Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

Zahodno Ameriška Tura


ODHOD: vsak dan
ČAS POTOVANJA: 15 dni

1. dan: Slovenija—Los Angeles
Polet preko enega od evropskih letališč v Los Angeles. Po opravljenih formalnostih nastanitev v hotelu.

2. dan: Los Angeles.
Po zajtrku poldnevni ogled mesta: Downtown z nebotičniki, Hollywood, Sunset Boulevard (Beverly Hills) … Popoldne obisk znamenitega zabaviščnega parka Universal Studios, kjer vam bodo s pomočjo izjemnih tehničnih učinkov v živo prikazali dogajanja v fimih kot so Terminator, Jurassic Park, King Kong … Povratek v hotel. Prenočevanje.

3. dan: Los Angeles—Palm Springs—Phoenix (Scottsdale)
Zajtrk in odhod iz Los Angelesa proti vzhodu v prostrano puščavo Mojave ter prihod v mondeni Palm Springs. Krajši postanek in nadaljevanje vožnje proti Arizoni. Prečkanje reke Colorado pri mestu Blythe in vstop v območje Grand Canyona v zvezni državi Arizona. Pozno popoldne prihod v Phoenix oz. v bližnje mesto Scottsdale. Prenočevanje.

4. dan: Phoenix—Flagstaff—Grand Canyon
Zajtrk. Odhod proti severu, skozi puščavsko, nerodovitno pokrajino, kjer je možno opaziti samo kaktuse vrste Saguaro, v dolino Verde. Nadaljevanje poti skozi Oak Creek Canyon do mesta Flagstaff in nato dalje do nadnaravnega Grand Canyona. Prosto popoldne za sprehod ob južnem obodu tega spektakularnega področja, kjer se barve skalnih sten nenehno spreminjajo v soju sončnih žarkov. Prenočevanje.

5. dan: Grand Canyon—Navajo—Monument Valley—Page (Lake Powell).
Zajtrk. Odhod iz Grand Canyona ter vožnja po južnem robu na vzhod, na področje indijanskega rezervata Navajo. Prečkanje soteske Little Colorado pri mestecu Cameron in vožnja skozi puščavo Painted, domovanje prednikov dveh indijanskih plemen – Navajo in Hopi. Prihod v Navajo Nation’s Monument Valley Park, izjemno slikovito območje s ‘škrbastimi’  vrhovi in stolpičastimi osamelci. Po tej enkratni pokrajini se boste zapeljali z džipi. Sledi vožnja v kraj Page, ki leži ob umetnem jezeru Powell. Prenočevanje.

6. dan: Page—Bryce Canyon.
Zajtrk, odhod na sever, čez prelaz, v Utah, nato pa skozi lepo pokrajino Kanab do dežele »hoodoo-jev« (posebnih apnenčastih formacij najrazličnejših oblik), znane kot nacionalni park Bryce Canyon. Ogledi z avtobusom in peš. Prenočevanje.

7. dan: Bryce Canyon—Zion—Las Vegas
Zajtrk in nato sledi povratek proti jugu, v nacionalni park Zion – naravni spomenik s prekrasno sotesko, ki sta jo izklesala veter in voda. Nato odhod proti Las Vegasu. Pred prihodom v mesto še postanek na enem največjih jezov na svetu – jezu Hoover, ki je hkrati tudi meja med zveznima državama Arizono in Nevado. Prihod v Las Vegas, svetovni center igralništva in zabave, pravi čudež sredi puščave. Prenočevanje.

8. dan: Las Vegas
Prost dan za počitek oz. oglede tega izjemnega mesta. Posamezni hoteli kot so npr. Ceasar Palace ali Venetian so svojevrstni arhitekturni dosežki in vsekakor vam priporočamo, da ‘zavijete’ v enega od njih. So nekakšna mesta v mestu. Zvečer si boste lahko ogledali laserski šov na prostem v Downtownu. Prenočevanje.

9. dan: Las Vegas—Death Valley—Visalia
Zajtrk in odhod na zahod, globoko v puščavo Mojave s postankom v Nacionalnem parku Death Valley – »Dolini smrti«, ki je območje nepričakovanih kontrastov. Tukaj je najnižja točka na zahodni polobli in gore z nad 3.350 metrov nadmorske višine, velike peščene sipine, osamljene doline in vulkanski kraterji. Nadaljevanje poti nazaj v Kalifornijo do kraja Visalia. Prenočevanje.

