Prihod v olimpijsko mesto in ogled mestnih znamenitosti: staro mestno jedro z Baščaršijo, Ali Pašina džamija...Montenegro tura ( Budva, Cetinje Kotor). 4 dni, avtobus, 378 EUR (polpenzion).

Sarajevo in Črna Gora


Od Sarajeva do jadranskega morja

Čas potovanja: 4 -5 dni

Minimalno št. potnikov: 45

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Sarajevo
Zvečer odhod z zbirnega mesta in nočna vožnja na Hrvaško mimo Zagreba in Slavonskega Broda v Bosno.

2. dan: Sarajevo
Prihod v mesto in ogled mestnih znamenitosti: staro mestno jedro z Baščaršijo, Ali Pašina džamija, Vječnica, Principov most, stara pravoslavna cerkev, Gazi-Husrevbegova džamija, Svrzina kuća (muzej, kjer je predstavljeno urbano življenje Sarajeva v času turške oblasti). Popoldne vožnja na Ilidžo – najlepši predel Sarajeva. Sprehod do izvira reke Bosne, ki se nahaja v lepem parku ob vznožju planine Igman. Sledi obisk muzeja Tunel pri letališču Butmir. Muzej prikazuje vojno obdobje v Sarajevu od leta 1992 do 1995, ko je tunel služil kot povezovalni člen med Sarajevom in zunanjim svetom. Gre za eno največjih zanimivosti v novejši zgodovini Sarajeva, saj je bila to edina točka, kjer se je dalo priti iz okupiranega mesta. Zvečer namestitev, večerja in prenočevanje.

3. dan: Sarajevo-Višegrad-Budva
Po zajtrku vožnja v Višegrad in ogled slavnega mostu na Drini, ki ga je v svoji knjigi Most na Drini opisoval Ivo Andrić. Nadaljevanje poti mimo Foče v Črno goro. Po prehodu meje vožnja v Podgorico in nato v Budvo. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan: Čronogorska tura
Po zajtrku celodnevni izlet po t. i. »Montenegro turi«. Ogled Cetinja, v zgodovini znanega kot miniaturnega evropskega mesto s 13 ambasadami in nekdanjega glavnega mesta Črne gore. Ogled dvora kralja Nikole, zadnjega gospodarja iz slavne rodbine Petrović-Njegoš. Po ogledu vrnitev proti morju po krožni poti do Njegušev, rojstne vasice Petra Petroviča Njegoša (pesnika, utemeljitelja črnogorske države in njenega ugleda v svetu). Vožnja do Kotorja (mesto pod zaščito UNESCA), ki obdaja 4,5 km dolgo in 25 m visoko obzidje. Veličastno obzidje varuje prelepe kamnite uličice, trge, katedralo, manjše cerkve in razkošne palače. Ogled starega mestnega jedra: stolp z uro iz 17. stol., najstarejša katedralo sv. Tripun iz leta 1166 in pomorski muzej. Vrnitev v Budvo, večerja in prenočevanje.

5. dan: Budva-Dubrovnik-Slovenija
Po zajtrku vožnja v Dubrovnik. Ogled starega mestnega jedra: mestna vrata, glavna mestna ulica Stradun, Onofrijeva fontana, frančiškanski samostan z eno najstarejših lekarn v tem delu Evrope, pa tudi cerkev sv. Vlaha, Knežev dvor, katedrala z zakladnico, obzidje. Po ogledu nadaljevanje poti do Splita in naprej do doma, kamor boste prispeli v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 378 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, 3 x namestitev dvoposteljnih sobah v hotelu  3* oz. turističnem naselju na osnovi polpenziona, oglede po programu (vstopnine v Svrzino kućo, Tunel in dvor kralja Nikole), slovensko vodenje, lokalnega vodnika, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Bosna in Hercegovina Črna Gora