Raziskovanje čudovitega Sarajeva, v katerem se prepletata arhitekturi vzhoda in zahoda. Nato pa obisk Mostarja, ki je pod Unescovo zaščito.  ... 2 dni, 188 EUR.

Sarajevo in Mostar


Bisera bošnjaškega turizma

Čas potovanja:2 dni/1 noč

Odhodi: od marca do novembra 2024

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Sarajevo
Odhod avtobusa z dogovorjenega mesta proti Sarajevu. Zaradi številnih verskih objektov različnih religij pravijo Sarajevu tudi “Evropski Jeruzalem”. V spremstvu lokalnega vodnika se bomo sprehodili po glavni mestni čaršiji -Baščaršiji. Ogledali si bomo zunanjost Vijećnice, katedrale sv. Srca Jezusovega, Saborne cerkve, Principovega mostu, Begove džamije… Po ogledih sledi prosti čas za samostojno raziskovanje mesta ali okrepitev v eni izmed mnogih “čevapdžinic” ali “burekdžinic”. Popoldan vožnja do izvira reke Bosne, ki se nahaja v neposredni bližini Sarajeva, natančneje pod planoto Igman. Sprehodili se bomo po enem najlepše urejenih parkov, ki slovi po svoji naravni lepoti. V poznih popoldanskih urah prevoz do hotela in nastanitev. Zvečer možnost večerje na Baščaršiji in nočitev.

2. dan: Sarajevo-Jablanica-Mostar-Slovenija
Po zajtrku vožnja po dolini Neretve v Jablanico, znano po veliki bitki na Neretvi iz II. svetovne vojne in ogled porušenega mostu ter muzeja. Nadaljevanje potovanja v Mostar, ki je pod Unescovo zaščito. Sprehod po starem mestnem jedru Kujundžiluk do obnovljenega starega mostu, mostu Sultana Sulejmana, Karađozbegove džamije in prosto za ogled številnih trgovin in rokodelnic.Po ogledih še nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Sledi vožnja z vmesnimi postanki proti domu, kamor bomo predvidoma prispeli v poznih nočnih urah.

Cena potovanja po osebi je: 188 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, večerja na Baščaršiji, riziko odpovedi, dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev. Lahko vam pripravimo tudi trodnevni program.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Bosna in Hercegovina