Ogledali si boste Novi Beograd s Sava centrom in nekoč pomembnimi upravnimi stavbami naše bivše skupne države, Trg republike z zveznim parlamentom,...

Beograd in Vojvodina


Z mesta med širne ravnice

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2022

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Beograd
Odhod iz dogovorjenega kraja v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Sremske Mitrovice proti Beogradu. Med vožnjo postanki. Prihod v Beograd okoli poldneva. Ogled mesta, delno z avtobusom, delno peš z lokalnim vodnikom. Ogledali si boste Novi Beograd s Sava centrom in nekoč pomembnimi upravnimi stavbami naše bivše skupne države, Trg republike z zveznim parlamentom, mestno hišo, Terazije, Študentski trg, Varoš kapijo, Narodno gledališče, Narodni muzej, dvor kneginje Ljubice, stolnico, pravoslavno cerkev sv. Save, Dedinje – prestižno mestno četrt, Hišo cvetja. Postanek bo na Kalemegdanu, kjer se boste sprehodili po znameniti beograjski trdnjavi. Zvečer večerja in zabava ob živi glasbi na enem od splavov na Adi Ciganliji. Prenočevanje v hotelu.

2. dan: Beograd-Novi Sad-Petrovaradin-Sremski Karlovci-Beograd
Po zajtrku ob približno 9.30 vožnja v Novi Sad. Orientacijski ogled mesta: Trg svobode, Vladićanski dvor, mestna knjižnica. Prosto za sprehod po starem mestnem jedru. Nato prehod na drugo stran reke Donave, kjer si boste ogledali Petrovaradin – »Gibraltar na Donavi«. Utrdba Petrovaradin je bila v svojem času neosvojljiva in je še danes del učnega gradiva v številnih vojaških učbenikih. Med drugim si boste s prižganimi baklami ogledali podzemne vojaške hodnike in druge prostore, ki veljajo za vzor vojaške arhitekture. Po ogledu vožnja v Sremske Karlovce. Mesto je bilo v času vlade Habsburške monarhije pomembno središče srbske kulture. Ogledali si boste Patriarhijski dvorec in zakladnico. Nekaj časa pa bo tudi prosto za manjše nakupe in obiske najboljših sremskih vinarn, kjer je možno kupiti znana vina iz fruškogorskega vinorodnega okoliša. Približno ob 17. uri vrnitev v Beograd. Prenočevanje.

3. dan: Beograd-Slovenija
Po zajtrku možnost obiska slikovite kitajske tržnice in nakupovanja malo drugače. Lahko pa se boste odpravi na vožnjo z ladjo po Donavi in Savi. Ob približno 14. uri bo odhod proti Sloveniji s prihodom v Slovenijo v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 219,00 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, nastanitev v hotelu 2* oz. 3* v dvoposteljni sobi z zajtrkom, večerja na splavu, vstopnine (Muzej Vojvodine na Petrovaradinu, trdnjava Petrovaradin, Patriarhijski dvor in zakladnica v Sremskih Karlovcih), stroški lokalnih vodnikov, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačilo: enoposteljna soba, vožnja z ladjo in pijačo dobrodošlice.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Srbija

  Videli boste Novi Beograd s Sava centrom, Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita, nekdanji stadion JNA in Marakano,... 2 dni, 99 EUR.
  Prestolnica zabave

  Videli boste Novi Beograd s Sava centrom, Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita, nekdanji stadion JNA in Marakano,… 2 dni, 99 EUR.

  Ogledali si bomo največjo pravoslavno cerkev na Balkanu - Svetega Savo, se zapeljali mimo Novega dvora, Trga republike s parlamentom,...3 dni, 185 EUR.
  Soteska Đerdap, nepozabno potovanje

  Ogledali si bomo največjo pravoslavno cerkev na Balkanu – Svetega Savo, se zapeljali mimo Novega dvora, Trga republike s parlamentom,…3 dni, 185 EUR.

  Srbija je dežela, ki obiskovalca ne pusti hladnega. Ponosni Srbi so sami po sebi original brez primere in čisto mogoče je, da vas bodo po nekaj dneh,...
  Obiščite pravo srce Srbije!

  Srbija je dežela, ki obiskovalca ne pusti hladnega. Ponosni Srbi so sami po sebi original brez primere in čisto mogoče je, da vas bodo po nekaj dneh,…