Dežela vulkanov in neokrnjene narave, Obiščite rajske otoke, Bali, Lombok ter Komodo s svojimi znamenitimi kuščarji - 14 dni.

INDONEZIJA


ODHOD: vsak dan
ČAS POTOVANJA: 14 dni

1. dan.: SLOVENIJA–EVROPA–BALI
Odhod iz enega od bližnjih letališč. Polet.

2.dan: BALI
V popoldanskih urah pristanek na Baliju, ki velja za enega najlepših otokov v vsem indonezijskem arhipelagu. Njegova posebnost pa je nedvomno tudi v bogatem kulturnem izročilu, saj ta otok slovi po svoji bogati plesni, glasbeni in likovni ustvarjalnosti. Poseben mik pa otoku dajejo tudi številni hindujski templji. Prebivalstvo tega otoka je namreč pretežno hindujske veroizpovedi. Po opravljenih mejnih formalnostih prevoz do hotela. Prenočevanje.

3.dan:BALI–poldnevni izlet z ogledi templjev
Po zajtrku dopoldne prosto do 14. ure. Potem se boste odpravili na ogled templja Pura Taman Ayun, ki je obdan z vodnimi jarki in je bil zgrajen v 17. stoletju v času kraljevine Mengwi. Nadaljevali boste proti obali do slikovitega templja Tanah Lot, zgrajenega na vrhu skalne pečine nad Indijskim oceanom. Tu si boste vzeli čas za opazovanje sončnega zahoda. Povratek v hotel, prenočevanje.

4.dan: BALI–UBUD IN KINTANAMI–celodnevni izlet
Po zajtrku se boste najprej zapeljali v idilični kraj Ubud in si ogledali tradicionalne plese, ki ponazarjajo zgodbe iz starodavne indijske pesnitve Ramajane. Nato se boste v bližnji vasi seznanili z izdelavo čudovitih lesenih skulptur. Sledila bo pot na sever do vasi Kintanami, od koder se odpira lep razgled na jezero Batur in (občasno) še vedno aktivni vulkan Batur (1730 m). Ob povratku v hotel se boste ustavili še ob toplih vrelcih, ki naj bi imeli magično moč in so v uporabi že od 9. stoletja. Prenočevanje.

5.dan:BALI–prosto
Po zajtrku bo dan namenjen počitku, kopanju…

6.dan:BALI–FLORES
Zajtrk in potem prosto do odhoda na letališče od koder bo polet letala proti vzhodu, na otok Flores. Tako so ga poimenovali portugalski kolonizatorji v 16. stoletju. Po dolžini meri skoraj 600 km in na njem živi okoli 2 milijona prebivalcev, v glavnem krščanske veroizpovedi. Pristali boste na skrajnem zahodnem delu otoka od koder je dobro izhodišče za ogled izjemno zanimivega otoka Komodo. Po pristanku vožnja v bližnje mesto Labuan Bajo, kjer si boste med drugim ogledali slikovito tržnico. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

7.dan:FLORES–KOMODO–FLORES
Po zgodnjem zajtrku sledi triurna vožnja z ladjico do slikovitega otoka Komodo, ki je največji v sklopu Nacionalnega parka Komodo, ki je pod Unescovo zaščito. Po izkrcanju se boste peš odpravili do področja, kjer si boste lahko med drugim ogledali najbolj znamenite prebivalce tega otoka – orjaške kuščarje, ki veljajo za največje na svetu, saj nekateri med njimi v dolžino zrastejo tudi do tri metre. Oglede boste zaključili na znameniti plaži, ki slovi po svojih rožnatih odtenkih (Pink beach). Povratek z ladjico v Flores. Prenočevanje.

8.dan:FLORES–LOMBOK
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče od koder bo polet letala preko Denpasarja (Bali) na otok Lombok. V primerjavi z bližnjim Balijem ta otok velja za bolj umirjenega in naj bi se bolj prilegal popotnikom, ki si želijo nekaj drugega… Očarljivih eksotičnih lepot in prizorov je tudi tu na pretek. Po pristanku prevoz do hotela. Prenočevanje.

9.dan:LOMBOK- celodnevni izlet po otoku
Po zajtrku boste obiskali nekaj tipičnih krajev oz. vasi, ki jih krasi samosvoja tipična arhitektura in kjer živijo pripadniki največje narodnosti na otoku – Sasaki. Tam boste lahko spoznali nekatere njihove tradicionalne obrti kot so lončarstvo ter tkanje različnih oblačil. Med slednje prav gotovo sodi sarong- večnamensko oblačilo tako za ženske kot tudi za moške. Ustavili se boste tudi na prelepi plaži Tanjung A’an, ki velja za eno od najbolj nedotaknjenih oz. ‘naravnih’ na tem delu otoka. Povratek v hotel. Prenočevanje.

10.dan: LOMBOK- prosto za samostojne oglede
Po zajtrku boste dan preživeli v sproščujočem okolju. ‘Neutrudni’ pa se boste ob prehodnem dogovoru z vodnikom in doplačilu podali še na kak izlet, na primer na otočke Gilli, ki so znani po čudovitih koralnih grebenih.

11.dan: LOMBOK-BALI
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče od koder bo polet letala na Bali. Po pristanku prevoz do hotela. Prenočevanje.

12.dan: BALI – celodnevni izlet
Ta dan boste obiskali vzhodni del otoka, ki ga zaznamuje sveta gora domačinov, najvišji vulkan Agung (3142 m). Na pobočju gore se nahaja najsvetejši hindujski kraj na Baliju, tempelj Besikah, ki ga imenujejo tudi Materin tempelj. Obiskovalci tega templja morajo zadostiti določenim formalnostim, tako da boste morali nositi sarong – tradicionalno oblačilo. Po ogledu boste v kraju Bukit Jambul uživali v prelepih razgledih na dolino, posejano z riževimi terasami. Kosilo. Sledil bo obisk slikovite vasi, ki slovi po svoji tipični arhitekturi in svojstvenem organizaciji družbenega življenja, ki se ni spremenila že nekaj stoletij. Za krajši čas se boste ustavili še v nekdanji prestolnici Balija – Klungkung in si ogledali ‘sodno palačo’. Prenočevanje.

13.dan: BALI – Evropa
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče od koder bo polet letala v Evropo.

14.dan:
Zjutraj pristanek v Evropi in nadaljevanje poleta domov.

CENA:
Cena je odvisna od predvidenega datuma potovanja ter števila prijavljenih potnikov.

Cena vključuje: vse mednarodne in lokalne letalske prevoze po programu z vključenimi letališkimi taksami, vse prevoze in izlete po programu, nočitve v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelih, angleško govoreče lokalne vodnike, vstopnine v nacionalne parke oz. rezervate, organizacijo potovanja.

Vizum se pridobi na letališču ob vstopu v državo. Strošek vizuma je približno 20 EUR..

Cepljenja: obveznih cepljenj ni. Na nekaterih območjih v določenem času obstaja možnost okužbe z malarijo. Vse dodatne informacije s tem lahko dobite na Zavodu za zdravstveno varstvo, Zaloška 29, Ljubljana.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja po meri / Potovanja po meri Azija

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
  Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Najprej po sončni Floridi - Miami, Key west, Orlando... in potem v New York in Washington - 11. dni.

  Najprej po sončni Floridi – Miami, Key west, Orlando… in potem v New York in Washington – 11. dni.

  Na vzhodnem delu
-Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.

  Na vzhodnem delu
  -Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.