Obiščite ravninsko Slavonijo in Baranjo ter uživajte v lepotah zgodovinske in naravne dediščine, ki kar kličejo po obiskovalcih,...2 dni, 176 EUR (večerja, sirarna, degustacija, ladjica).

Slikovita Slavonija in Baranja – 2 dni


Mitska pokrajina polna zakladov

Čas potovanja: 2 dni

Odhodi: od marca do novembra 2022

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Veliki Zdenci-Beli Manastir-Osijek
V zgodnjih jutranjih urah zbor na mestu, ki ga določi zaključena skupina in odhod v smeri Slavonije. Vožnja do mesta Veliki Zdenci, kjer bo postanek za ogled sirarne, kjer proizvajajo znameniti topljeni sir “Zdenka”. Nadaljevanje vožnje do Kneževih vinogradov v okolici Belega Manastira. Ogled vinske kleti Belje, kjer imajo bogato tradicijo v proizvodnji vin, ki sega v daljno leto 1526. Vinska klet se nahaja na vinorodnem področju Baranja in je največji vinogradnik na Hrvaškem. Med belimi vini prevladuje Graševina, med rdečimi pa Merlot in Cabaret Sauvignon. Ogled kleti in degustacija tipičnih vin. Sledi ogled mesta Osijek, ki je bil skozi stoletja križišče pomembnih prometnih poti iz Podravja v Podonavje. Sprehod do stolnice, čez trg Sv. Trojice in trg Jurja Križanića. Po končanem ogledu še nekaj prostega časa, vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.

2. dan: Osijek-Kopački rit-Đakovo-Slovenija
Zajtrk v hotelu in vožnja v bližnji Narodni park Kopački Rit. Del parka je pod posebno zaščito proglašen za zoološki rezervat. Močirje slovi po raznolikem rastlinju. Za začetek je predvidena projekcija dokumentarnega filma o naravnem parku v sprejemnem centru, nato krajši sprehod, potem pa vožnja z ladjico po slikovitih kanalih in ogled čudovite narave, številnih ptic, možnost fotografiranja,.. po ogledu možnost kosila v restavraciji Kormoran, kjer pripravljajo najboljši čobanac v Baranji. Nadaljevanje vožnje do mesta Đakovo. Sprehodili se bomo po glavnem trgu do veličastne katedrale J.J. Strossmayerja, ki jo mnogi uvrščajo med najlepše cerkve med Benetkami in Carigradom. Vožnja z vmesnimi postanki v smeri Slovenije, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 176 EUR

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, polpenzion v hotelu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah, ogled sirarne v Velikih Zdencih, degustacijo treh vrst vin v vinski kleti Belje, ogled in vožnja z ladjico po narodnem parku Kopački Rit, obvezno lokalno vodenje, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Hrvaška

  Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 185 EUR.
  Krk – Goli otok – Sv. Grgur

  Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 185 EUR.

  Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 209 EUR

  Ljudje in spomini, mesta in vasi, kulinarika in miti. Prepletanje legend iz širokih ravnic panonske nižine. To sta Slavonija in Baranja. 3 dni, cena, 209 EUR

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke...3 dni, 195 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).
  Plitvička jezera, Kornati in slapovi reke Krke

  Najlepši narodni parki Hrvaške. Šestnajst prekrasnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi in brzicami, Kornatsko otočje, slapovi reke Krke…3 dni, 195 EUR (polpenzion, ribji piknik, vstopnine).