Raziskovali boste kolonialna mesta, spoznavali bogato zapuščino predkolumbovskih kultur in potovanje zaključili
v all-inclusive hotelu na plaži...16 dni.

MEHIKA


ODHOD: vsak dan
ČAS POTOVANJA: 16 dni

1. dan: SLOVENIJA–MEXICO CITY
Polet letala preko enega od evropskih letališč v Mexico City. Po pristanku prevoz do hotela in prenočevanje.

2. dan: MEXICO CITY–GUADALUPE–TEOTIHUACAN–MEXICO
Po zajtrku vožnja v Guadalupe, ki je največje romarsko središče obeh Amerik. V tem kraju se je Devica Marija prvič prikazala staroselcem, danes pa je Guadalupe del duhovnega življenja večine Mehičanov.  Obiskali boste staro Baziliko in novo cerkev in si na poti do tja  ogledali trg treh kultur. Nato vožnja do slovitega Teotihuacana, nekoč največjega, a v tančico skrivnosti zavitega  mesta predkolumbovske Amerike, kjer boste lahko med drugim občudovali veličastni piramidi  Sonca in Lune. Po ogledih povratek v Mexico City. Prenočevanje.

3. dan: MEXICO CITY
Po zajtrku ogled mehiške prestolnice, ki leži na višini 2200 m in velja za največje mesto na svetu. Zgrajeno je bilo na ruševinah prestolnice Aztekov imenovane Tenochtitlan. Ogledali si boste Nacionalno palačo, stolnico in osrednji trg Zocalo in obiskali Antropološki muzej. Popoldne bo ogled znamenitega parka Xochimilco, ki je zelo priljubljena izletniška točka domačinov.  Tu se boste s tipičnim čolni zapeljali po kanalih nekdanjega jezera. Povratek v hotel. Zvečer otvoritev kongresa. Prenočevanje.

4. dan:MEXICO CITY–TAXCO–PUEBLA
Po zajtrku boste zapustili prestolnico in se odpravili na pot  po slikoviti gorati mehiški pokrajini. Ustavili se boste v mestu Taxco, znanem po srebru, katerega izdelke boste lahko po ugodnih cenah tudi kupili v eni številnih lokalnih trgovin. To je očarljivo in prijetno mesto, ki  s svojimi tlakovanimi ulicami, tržnicami, osrednjim trgom in  cerkvijo Santa Prisca ohranja svojo pristno podobo. Sledi vožnja mimo vulkanske verige v Pueblo, drugo najstarejše mehiško mesto z značilno kolonialno arhitekturo.  Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

5. dan: PUEBLA–CHOLULA–VERACRUZ
Zajtrk in vožnja do bližnjega mesteca Cholula, ki je bilo nekoč, v času pred Kolumbom izjemno živahno mesto, kjer je bilo več kot 400 templjev in je bilo edini resen tekmec prestolnici Teotihuacanu. Danes o tem pričajo številne ruševine in s travo porasla piramida, ki velja za eno največjih na svetu. Po ogledih vožnja v Veracruz, vedno živahno mesto, kjer je relativno malo turizma in kjer boste lahko zvečer na glavnem trgu začutili pravi utrip in temperament tega mesta. Veracruz je kraj, kjer so se leta 1519 izkrcali Španci pod vodstvom Cortesa. Danes je to tudi zelo pomembno pristanišče. Prenočevanje.

6. dan: VERACRUZ–CATEMACO
Po zajtrku prosto ali možnost gleda Mestnega muzeja. Vožnja  v Catemaco, kraj, ki je obdan z gorovji vulkanskega izvora. Vmes, na poti, če bo čas obisk ‘tovarne’ cigar. Catemaco krasi slikovito jezero, tudi vulkanskega izvora. S čolni se boste peljali po jezeru in ustavili na otočkih, ki so med domačini znani po šamanstvu in zdravilnih rastlinah, na enem od otokov pa je kolonija opic. Prenočevanje.

7. dan: CATEMACO–LA VENTA–VILLAHERMOSA
Vožnja čez pokrajino Tabasco, na območju ene najstarejših mehiških kultur, Olmekov, znane po velikih kamnitih glavah ter ogled arheološkega najdišča v La Venti. Prenočevanje v prestolnici pokrajine Tabasca, mestu Villahermosi.

