Beograd in samostani Srbije, 4 dni, 238 EUR.

Po poteh srednjeveške Srbije


Dežela bogate sakralne arhitekture

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Odhodi: od marca do novembra 2022

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Beograd
Odhod v zelo zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Zagreba do Beograda. Po prihodu ogled Novega Beograda s Sava centrom, nato na Dedinje, kjer so razkošne vile, Hiša cvetja in ogled Titove grobnice. Sledi ogled stadiona JNA in Marakane ter seveda Arkanove hiše in neobičajne zgradbe TV Pink. Krajši predah in nato panoramski avtobusni ogled znamenitosti: Trg republike z zveznim parlamentom, mestna hiša, Terazije, Študentski trg, Varoš kapija, Narodno gledališče, Narodni muzej, dvor kneginje Ljubice, stolnica, pravoslavna cerkev sv. Save. Proti večeru nastanitev v hotelu. Večer boste za doplačilo preživeli v enem izmed lokalov s tradicionalno srbsko hrano. Za vse, ki jih ne bo premagala utrujenost, pa predlagamo zaključek v ritmu etno ali disko glasbe. Nočitev v hotelu.

2. dan: Beograd-Avala-Topola-Oplenac-Studenica-Žica-Kraljevo/Vrnjačka Banja

Po zajtrku obisk Avale in ogled spomenika Neznanemu junaku, delo priznanega kiparja Ivana Meštroviča. Naslednji postanek bo v Topoli, mestu, ki mu pravijo srce Šumadije. Ogled mesta, ki se je nekoč hrabro upiralo turškim krvnikom in bilo celo središče upora. Vožnja v Oplenac in ogled mavzoleja Karadžordževičev ter cerkev sv. Jurija. Nadaljevanje potovanja mimo Kragujevca in Kraljeva ter ob reki Ibar, mimo Ušča, do samostana Studenica, največje zapuščine Štefana Nemanje iz 12. stoletja. Samostanski kompleks je pod zaščito UNESCA in velja za zibelko srbske umetnosti, književnosti in temeljni kamen srbske kulture. Vrnili se boste v smeri Kraljeva ter na poti obiskali še samostan Žiča, zapuščino kralja Štefana Prvovenčanog iz 13. stoletja. Po vzoru samostanov na Sveti gori je obarvan rdeče. Zvečer prihod v Kraljevo ali Vrnjačko Banjo. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Kraljevo/Vrnjačka Banja-LJjubostinja-Ravanica-Manasija- Beograd
Po zajtrku vožnja do samostana Ljubostinja – bogate zapuščine kneginje Milice iz konca 14. stoletja, ki velja za enega najpomembnejših spomenikov t. i. moravske šole. Ta dan vas čakata še dva samostana, najprej samostan Ravanica, ki ga je zapustil car Lazar, najbolj priljubljeni vladar srednjeveške Srbije, ki je padel v Kosovski bitki leta 1389. Ohranjene so številne freske umetnika Konstantina, tudi najpomembnejša in najlepša Kristusov prihod v Jeruzalem. Oglede boste zaključili v zadnjem spomeniku srbske srednjeveške kulture, v samostanu Manasija iz začetka 15. stoletja, ki ga je zgradil despot Štefan Lazarevič. Vrnitev v Beograd. Nastanitev v hotelu. Večer boste lahko preživeli v boemski četrti Skadarlija ob dobri hrani, pijači in zabavi. Nočitev.

4. dan: Beograd-Novi Sad-Krušedol-Slovenija
Po zajtrku vožnja v Novi Sad in postanek za ogled starega mestnega jedra. Sledi še ogled “neosvojljive” Petrovaradinske trdnjave, ki dominira nad mestom. Naslednji postanek bo v enem izmed najlepših vojvodinskih samostanov – Krušendol na Fruški gori. Po ogledih vožnja proti domovini. Prihod v poznih nočnih urah.

Cena potovanja na osebo je: 238 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, dve nočitvi z zajtrki in en polpenzion v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, dodatne vstopnine, ki niso vključene v ceno aranžmaja, večerja na Skadarliji, križarjenje z ladjico.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Srbija

  Videli boste Novi Beograd s Sava centrom, Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita, nekdanji stadion JNA in Marakano,... 2 dni, 99 EUR.
  Prestolnica zabave

  Videli boste Novi Beograd s Sava centrom, Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita, nekdanji stadion JNA in Marakano,… 2 dni, 99 EUR.

  Ogledali si bomo največjo pravoslavno cerkev na Balkanu - Svetega Savo, se zapeljali mimo Novega dvora, Trga republike s parlamentom,...3 dni, 185 EUR.
  Soteska Đerdap, nepozabno potovanje

  Ogledali si bomo največjo pravoslavno cerkev na Balkanu – Svetega Savo, se zapeljali mimo Novega dvora, Trga republike s parlamentom,…3 dni, 185 EUR.

  Srbija je dežela, ki obiskovalca ne pusti hladnega. Ponosni Srbi so sami po sebi original brez primere in čisto mogoče je, da vas bodo po nekaj dneh,...
  Obiščite pravo srce Srbije!

  Srbija je dežela, ki obiskovalca ne pusti hladnega. Ponosni Srbi so sami po sebi original brez primere in čisto mogoče je, da vas bodo po nekaj dneh,…