10. dan: Visalia—Yosemite—San Francisco
Po zajtrku vožnja do parka Yosemite, ki ga krasijo strme visoke pečine, slapovi in sekvoje (najvišja drevesa na svetu). Po ogledih odhod proti San Franciscu, enemu najlepših mest na svetu, ki se razprostira na številnih gričih, od koder se odpirajo čudoviti razgled po mestu, kjer se prepletata moderna arhitektura in viktorijanske stavbe, mestu, ki velja za neusahljivi izvir novih idej. Po prihodu namestitev in prenočevanje.

11. dan: San Francisco
Zajtrk. Dopoldne ogled mesta, kjer si boste ogledali glavne zanimivosti: most Golden Gate, Fisherman’s Wharf (ribiško pristanišče) – izhodišče za ogled znamenite bivše jetnišnice Alcatraz, Lombard Street –slikovita, ‘cvetlična vijugasta cesta, Downtown – poslovni del, Union Square – središče mesta, Chinatown – ena največjih kitajskih naselbin izven Kitajske. Popoldne bo čas za samostojne oglede.  Prenočevanje.

12. dan: San Francisco
Zajtrk. Prost dan za oglede in dejavnosti po vaših željah. Npr. z mestno železnico, ki se imenuje Bart, se boste lahko zapeljali v bližnje živahno študentsko mesto Berkeley, ki slovi po svoji znani, prestižni univerzi (University of California Berkeley). Sprehodili se boste lahko po zanimivem območju univerze in obiskali vedno živahno ulico Telegraph Avenue (knjigarne, kavarne, trgovine, ulični glasbeniki …) Prenočevanje.

13. dan: San Francisco–Monterey–Carmel–Big Sur—San Simeon
Po zajtrku se boste zapeljali proti jugu po Silicijevi dolini (San Jose, Palo Alto) do slikovitega obalnega mesta  Monterey. Nekoč je bilo to ribiško mestece, ki mu je nesmrtno slavo podelil nobelovec John Steinbeck s knjigo Ulica ribjih konzerv (Cannery Row). Postanek za sprehode po tej znameniti ulici, možnost ogleda akvarija. Nadaljevanje vožnje v bližnji Carmel, edinstven kraj, ki mu poseben čar dajejo zanimiva arhitektura hiš, galerije, butiki, restavracije in navsezadnje premožni krajani na čelu z nekdanjim županom – znanim igralcem Clintom Eastwoodom. Sledi vožnja ob Pacifiku po eni najbolj znanih  panoramskih cest – Highway 1. Eden od postankov bo v slikovitem kraju Big Sur, zatočišču umetnikov. Prenočevanje v kraju San Simeon.

14. dan: San Simeon—Santa Barbara—Malibu—Los Angeles
Po zajtrku ogled  kompleksa oz. muzeja Hearst Castle, ki je bil zgrajen v tridesetih letih prejšnjega stoletja, kjer se mešajo arhitekturni stili iz različnih obdobij. Najprej je bil zgrajen kot rezidenca časopisnega magnata Hearsta, pozneje pa spremenjen v muzej. Po ogledu vožnja v Santa Barbaro, slikovito obalno mesto. Postanek za sprehod in nadaljevanje vožnje po obalni cesti skozi prestižni Malibu na letališče, od koder bo ob 21.05 polet letala v Evropo.

15. dan: Zjutraj pristanek v Evropi in nadaljevanje poleta domov.

 

Cena potovanja:
Cena je odvisna od predvidenega datuma potovanja ter števila prijavljenih potnikov.

 Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu z vključenimi letališkimi taksami,
 • najem avtomobila,
 • 13 nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelih turistične kategorije,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • organizacijo potovanja.

Vizum: Za vstop v ZDA vizum ni potreben. Potrebujete veljaven slovenski potn list. Vsaj 10 dni pred odhodom morate izpolniti obrazec ESTA: esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja po meri / Potovanja po meri Severna in srednja Amerika

  Najprej po sončni Floridi - Miami, Key west, Orlando... in potem v New York in Washington - 11. dni.

  Najprej po sončni Floridi – Miami, Key west, Orlando… in potem v New York in Washington – 11. dni.

  Na vzhodnem delu
-Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.

  Na vzhodnem delu
  -Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.

  Ogromna dežela z bogato večtisočletno zgodovino, ki pospešeno gradi prihodnost. Obiskali boste najbolj znamenite kraje z bogato kulturo in zgodovino...11 dni.

  Ogromna dežela z bogato večtisočletno zgodovino, ki pospešeno gradi prihodnost. Obiskali boste najbolj znamenite kraje z bogato kulturo in zgodovino…11 dni.