Dubrovnik, skrit v najjužnejšem delu Hrvaške, je neprecenljiv biser južnih obal Jadranskega morja. S svojo dih jemajočo naravno lepoto, popolnim podnebjem,...Letalo, 3 dni, 368 EUR.

Dubrovnik in Črna gora


Z letalom do biserov jadranske obale

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Minimalno št. potnikov: 30

Odhod: od februarja do novembra 2022

Prevoz: letalo, avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Zagreb-Dubrovnik
V zgodnjih jutranjih urah odhod avtobusa do letališča in polet iz Zagreba v Dubrovnik. Vožnja do hotela in namestitev. Po namestitvi se boste popeljali na ogled starega mestnega jedra, ki leži ob vznožju hriba Srđ. Pot vas bo vodila izpred mestnih vrat, imenovanih Pile, ki so danes najbolj uporabljani vhod v staro mestno jedro, po glavni mestni ulici Stradun, ki je zasut nekdanji morski rokav med otočkom Lave in kopnim. Ob njej boste videli Onofrijevo fontano, frančiškanski samostan z eno najstarejših lekarn v tem delu Evrope (iz leta 1317), cerkev sv. Vlaha, Knežev dvor, katedralo z zakladnico in se sprehodili po v celoti ohranjenem obzidju. Sledi prosto popoldne za individualne aktivnosti. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

2. dan: Dubrovnik-Elafitski otoki (Koločep, Šipan, Lopud)
Po zajtrku celodnevni izlet z ladjo po Elafitskih otokih. Skupina otokov leži med polotokom Pelješac in Dubrovnikom. Od vseh otočkov so naseljeni samo trije, in sicer Koločep, Lopud in Šipan. Na prvih dveh, čeprav sta naseljena, ni avtomobilov, temveč le slikovita otoška pokrajina. Največji otok Šipan je bil s tem imenom prvič omenjen že leta 1371. Lopud se je v antiki imenoval Delaphpdia, v rimskih časih pa Lafota. Koločep je bil prvič omenjen v dubrovniškem statutu leta 1272. Lastni vir vode ima le Lopud. Zaradi mile mediteranske klime na vseh otočkih rastejo vinska trta, oljke, smokve, rožiči in agrumi. Otočki imajo tudi lepe peščene plaže in bogat podvodni svet. Po ogledih kosilo in na eni izmed plaž prosto za kopanje. Povratek v hotel, večerja, nočitev.

3. dan: Dubrovnik-Kotor-Njeguši-Cetinje-Zagreb-Slovenija
Po zajtrku celodnevni izlet, imenovan Črnogorska tura. Z avtobusom se boste popeljali čez Herceg Novi do Perasta, kjer bo prvi postanek. Pred Perastom ležita slikovita otočka Gospa od Škrpjela in sv. Đorđe. Pot boste nadaljevali v Kotor. Ogled mesta pod zaščito UNESCA, ki ga obdaja 4,5 km dolgo in 25 m visoko obzidje. Nato nadaljevanje vožnje po serpentinah do Njegušev, rojstnega kraja največjega črnogorskega pesnika P. P. Njegoša. Možnost pokušine pršuta, sira in domačega vina. V Cetinju, nekdanji prestolnici Črne gore, znanem kot miniaturno evropsko mesto s 13 ambasadami, si boste ogledali rezidenco kralja Nikole I. Če bo čas dopuščal, si boste ogledali tudi Budvo, najbolj znano turistično črnogorsko mesto. Stari del mesta leži znotraj obzidja in ima izrazito mediteransko arhitekturo. Zvečer prihod na letališče in polet letala v Zagreb. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.

Cena potovanja na osebo je: 368 EUR

Cena vključuje: letalski prevoz Zagreb-Dubrovnik-Zagreb, letališke pristojbine, prevoz na letališče v Zagreb in nazaj, prevoz letališče-hotel-letališče, 2 x polpenzion v hotelu, izlete po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Črna Gora Hrvaška

  Budva je najbolj priljubljena turistična točka Črne Gore in vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev. Avtobus, 3 dni, 168 EUR (polpenzion).
  Črnogorski Saint Tropez

  Budva je najbolj priljubljena turistična točka Črne Gore in vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev. Avtobus, 3 dni, 168 EUR (polpenzion).

  Prihod v olimpijsko mesto in ogled mestnih znamenitosti: staro mestno jedro z Baščaršijo, Ali Pašina džamija...Montenegro tura ( Budva, Cetinje Kotor). 4 dni, avtobus, 247 EUR (polpenzion).
  Od Sarajeva do jadranskega morja

  Prihod v olimpijsko mesto in ogled mestnih znamenitosti: staro mestno jedro z Baščaršijo, Ali Pašina džamija…Montenegro tura ( Budva, Cetinje Kotor). 4 dni, avtobus, 247 EUR (polpenzion).

  Med drugim si boste ogledali Cetinje, nekdanjo prestolnico s 13 ambasadami. Letalo, 3 dni, 375 EUR.
  Odlično za druženje in zabavo

  Med drugim si boste ogledali Cetinje, nekdanjo prestolnico s 13 ambasadami. Letalo, 3 dni, 375 EUR.