Na vzhodnem delu
-Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.

Velika Kanadska Tura


ODHOD: vsak dan
ČAS POTOVANJA: 13 dn

1. dan: SLOVENIJA–TORONTO
Polet preko enega od evropskih letališč v Toronto. Po opravljenih formalnostih nastanitev v hotelu.

2. dan: TORONTO–NIAGARSKI SLAPOVI–TORONTO
Po zajtrku ogled zanimivosti Toronta. Ljudje pravijo, da dajejo čar temu 4.2. milijonskem mestu  različne etnične skupnosti, ki živijo v tem mestu in jih je več kot sto.  V mestu je čutiti bogato kulturno življenje in tu  se celo leto odvija množica prireditev in festivalov. Za mestom New York je Toronto drugo največje po številu nebotičnikov. Kot zanimivosti tega mesta velja omeniti dvorec Casa Loma, ki je bil zgrajen pred 100 leti,  Sky Dome – moderen športni objekt, ki ga uporabljata znani moštvi za baseball in ameriški nogomet. Narejen je bil leta 1989 in je bil prvi na svetu, ki ga je v celoti lahko pokrila premična streha. Stolp CN Tower paje eden najvišjih na svetu in ob lepem vremenu se z njega vidi tudi do 150 km daleč. Obiskali bomo tudi nakupovalni in zabavno–kulturni predel z muzejem Royal Ontario Museum. Po ogledih prevoz do Niagarskih slapov, ki sodijo med ene najlepših svetovnih naravnih znamenitosti. Do teh 57 metrov visokih, mogočnih slapov se bomo zapeljali z ladjico. Po ogledu povratek v Toronto in  nočitev.

3. dan: TORONTO–THOUSAND ISLANDS–OTTAWA
Po zajtrku sledi  vožnja ob jezeru Ontario proti kraju Kingston. Postanek v letoviškem kraju Gananoque, ki je tudi izhodiščna točka za začetek križarjenj med tisočerimi otoki, ki ležijo v tem delu jezera Ontario.  Nadaljevanje vožnje v Ottawo, glavno mesto Kanade, kamor bomo prišli pozno popoldan. Nastanitev in nočitev.

4. dan: OTTAWA–QUEBEC CITY
Po zajtrku orientacijski ogled zanimivosti glavnega mesta. Ottawa  je lepo mesto z množico parkov in vrtov. V spomladanskem času je preplavljeno z nasadi tulipanov. Slednji so za spomin na leta, ki jih je tu v izgnanstvu, v času druge svetovne vojne, preživela nizozemska kraljeva družina. Med zanimivostmi si bomo ogledali stavbo Kanadske narodne galerije, Parlament, stavbo vrhovnega sodišča, baziliko Notre Dame staro 150 let, kanal Rideau, kjer stoji množica lepih plovil in je priljubljeno shajališče meščanov. Po ogledih vožnja v Quebec. Za to mesto lahko rečemo, da predstavlja srce francoskega dela Kanade in je tudi glavno mesto province Quebec. Ustanovitev tega mesta sega v davno leto 1608 in obiskovalec nima občutka, da se nahaja v “Novem svetu”. Veliko stavb  je zgodovinsko zaščitenih in Quebec City je edino mesto v Severni Ameriki, katerega staro mestno jedro je obdano z utrjenim  obzidjem. Stari del mesta je razglašen za spomenik svetovne kulturne dediščine in je pod zaščito Unesca. Tako v starem delu, kot drugje po mestu se nahaja več kot 30 muzejev, ki predstavljajo različne teme od arheologije, umetnosti, zgodovine, vojskovanja.  Nastanitev in prenočevanje.

5. dan: QUEBEC CITY
Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti. Videli bomo trg D’ Arme, Mestno hišo, Parlament, Citadelo in znameniti Chateau Fontenac, ki se lahko pohvali z izjemno dolgim seznamom znanih in pomembnih gostov kot so Charles De Gaulle, Winston Chuchill, Edith Piaf… Zvečer po želji sprehod po starem delu mesta, kjer je  množica prijetnih lokalov in restavracij.  Prenočevanje.

6. dan: QUEBEC CITY– MONTRÉAL
Po zajtrku vožnja v Montréal. Po prihodu v Montréal ogled mestnih zanimivosti. Montréal je izredno živahno mesto, mesto kulture, kjer se govori tako francosko kot tudi angleško. Leži na otoku reke sv.Lovrenca in svoje ime je dobilo po parku Mont Royal, ki že od leta 1876 velja za enega od osrednjih delov mesta. Ko se bomo povzpeli na najvišjo lego tega parka se nam bo odprl lep razgled po tem slikovitem mestu, kjer se prepletata staro in novo. Ogledali si bomo tudi staro mestno jedro, trg Jacques Cartier in olimpijsko prizorišče.Priporočamo obisk predela Main, kjer se živahnost ekskluzivnih trgovin, dobrih restavracij in prijetnih lokalov, prepleta z utripom poslovnega sveta. Lahko obiščete tudi enega od muzejev, kot so npr. Muzej lepih umetnosti, Center kanadske arhitekture, Muzej kanadske zgodovine in še veliko drugih. Montréal je znan tudi po zelo živahnem nočnem življenju…. Nočitev.

