Po obisku Sarajeva, ki se vam bo vsekakor vtisnil v spomin, boste obiskali tudi Travnik, rojstno mesto pisatelja Iva Andrića.
2 dni, 189 EUR (vključena večerja).

Sarajevo in Travnik


Skrivnosti vezirskega mesta

Čas potovanja: 2 dni

Minimalno št. potnikov: 45

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Sarajevo
Zvečer odhod avtobusa z dogovorjenega mesta in vožnja mimo Novega mesta, Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice do Sarajeva.

2. dan: Sarajevo
Po prihodu v Sarajevo ogled mesta, v katerem se prepletata arhitekturi vzhoda in zahoda in so še vedno vidne posledice vojne. Ogled mestnih znamenitosti: staro mestno jedro z Baščaršijo, Ali Pašina džamija, Vječnica, Principov most, stara pravoslavna cerkev, Gazi Husrevbegova džamija, Svrzina kuća (muzej, kjer je predstavljeno urbano življenje Sarajeva v času turške oblasti). Namestitev v hotelu. Popoldne vožnja na Ilidžo – najlepši predel Sarajeva. Sprehod do izvira reke Bosne, ki se nahaja v lepem parku ob vznožju planine Igman. Večerja v tipični restavraciji z glasbo. Prenočevanje.

3. dan: Sarajevo-Travnik-Slovenija
Po zajtrku obisk muzeja Tunel pri letališču Butmir. Muzej prikazuje vojno obdobje v Sarajevu od leta 1992 do 1995. Gre za eno največjih zanimivosti v novejši zgodovini Sarajeva, saj je bila to edina točka, kjer se je dalo priti iz okupiranega mesta … Nato vožnja do Travnika, mesta, ki je bilo sedež turškega pašaluka in kjer so imele vse pomembnejše države tistega časa svoja diplomatska predstavništva. Ogledali si boste staro mestno jedro s hišo pisatelja Iva Andrića, ki je leta 1961 dobil Nobelovo nagrado za književnost za mojstrski roman Most na Drini iz leta 1945. Vožnja proti domu in prihod domov v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 189 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, namestitev v hotelu v dvoposteljnih sobah, večerjo v restavraciji, vstopnine (Svrzina kuća, muzej Tunel, hiša Iva Andrića), slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Bosna in Hercegovina