Degustirali bomo tradicionalne jedi z notranjosti Istre. Pokusili bomo vrhunska vina, ki so preplet tradicije in sodobnega,...2 dni, 164 EUR.

Okusi istrskega podeželja


Domače dobrote in ribji piknik

Čas potovanja: 2 dni

Odhodi: od marca do novembra 2022

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Motovun-Grožnjan-Višnjan-Rovinj
V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili proti Istri.. Jutranji postanek v tipičnem istrskem mestecu Motovun, katerega odlikuje slikovita lega na hribu nad dolino reke Mirne. Sprehod po starem mestnem jedru, katerega obdaja lepo ohranjeno obzidje iz 13. stoletja. Po ogledu vožnja do bližnje vinske kleti Matijašić, kjer bomo ob prigrizku degustirali najboljša istrska vina. Nadaljevanje vožnje do mesteca Grožnjan, manjšega mesteca s tipično istrsko arhitekturo, ki se v pisnih virih prvič omenja že dalnjega leta 1033. Daljši postanek v vinski kleti Zigante, kjer si bomo ogledali klet, se sprehodili med vinogradi in poskusili domačo kapljico. Nadaljevanje vožnje do simpatične vasice Višnjan, ki zaradi mešanice različnih stilov predstavlja raj za umetnostne zgodovinarje. V popoldanskih urah se z istrskega podeželja odpravili proti obali in se namestili v hotelu, Zvečer nas čaka veselo druženje ob dobri hrani v tipični istrski konobi. Prenočevanje.

2. dan: Rovinj-Limski kanal-Momjan-Slovenija
Zajtrk v hotelu. V jutranjih urah sprehod po Rovinju, za nekatere najlepšem mestu ob istrski obali. Nad mestom dominira od daleč vidna cerkev Sv. Eufemije z najvišjim zvonikom v Istri. Še nekaj prostega časa za kavic, nato vkrcanje na ladjico in prijetno križarjenje ob istrski obali s pogledom na številne otoke, polotoke in zalive do Limskega kanala, več kot trideset kilometrov dolgega zaliva, ki se zajeda globoko v notranjost Istre. Na ladji se bomo okrepčali z ribjim piknikom ob kapljici dobrega domačega vina. Na poti proti domu se ustavimo v vasici Momjan, kjer si ogledamo kmečki turizem San Mauro, ki slovi kot eden izmed začetnikov kmečkega turizma. Ob kapljici rujnega bomo degustirali domače izdelke in se prijetno razpoloženi odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

Cena potovanja na osebo je: 164 EUR

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, polpenzion v hotelu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah, degustacijo treh vrst vin skupaj z narezkom v vinski kleti Matjašić, ogled in degustacijo v vinski kleti Zigante, degustacijo domačih dobrot z vključeno osnovno pijačo v Momjanu, vožnjo z ladjico in ribji piknik v Limskem kanalu, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Končna cena in vrstni red ogledov bosta določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Hrvaška

  Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 185 EUR.
  Krk – Goli otok – Sv. Grgur

  Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 185 EUR.

  Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 209 EUR

  Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 209 EUR

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke...3 dni, 195 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).
  Plitvička jezera, Kornati in slapovi reke Krke

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke…3 dni, 195 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).