Štiridnevno potovanje od Sarajeva, Jablanice, preko Mostarja do Dalmacije. 4 dni, 340 EUR (polpenzion, vstopnine).

Sarajevo in Dalmacija


Od čevapčičev do ribjih dobrot

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Minimalno št. potnikov: 45

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Sarajevo
Odhod avtobusa iz kraja, ki ga določijo zaključene skupine. Vožnja mimo Novega mesta, Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice do Sarajeva. Po prihodu v Sarajevo namestitev v hotelu. Sledi ogled mesta, v katerem se prepletata arhitekturi vzhoda in zahoda in so še vedno vidne posledice vojne. Ogled mestnih znamenitosti: staro mestno jedro z Baščaršijo, Ali Pašina džamija, Vječnica, Principov most, stara pravoslavna cerkev, Gazi Husrevbegova džamija, Svrzina kuća (muzej, kjer je predstavljeno urbano življenje Sarajeva v času turške oblasti). Nekaj časa bo tudi prosto za sprehode po Bašćaršiji. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

2. dan: Sarajevo-Jablanica-Mostar
Po zajtrku obisk muzeja Tunel pri letališču Butmir. Muzej prikazuje vojno obdobje v Sarajevu od leta 1992 do 1995. Gre za eno največjih zanimivosti v novejši zgodovini Sarajeva, saj je bila to edina točka, kjer se je dalo priti iz okupiranega mesta … Po ogledu vožnja po dolini Neretve v Jablanico, znano po veliki bitki na Neretvi iz II. svetovne vojne in ogled porušenega mostu. Nadaljevanje potovanja v Mostar, ki je pod Unescovo zaščito. Sprehod po starem mestnem jedru Kujundžiluk do obnovljenega starega mostu, mostu Sultana Sulejmana, Karađozbegove džamije in prosto za ogled številnih trgovin in rokodelnic. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: Mostar-Medjugorje-Počitelj-Makarska riviera
Po zajtrku vožnja do svetovno znanega romarskega središča Medjugorja. Krajši postanek za ogled romarske cerkve in morebiten nakup spominkov. Nadaljevanje vožnje v Počitelj, kraj, ki je bil kot mesto – trdnjava zgrajen že v 14. stoletju za časa kralja Tvrtka. Kot strateško pomembno mesto so ga Turki osvojili leta 1471 in še danes je v mestu prisotnih veliko spomenikov iz obdobja turške vladavine. Nadaljevanje vožnje v Metković, ki je središče rodovitne pokrajine v ustju reke Neretve. Krajši postanek. Sledi vožnja proti morju in potem po Jadranski magistrali do Makarske. Nastanitev v hotelu na Makarski rivieri. Večerja in prenočevanje.

4. dan: Makarska riviera-Split-Trogir-Slapovi Krke-Slovenija
Po zajtrku vožnja skozi Split do slikovitega mesteca Trogirja. Mesto ima zelo dolgo zgodovine in je znano po svojih kulturnozgodovinski spomenikih, med njimi so najpomembnejši tisti iz obdobja romanike (npr. cerkev sv. Barbare). Ogled in nadaljevanje vožnje mimo Šibenika do narodnega parka Slapovi Krke. Po urejeni poti se boste sprehodili do znamenitih slapov. Po ogledu vožnja po avtocesti proti Ljubljani. Po želji daljši postanek za kosilo. Prihod domov v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 340 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah s polpenzionom v hotelih 3*, vstopnine (Svrzina kuća, muzej Tunel, NP Slapovi Krke), slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Bosna in Hercegovina