Ogledali si bomo največjo pravoslavno cerkev na Balkanu - Svetega Savo, se zapeljali mimo Novega dvora, Trga republike s parlamentom,...3 dni, 215 EUR.

Beograd in vzhodna Srbija


Soteska Đerdap, nepozabno potovanje

Odhodi: od marca do novembra 2023

Minimalno št. potnikov:45

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Beograd
V zgodnjih jutranjih urah zbor na mestu, ki ga določi skupina in odhod. Vožnja mimo Zagreba in Slavonije vse do Beograda. Najprej sledi panoramska vožnja v spremstvu lokalnega vodnika skozi Dedinje in do stadionov JNA ter Marakane proti centru mesta. Ogledali si bomo največjo pravoslavno cerkev na Balkanu – Svetega Savo, se zapeljali mimo Novega dvora, Trga republike s parlamentom, preko Terazij do trdnjave nad sotočjem Save in Donave imenovane Kalemegdan. Sprehod po glavni mestni ulici Knez Mihajlovi do slovite trdnjave. Sledi prosti čas za samostojne oglede in nakupe. Nato vožnja do hotela in namestitev. V večernih urah možnost večerje s tipično srbsko hrano na Skadarliji.

2. dan: Beograd-Golubac-Lepenski Vir-Narodni park Djerdap-Kladovo
Zajtrk v hotelu. Vožnja mimo trdnjave Golubac, ki leži na strateški lokaciji pred vhodom v Đerdapsko sotesko. Trdnjava nekoliko spominja na obmorsko mesto, ker je Donava v tem predelu široka kar šest kilometrov. Nadaljevanje vožnje od Donavi do neolitskega nahajališča Lepenski Vir, ki velja za državni kulturni spomenik izrednega pomena. Na tem nahajališču so odkrili ribam podobne figure, ki predstavljajo najstarejše monumentalne figure na svetu. Sledi nadaljevanje vožnje po narodnem parku Đerdap z vmesnimi postanki za fotografiranje na razglednih točkah. Đerdapska soteska je v tem delu najožja in vsebuje kar tristo metrov visoke klife, skozi katere si je Donava v več milijonih letih utrla pot proti Črnemu morju. Sledi vožnja mimo največje hidroelektrarne do mesta Kladovo. Popoldan namestitev v hotelu in možnost plovbe z ladjico po Donavi. Zvečer večerja in nočitev.

3. dan: Kladovo-Gamzigrad-Manasija-Slovenija
Zjutraj zajtrk, nato vožnja po Negotinski vinorodni pokrajini do okolice Gamzigrada, kjer se nahaja dobro ohranjena palača rimskega cesarja Galeriusa – Felix Romuliana. Palača je uvrščena na UNESCOV seznam kulturne dediščine in vsebuje najlepše ohranjene rimske mozaike vzhodno od Rima. Rimski cesar Galerius je eden od kar sedemnajstih cesarjev rojenih v Srbiji. Nadaljevanje vožnje do samostana Manasija, ki je grajen kot mavzolej srednjeveškega srbskega vladarja – Stefana Lazarevića in predstavlja enega izmed glavnih svetih in kulturnih središč moravske Srbije. Po ogledu vožnja mimo Beograda in čez Hrvaško do doma, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

Cena: 215 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, 1 x nočitev z zajtrkom in 1 x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, vstopnino v Lepenski Vir in Felix Romuliano, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje, obveznega lokalnega vodnika za oglede po Srbiji, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačilo: večerja na Skadarliji 18€, kosila drugi in tretji dan (vodniku na poti) pribl. 12 €

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Srbija

  Videli boste Novi Beograd s Sava centrom, Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita, nekdanji stadion JNA in Marakano,... 2 dni, 128 EUR.
  Prestolnica zabave

  Videli boste Novi Beograd s Sava centrom, Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita, nekdanji stadion JNA in Marakano,… 2 dni, 128 EUR.

  Srbija je dežela, ki obiskovalca ne pusti hladnega. Ponosni Srbi so sami po sebi original brez primere in čisto mogoče je, da vas bodo po nekaj dneh,...
  Obiščite pravo srce Srbije! Bogat program.

  Srbija je dežela, ki obiskovalca ne pusti hladnega. Ponosni Srbi so sami po sebi original brez primere in čisto mogoče je, da vas bodo po nekaj dneh,…

  Kulinarika, srbski melos in prijazni domačini. Utrip Beograda in večerne zabave. Sproščen izlet in gurmansko potepanje. Splavi, Skadarlija, nočno življenje, 3 dni, 276 EUR

  Kulinarika, srbski melos in prijazni domačini. Utrip Beograda in večerne zabave. Sproščen izlet in gurmansko potepanje. Splavi, Skadarlija, nočno življenje, 3 dni, 276 EUR