Pridužite se nam pri doživetjih v dolini reke Neretve! Čakajo nas številna etno-sela, vožnja s tradicionalnimi plovili 
,...2 dni, 246 EUR (polpenzion, pokušina, vin sirarna, vožnja s čolni...).

Doživetja v dolini reke Neretve


Hrvaška Kalifornija vabi!

Čas potovanja: 2 dni/1 noč

Odhodi: od marca do novembra 2024

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Livno-Jablanica-Mostar
V zgodnjih jutranjih urah zbor in odhod avtobusa v smeri Hrvaške. Vožnja z vmesnimi postanki za osvežitev mimo Banja Luke do mesta Livno, kjer proizvajajo enega najbolj poznanih sirov s področja stare Jugoslavije. Ogled tradicionalne sirarne s pokušino in nadaljevanje vožnje po tipični kraški pokrajini mimo Ramskega jezera in Prozora do Jablanice. Postanek za osvežitev ob spomninskem kompleksu bitke na Neretvi. Nadaljevanje vožnje po dolini reke Neretve v Mostar. V spremstvu lokalnega vodnika se sprehodimo čez stari most do čaršije Kujundžiluk. Most je bil v vojni leta 1993 porušen, nato obnovljen in ponovno uvrščen na UNESCOV seznam svetovne kulturne dediščine. Še nekaj prostega časa za pokušino znamenitih čepavpčičev, turške kave ali slastne baklave. V poznih popoldanskih urah nastanitev v hotelu in prosti čas do večerje. Zvečer po želji skupine poiščemo najboljšo zabavo v mestu. Prenočevanje.

2.dan: Mostar-Međugorje-Etno-Selo Herceg-Dolina Neretve-Slovenija
Po zajtrku vožnja v smeri Hrvaške. Krajši postanek v Međugorju, kjer se je leta 1981 Marija prikazala šestim otrokom ter naročila miru, molitve in sprave. Hercegovina je zaradi milega mediteranskega podnebja znana po izvrstnih vinih, zato se ustavimo v etno-selu Herceg na ogledu in pokušini tipičnih vrst vin s prigrizkom. Nadaljevanje vožnje v spodnji del doline  reke Neretve. Po prihodu nam bodo postregli s pijačo dobrodošlice in domačimi suhimi figami. Vožnja s “trupicami”po rokavih reke Neretve, kjer bo odlična možnost za fotografiranje slikovite pokrajine in številnih ptic, ki so si v rokavih reke poiskale svoje domovanje. Vožnja po avtocesti mimo Splita in Zagreba v smeri Slovenije, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

Cena potovanja na osebo je: 246 EUR

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, parkirnine, cestne in ostale pristojbine, polpenzion v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah v Mostarju, ogled sirarne z degustacijo, pokušino tipičnih vin s prigrizkom v etnoselu Herceg, aperitiv in vožnjo s trupicami v dolini reke Neretve, obvezno lokalno vodenja po Mostarju, zunanje oglede po programu, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, riziko odpovedi, dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Bosna in Hercegovina Hrvaška