Večerja in zabava v Banja Luki, Muzej AVNOJA v Jajcu, hiša Ivana Andiča v Travniku. 
2 dni, 192 EUR

Banja Luka, Jajce in Travnik


Po nostalgičnih poteh

Čas potovanja: 2 dan

Odhodi: od marca do novembra 2024

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija–Banja Luka
Ob dogovorjeni uri zbor in vožnja mimo Zagreba v smeri Banja Luke. Med potjo postanek za ogled spomenika in muzeja pri spomeniškem kompleksu Jasenovac. Po ogledu bomo nadeljevali pot proti Banja Luki. Namestitev v hotelu in kratek počitek. Sledi ogled znamenitosti kot so trdnjava Kastel, Muzej Republike Srbske, Gospodsko ulico, Banske dvore, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, Banjaluško nadškofijo, stavbo vlade Republike Srpske, Muzej sodobne umetnosti,…. Po ogledih še nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Sledi tradicionalna bošnjaška večerja z »roštilja« v tipični Banja luški restavraciji ob zvokih žive glasbe. Možnost nadaljevanja zabave v eni izmed mnogih diskotek na glavni mestni promenadi do zgodnjih jutranjih ur. Prenočevanje.

2. dan: Banja Luka–Jajce–Travnik–Slovenija
Po zajtrku odhod iz hotela in vožnja po dolini reke Vrbas proti Jajcu. Ogledali si bomo mesto ki slovi po drugem zasedanju AVNOJa. Hkrati pa je mestece s svojo srednjeveško trdnjavo na vzpetini v središču mesta, čudovitimi hišami iz turškega obdobja in slapovi reke Plive, prava paša za oči. Nekaj prostega časa, nato nadaljevanje vožnje proti Travniku. Postanek in ogled mesta, ki je nekoč bilo sedež turških vladarjev Bosne in Hercegovine. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro proti trdnjavi, ter si ogledali zakaj so Travnik poimenovali tudi Evropski Istanbul. Travnik poznamo tudi kot rojstni kraj Iva Andrića, ki je prejel Nobelovo nagrado za roman Most na Drini. Ob dogovorjeni uri zbor in vožnja v smeri Slovenije, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 192 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, stroške dveh voznikov, cestnine in parkirnine, nočitev z zajtrkom v hotelu kategorije 3/4* v dvoposteljnih sobah v ožjem središču mesta, večerjo v tipični restavraciji, vstopnine po programu (hiša Iva Andrića, muzej AVNOJ), slovensko vodenje, obvezno lokalno vodenje kjer je potrebno, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, riziko odpovedi, dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Bosna in Hercegovina

  Sproščeni, športno-zabavni vikend...3 dni, 240 EUR.
  Sproščeno in kulinarično potovanje z raftingom

  Sproščeni, športno-zabavni vikend…3 dni, 240 EUR.

  Odkrijte lepote skrivnostne Hercegovine, poglejte skoke s starega mostu v Mostarju ter se napotite v smeri Dubrovnika... 2 dni, 246 EUR.
  Utrip orienta in lepote Jadrana

  Odkrijte lepote skrivnostne Hercegovine, poglejte skoke s starega mostu v Mostarju ter se napotite v smeri Dubrovnika… 2 dni, 246 EUR.

  Pridužite se nam pri doživetjih v dolini reke Neretve! Čakajo nas številna etno-sela, vožnja s tradicionalnimi plovili 
,...2 dni, 246 EUR (polpenzion, pokušina, vin sirarna, vožnja s čolni...).
  Hrvaška Kalifornija vabi!

  Pridužite se nam pri doživetjih v dolini reke Neretve! Čakajo nas številna etno-sela, vožnja s tradicionalnimi plovili
  ,…2 dni, 246 EUR (polpenzion, pokušina, vin sirarna, vožnja s čolni…).