7. dan:MONTRÉAL–CALGARY–BANFF
Po  zajtrku bo prevoz na letališče od koder bo  polet v Calgary. Po pristanku se bomo zapeljali v mesto. Calgary je drugo največje mesto v provinci Alberta, takoj za glavnim mestom te province Edmontonom. Mesto leži sredi prerijskih prostranstev in je staro nekaj več kot sto let. Danes ima mesto zelo moderen izgled, ki ima poleg poslovnega dela tudi veliko galerij in gledališč. Vseeno pa v tem mestu še vedno naletite tudi na pojave, ki ohranjajo stik s tradicijo. Poltovorni pick-up tovornjaki in kavbojski škornji v tem mestu niso nobena redkost…   Ogled zanimivosti tega lepega mesta, ki stoji ob reki Bow  bomo zaključili še s krajšim postankom v Olimpijskem parku (Calgary je gostil zimske olimpijske igre leta 1988).  Nato vožnja proto Skalnemu gorovju v Banff, živahno mestece s toplimi vrelci, muzeji, trgovinami, ki velja za enega najbolj priljubljenih turističnih krajev v Kanadi. Nastanitev in nočitev.

8. dan: BANFF–KAMLOOPS
Po zajtrku se bomo najprej peljali do slikovitega jezera Louise, nato pa nas bo cesta vodila skozi nacionalne parke Yoho, Glacier, Mt. Revelstoke v mesto Kamloops. Na poti bo več postankov. Kamloops je prijetno mesto ob stičišču dveh rek, ki leži ob vznožju Skalnega gorovja. Nastanitev in nočitev.

9. dan: KAMLOOPS–VANCOUVER
Po zajtrku vožnja v Vancouver. Peljali se bomo po Coquihalla Highway, ob obalnem pogorju skozi rodovitno pokrajino Fraser Valley. Popoldne prihod v Vancouver. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

10. dan: VANCOUVER
Po zajtrku ogled mestnih zanimivosti. Vancouver je zaradi svoje mile klime, vsesplošnega tolerantnega vzdušja ter poslovnih priložnosti izjemno prijetno mesto, ki privablja množice obiskovalcev. Ni čudno, da ga je največ Kanadčanov izbralo za mesto, kjer bi najraje živeli. Leta 2010 so v tem mestu potekale zimske olimpijske igre. Ogledali si bomo Stanley Park, kjer so razstavljeni  totemi staroselcev, stari del mesta – Gastown, Canada Place, nakupovalno ulico Robson, Kitajsko četrt, ki je druga največja v Severni Ameriki. Prenočevanje.

11. dan: VANCOUVER–VICTORIA–VANCOUVER
Po zajtrku vožnja z ladjo do prestolnice Britanske Kolumbije – Victorie. Mesto leži na otoku Vancouver in  mnogi ga imajo za najlepšega v Kanadi. V mestu je veliko lepih vrtov in parkov in ogledali si bomo Baecon Hill park, Parlament, slavni zgodovinski Empress hotel, trg Bastion, pristaniški del, po želji pa si bomo ogledali Kraljevski muzej Britanske Kolumbije, kjer je predstavljena kulturna zgodovina te province. Popoldne povratek v Vancouver. Nočitev.

12. dan: VANCOUVER–SLOVENIJA
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče od koder polet letala proti Amsterdamu…

13. dan: Zjutraj pristanek v Evropi in nadaljevanje poleta domov.

 

Cena potovanja:
Cena je odvisna od predvidenega datuma potovanja ter števila prijavljenih potnikov.

Cena vključuje:
letalski prevoz  po programu z vključenimi letališkimi taksami, najem avtomobila,  11 nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelih turistične kategorije s kontinentalnimi zajtrki, osnovno nezgodno zavarovanje, organizacijo potovanja.

Vizum:
za vstop v Kanado vizum ni potreben. Potrebujete veljaven slovenski potni list. Vsaj 10 dni pred odhodom morate izpolniti obrazec ETA. Strošek je ca 6 EUR.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja po meri / Potovanja po meri Severna in srednja Amerika

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
  Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Najprej po sončni Floridi - Miami, Key west, Orlando... in potem v New York in Washington - 11. dni.

  Najprej po sončni Floridi – Miami, Key west, Orlando… in potem v New York in Washington – 11. dni.

  Ogromna dežela z bogato večtisočletno zgodovino, ki pospešeno gradi prihodnost. Obiskali boste najbolj znamenite kraje z bogato kulturo in zgodovino...11 dni.

  Ogromna dežela z bogato večtisočletno zgodovino, ki pospešeno gradi prihodnost. Obiskali boste najbolj znamenite kraje z bogato kulturo in zgodovino…11 dni.