8. dan: VILLAHERMOSA–TUXTLA–KANJON SUMIDERO –SAN CRISTOBAL
V bližini mesta Tuxtla boste obiskali kanjon reke Rijo Grijalve: Sumidero, dvourna vožnja s čolnom (v skupini z drugimi obiskovalci) po kanjonu vas bo popeljala mimo  pomembnega zgodovinskega prizorišča upora staroselcev kolonizatorjem, zanimivega živalskega sveta in tisočmetrskih pečin. Mesto San Cristobal de las Casas je oddaljeno približno uro ali dve  vožnje od kanjona in je eno najzanimivejših in najizvirnejših zgodnjih mehiških mest z izjemno zanimivo gorato okolico, arhitekturo, živahno tržnico in visokim deležem izvirnega prebivalstva.

9. dan: SAN CRISTOBAL–AGUA AZUL–PALENQUE
Vožnja skozi gorsko pokrajino Chiapas, znano po uporih kmečkega prebivalstva in pridelavi kave do slapov in brzic Agua Azul, ki se že nahajajo na tropskem območju. Po sprehodu ob reki in morda obisku ene od značilnih ribjih restavracij se boste odpravili še do majevskega mesta Palenque, kjer boste prenočili.

11. dan: PALENQUE–CAMPECHE
Ogled nekdanjega pomembnega majevskega mesta Palenque, ki je cvetelo predvsem v sedmem stoletju in ga je nato skoraj povsem prerasla džungla, iz katere so jo spet iztrgali arheologi. Stavbe, templji in zgodbe iz Palenqueja presenetijo in navdušijo. Vožnjo boste nadaljevali čez ravninski polotok Jukatan do obale Mehiškega zaliva, kjer boste prenočevali v obalnem, nekdanjem piratskem mestu Campeche, kjer ne pozabite poskusiti škampov, praženih v kokosovi moki, značilne jedi tega mesta.

12. dan: CAMPECHE–UXMAL–MERIDA
Ogledali si boste prijetno kolonialno mesto Campeche, znano po izdelovanju vrvi in izdelkov iz sisala ter nato nadaljevali vožnjo čez Jukatan do nekdanjega majevskega mesta Uxmal z izjemno  elegantno in presenetljivo arhitekturo. Nato vas čez pokrajino Jukatana, kjer je prebivalstvo še dandanes pretežno majevsko, pot vodi do ‘belega mesta’ Merida, kjer boste občutili temperament, živopisnost, vročino in lokalne specialitete južne Mehike. Jukatanska prestolnica je  varna in simpatična, na glavnem trgu stoji najstarejša katedrala na kontinentu Severne Amerike, ulice so razporejene v pravilni mreži in označene s številkami, izgubili se ne boste tudi, če obiščete katero od znanih in prijetnih lokalnih restavracij.

13. dan: MERIDA–CHICHEN ITZA–PLAYA DEL CARMEN
Današnji dan je namenjen  ogledu Chichen-Itze, enega najpomembnejših in najzanimivejših  majevskih mest, polnem presenetljivih zgodb, ki je od lani tudi eno od čudes sveta. Razloge za to si boste z zanimanjem in navdušenjem ogledali, Chicen Itza se nahaja na pol poti med Merido in Playo del Carmen. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

14. dan: PLAYA DEL CARMEN
Prosto, storitev All Inclusive.

15. dan: PLAYA DEL CARMEN
Prosto, storitev All Inclusive.

16. dan: CANCUN–SLOVENIJA
Prosto do odhoda na letališče Cancun od koder bo od koder bo polet letala Evropi.

17. dan: Zjutraj pristanek v Evropi in nadaljevanje poleta domov.

 Cena potovanja:
Cena je odvisna od predvidenega datuma potovanja ter števila prijavljenih potnikov.

 Doplačila: napitnine, izhodna let. taksa.

Cena vključuje:

 • vse mednarodne in lokalne letalske prevoze po programu z vključenimi letališkimi taksami,
 • vse prevoze in izlete po programu,
 • 11 nočitev v dvoposteljnih sobah hotelih  4* (lokalna kategorizacija),
 • 3 nočitve – All Inclusive v hotelu 5* (Cancun-Playa del Carmen)
 • vse oglede in vstopnine po programu
 • angleško govoreče lokalne vodnike,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • organizacijo potovanja

Doplačila: napitnine, izstopne let. takse – ca 40 USD na potovanju.

Cepljenja: niso potrebna

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja po meri / Potovanja po meri Severna in srednja Amerika

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
  Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Najprej po sončni Floridi - Miami, Key west, Orlando... in potem v New York in Washington - 11. dni.

  Najprej po sončni Floridi – Miami, Key west, Orlando… in potem v New York in Washington – 11. dni.

  Na vzhodnem delu
-Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.

  Na vzhodnem delu
  -Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.