novi Sad. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2.dan: NOVI SAD – SLOVENIJA
Po zajtrku ogled Novega Sada. Mesto zaznamujejo številni parki in zelenice,  staro mestno jedro, trdnjava Petrovaradin in reka Donava. Obisk trdnjave Petrovaradin, ki je redko delo vojne arhitekture, zgrajene v letih 1690 – 1780. Zgradila jo je Avstrija kot obrambo proti Otomanskemu cesarstvu. Ta mogočna utrdba ima 16 km podzemnih hodnikov v 4 nivojih in več kot 10.000 strelnih lin. Nadaljevanje poti v osrčje Vojvodine, preko razgibanega in rodovitnega področja  Fruške Gore – edinstvenega področja, kjer je bilo nekoč 35, danes paje še vedno ohranjenih in aktivnih 15 pravoslavnih samostanov. Postanek v  vasi MARADIK. Gostili nas bodo v 150 let stari »Etno hiši«, kjer si bomo ob pijači dobrodošlice ogledali etnološko zbirko. Po ogledu nam bodo prijazni domačini postregli s paprikašem iz kotla, sremskimi krofi, domačim kruhom in vinom. Povratek v Slovenijo.

Cena potovanja na osebo je: 210 €

Cena vključuje: avtobusni prevoz na opisani relaciji, namestitev v hotelu 3* z zajtrkom in večerjo, oglede po programu , kosilo prvi dan, ogled ‘Etno hiše’ z zakusko in vinom, vstopnino za Kopački rit, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Hrvaška Srbija

  Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 195 EUR.
  Krk – Goli otok – Sv. Grgur, razgiban in bogat program

  Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 195 EUR.

  Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 288 EUR
  Gurmanski program, bogata doživetja

  Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 288 EUR

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke...3 dni, 233 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).
  Plitvička jezera, Kornati in slapovi reke Krke

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke…3 dni, 233 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).