Naslednji dan se boste z vlakom popeljali po »Šarganski osmici«, ki velja za najbolj atraktivno muzejsko železniško progo v Evropi. 2 dni, 238 EUR (polpenzion).

Sarajevo in zahodna Srbija


Z vožnjo po Šarganski osmici

Čas potovanja: 2 dni/1 noč

Minimalno št. potnikov: 45

Odhodi. od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Sarejevo-Višegrad
V zgodnjih jutranjih urah zbor na mestu, ki ga določi skupina in odhod v smeri Zagreba. Vožnja po avtocesti čez mejna prehoda Obrežje in Slavonski Brod do prestolnice Bosne in Hercegovine – Sarajeva. V spremstvu lokalnega vodnika se bomo sprehodili bomo mimo Vijećnice, katedrale sv. Srca Jezusovega, Saborne cerkve, Principovega mostu, Begove džamije in po stari mestni čaršiji – Baščaršiji. Sledi prosti čas za posedanje ob »turški kavi« ali pokušino znamenitih sarajevskih čevapčičev. Okoli poldneva nadaljevanje vožnje v smeri Višegrada. Po prihodu sprehod skozi mestno jedro in stari most preko reke Drine. Most je delo znanega osmanskega dvornega arhitekta Sinana in je od leta 2007 del UNESCOVE svetovne kulturne dediščine. Na zgodovini višegrajskega mostu je bil zasnovan tudi roman »Most na Drini« Nobelovega nagrajenca Iva Andrića. Sledi prevoz do hotela v okolici mesta, večerja in nočitev.

2. dan: Višegrad-Šarganska osmica-Slovenija
Zajtrk v hotelu in vožnja čez mejnegi prehod Kotroman do Mokre gore, ki leži neposredno med dvema Srbskima biseroma narave – narodnim parkom Tara in planino Zlatibor. Po prihodu sledi vožnja z vlakom po »Šarganski osmici«, ki velja za najbolj atraktivno muzejsko železniško progo v Evropi. Vlak v štirinajstih kilometrih vožnje premaguje tristo metrov višinske razlike skozi številne mostove in tunele po progi v obliki osmice. Po prihodu na cilj prosti čas do povratka. Tamkajšnja železniška postaja Jatare je poznana tudi po tem, da v celi zgodovini obstoja železnice tam ni bila prodana niti ena karta, danes pa je preurejena v turistično-gostinski objekt. Sledi vožnja nazaj do Mokre gore in prosti čas za nakup spominkov ali kosilo. Nato vožnja skozi Valjevo in Šabac z vmesnimi postanki proti domu, kamor bomo predvidoma prispeli v poznih nočnih urah.

Cena potovanja po osebi je: 238 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, polpenzion v hotelu turistične kategorizacije v dvoposteljnih sobah, vožnjo s »šargansko osmico«, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje, obvezno lokalno vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačilo: enoposteljna soba, vstopnina v Begovo džamijo

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.  Lahko vam pripravimo tudi trodnevni program.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Bosna in Hercegovina