Skupaj z nami odkrivajte skrite bisere Dubrovniškega primorja in degustirajte lokalna vina v eni izmed tipičnih vinskih kleti,...2 dni, 142 EUR (polpenzion, degustacija).

Dubrovniško primorje


Najlepši del jadranske obale

Čas potovanja: 2 dni
Odhodi: od marca do novembra 2022
Minimalno št. potnikov: 45
Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Ston-Pelješac-Dubrovniško primorje
V zgodnjih jutranjih urah zbor na mestu, ki ga določi zaključena skupina in odhod v smeri Dalmacije. Vožnja do nekdanjega mejnega mesta Dubrovniške republike – Stona, kjer najdemo najstarejše soline v Evropi in drugo največje obzidje na svetu, dolgo kar sedem kilometrov. Obzidje je bilo prvotno namenjeno obrambi Dubrovniške republike pred Turki in Benečani. Sprehod po mestu. Nadaljevanje vožnje po Pelješački vinski cesti do ene izmed tipičnih vasic. Postanek za degustacijo znanih dalmatinskih vin, od katerih še posebej izstopata avtohtoni sorti Dingač in Postup. Prijazni domačini vas bodo postregli tudi z narezkom. Po končanem druženju se bomo napotili do Dubrovniškega primorja. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: Dubrovniško primorje-Dubrovnik-Slovenija
Zajtrk v hotelu in vožnja po jadranski obali do Dubrovnika. To zgodovinsko mesto je bilo nekdaj neposredni tekmec Benetk in je bogatelo predvsem na račun dobro razvite trgovine. Sprehod po mestu z lokalnim vodnikom, med katerim boste lahko občudovali palačo Sponza, frančiškanski samostan, Onofrijevio fontanom, Orlandov steber, mestni zvonik,… Še nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe ali morebiti za vožnjo z vzpenjačo na bližnji Srđ s katerega se odpira prelep pogled na celotno dubrovniško primorje. Vožnja z vmesnimi postanki v mseri Slovenije, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 152 EUR

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, polpenzion v hotelu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah, degustacijo treh vrst vin skupaj z narezkom, obvezno lokalno vodenje po Dubrovniku, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Hrvaška

  Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 185 EUR.
  Krk – Goli otok – Sv. Grgur

  Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 185 EUR.

  Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 209 EUR

  Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 209 EUR

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke...3 dni, 195 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).
  Plitvička jezera, Kornati in slapovi reke Krke

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke…3 dni, 195 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).