Kulinarika, srbski melos in prijazni domačini. Utrip Beograda in večerne zabave. Sproščen izlet in gurmansko potepanje. Splavi, Skadarlija, nočno življenje, 3 dni, 216 EUR

Vojvodina in Šumadija


Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2022

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Beograd
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Sremske Mitrovice ter prihod v Beograd v opoldanskih urah. Najprej vožnja do Kalemegdana. Sprehod po znameniti beograjski trdnjavi in nato odhod na oglede v ožje mestno središče. Najprej se boste sprehodili po najbolj znani beograjski ulici – Knez Mihajlovi, potem pa se zapeljali na Trg republike z nekdanjim zveznim parlamentom, mimo mestne hiše, Terazij, Študentskega trga, Varoš kapije, Narodnega gledališča, Narodnega muzeja, nekdanjega dvorca kneginje Ljubice, Saborne cerkve in največje pravoslavne cerkve na Balkanu, hrama sv. Save. Sledi vožnja na Dedinje, mimo muzeja 25. maja in Hiše cvetja ter ogled muzeja Nikole Tesle. Po ogledih nastanitev v hotelu, večerja v boemski četrti Skadarlija ob »starogradski« glasbi. Nočitev.

2. dan: Beograd-Topola-Oplenac-Beograd
Po zajtrku vožnja v Šumadijo. Postanek na Avali, kjer je stala v srednjem veku trdnjava grad Žrnov, in ogled Meštrovičevega spomenika neznanemu junaku, posvečenemu neznanemu vojaku, ki je tam padel v bitki za Beograd leta 1915. Nadaljevanje poti v Topolo, kraj, v katerem je živel vodja 1. srbske vstaje iz leta 1804, Karađorđe Petrović. Sprehod po mestu z ogledom Karadžordževičevega mesta s konakom, cerkvijo, šolo, gostilno, mestno hišo, kasarno in spomenikom. Nato vožnja na hrib Oplenac, kjer boste obiskali mavzolej Karađorđevićev, ki ga je pričel graditi leta 1903 Petar I. Karađorđević, z mozaiki, ki so kopije fresk iz znamenitih srbskih cerkva, in ogled konaka kralja Petra I. Vožnja mimo Aranđelovca proti Beogradu. Prihod v hotel in krajši počitek. Večerja z glasbo na Adi Ciganliji.

3. dan: Beograd-Novi Sad-Sremski Karlovci-Slovenija
Po zajtrku vožnja proti Novemu Sadu. Sprehod po centru Novega Sada, v katerem je bila že leta 1731 ustanovljena latinsko-slovanska šola. Nato se boste odpeljali na ogled znamenite Petrovaradinske trdnjave, ki jo imenujejo tudi »Gibraltar na Donavi« in leži na nasprotnem bregu kot Novi Sad. Na tem mestu so bila naselja že v času neolitika in od tod je čudovit pogled na Donavo in Novi Sad. Nadaljevanje vožnje do Sremskih Karlovcev, ki so bili prvič omenjeni leta 1308 kot Castrum Karon. Mesto se ponaša z najstarejšo srbsko gimnazijo, v katero je hodil tudi Branko Radičević, in nekdanjim sedežem karlovske metropolije. Ogledali si boste patriarhijo in Saborno cerkev. Kosilo. Po kosilu povratek proti Sloveniji.

Cena potovanja na osebo je:  256 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu s 3*, 2 x večerja v navedenih restavracijah po programu, kosilo v Sremskih Karlovcih, vstopnino in lokalna vodenja, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba

Ostalih doplačil po programu ne predvidevamo, saj so že vštete v ceno.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Srbija

  Videli boste Novi Beograd s Sava centrom, Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita, nekdanji stadion JNA in Marakano,... 2 dni, 99 EUR.
  Prestolnica zabave

  Videli boste Novi Beograd s Sava centrom, Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita, nekdanji stadion JNA in Marakano,… 2 dni, 99 EUR.

  Ogledali si bomo največjo pravoslavno cerkev na Balkanu - Svetega Savo, se zapeljali mimo Novega dvora, Trga republike s parlamentom,...3 dni, 185 EUR.
  Soteska Đerdap, nepozabno potovanje

  Ogledali si bomo največjo pravoslavno cerkev na Balkanu – Svetega Savo, se zapeljali mimo Novega dvora, Trga republike s parlamentom,…3 dni, 185 EUR.

  Srbija je dežela, ki obiskovalca ne pusti hladnega. Ponosni Srbi so sami po sebi original brez primere in čisto mogoče je, da vas bodo po nekaj dneh,...
  Obiščite pravo srce Srbije!

  Srbija je dežela, ki obiskovalca ne pusti hladnega. Ponosni Srbi so sami po sebi original brez primere in čisto mogoče je, da vas bodo po nekaj dneh,…