Najprej po sončni Floridi - Miami, Key west, Orlando... in potem v New York in Washington - 11. dni.

Potovanje po vzhodni Ameriki


ODHOD: vsak dan

ČAS POTOVANJA: 11 dni

1. dan: SLOVENIJA–MIAMI
Polet preko enega od evropskih letališč v Miami. Po opravljenih formalnostih nastanitev v hotelu.

2. dan: MIAMI BEACH
Po zajtrku bo dan namenjen ogledom. Videli boste poslovni Downtown, predel  Coral Gables, kjer se nahaja univerza Miami in muzej umetnosti Lowe.  Sprehodili se boste po tržnici Bayside, ki leži ob zalivu Biscayne in nato  obiskali  prestižno četrt Coconut Grove. Če bo čas bo še Za postanek v kubanski četrti »Little Havana«. Po krajšem oddihu boste lahko popoldne odkrivali najbolj zanimivi predel mesta – Art Deco, ki slovi po svoji značilni arhitekturi, kjer je polno hotelov, trgovin, lokalov in stanovanjskih stavb, zgrajenih od začetka dvajsetih do konca štiridesetih let prejšnjega stoletja.  Zvečer pa bo še obvezen sprehod po znameniti cesti Ocean Drive, kjer se boste lahko prepustili nočnemu življenju.. Prenočevanje.

3. dan: MIAMI BEACH – KEY WEST
Po zajtrku odhod na jug Floride proti otoku Key West. Pot poteka po avtocesti US1, 120 milj dolgi cesti, ki preko 42 mostov povezuje celinsko Florido s številnimi otoki. Prihod v najjužnejše mesto ZDA.  Sprehod do starega dela mesta Key West, kjer se nahajajo številne zanimive zgradbe. Možen bo obisk muzeja Little White House, Harryja S Trumana, ki je redek prikaz osebnega življenja 33. ameriškega predsednika ali pa obisk hiše, kjer je deset let živel znameniti pisatelj Hemingway. Priporočamo tudi obisk Mallory Square-a, večernega zbirališča uličnih umetnikov in obiskovalcev z vsega sveta ter glavne ulice Duvall. Prenočevanje.

4. dan: KEY WEST–KEY LARGO–EVERGLADES–NAPLES
Vožnja nazaj proti severu prek Key Larga, najdaljšega med otočki do narodnega parka Everglades, ki je med drugim zanimiv zaradi tega, ker tam domuje veliko  krokodilov. Videli jih boste  ko se boste popeljali s posebnimi čolni na zračni pogon..…Po ogledu boste nadaljevali do zahodne obale – do Mehiškega zaliva in se nastanili v mestu Naples. Naples je zaradi velikega števila golf igrišč proglašen za »svetovno prestolnico golfa«. Središče mesta je idealno za sproščanje ob čaju ali kavici v senčnih vrtovih ali pa za ogled umetnostih galerij na ulici 3 South.  Prenočevanje.

5. dan: NAPLES – ORLANDO
Po zajtrku vožnja v Orlando – prestolnico zabaviščnih parkov in  po prihodu si boste ogledali SeaWorld, enega od najbolj atraktivnih, med drugim znanem po nastopih delfinov in kitov. Zvečer nastanitev v hotelu in prenočevanje.

6. dan: ORLANDO–CAPE CANAVERAL–NEW YORK
Zjutraj vožnja v Cape Canaveral, vesoljskega centra od koder je v vesolje poletelo že veliko raket.  Ogledali si Kennedy Space Center in s tem pobliže spoznali sedanjo in preteklo ‘vesoljsko dejavnost’  ZDA. Po ogledu popoldne vožnja na letališče od koder bo polet letala v New York. Po pristanku prevoz z do hotela na Manhattnu. Prenočevanje.

7. dan: NEW YORK
Po zajtrku poldnevni ogled mesta: zgornji in spodnji Manhattan, Lincolnov in Rockefellerjev center, univerza Columbia, Harlem, 5. avenija, Kitajska četrt, Little Italy, Wall Street, “Ground Zero” – mesto kjer sta stala “dvojčka”. Popoldne možnost izleta z ladjico do otoka Liberty in ogled znamenitega Kipa svobode ter nato še do otoka Ellis, ki je bil prva postaja priseljencev v Ameriko v času do druge svetovne vojne, danes pa nas na to spominja muzej na otoku. Prenočevanje.

8. dan: NEW YORK
Dan je prost za oglede po želji. Na voljo so številni muzeji, galerije, trgovine, zvečer pa obilo nočnih lokalov z živo glasbo.

9. dan: NEW YORK–PHILADELPHIA-WASHINGTON
Po zajtrku odhod proti Philadelphiji, mestu ki ima poseben pomen. Tu so leta 1776 podpisali Deklaracijo neodvisnosti in kasneje napisali ameriško ustavo. Ogledali si boste staro mestno jedro in nato nadaljevali v prestolnico Washington. Nastanili se boste v hotelu v živahnem predelu Georgetown, kjer je veliko lokalov in restavracij. Prenočevanje.

10. dan: WASHINGTON–SLOVENIJA
Po zajtrku dopoldne ogled mestnih zanimivosti: Bela hiša, Washington Monument, Capitol, Jefferson Memorial, reka Potomac, Lincoln Memorial in pokopališče Arlington. Nato prosto do odhoda na letališče od koder bo polet letala v Evropo.

11. dan: Zjutraj pristanek v Evropi in nadaljevanje poleta domov.

Cena potovanja:
Cena je odvisna od predvidenega datuma potovanja ter števila prijavljenih potnikov.

Cena vključuje:

 • letalski prevoze  po programu z vključenimi letališkimi taksami,
 • najem avtomobila,
 • 10 nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelih turistične kategorije s kontinentalnimi zajtrki,
 • slovensko vodenje,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • organizacijo potovanja.

Vizum:
Za vstop v ZDA vizum ni potreben. Potrebujete veljaven slovenski potn list. Vsaj 10 dni pred odhodom morate izpolniti obrazec ESTA: esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html, kar stane 15 € (plačilo izključno s kreditno kartico). To lahko uredi tudi organizator potovanja.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja po meri / Potovanja po meri Severna in srednja Amerika

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
  Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Na vzhodnem delu
-Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.

  Na vzhodnem delu
  -Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.

  Ogromna dežela z bogato večtisočletno zgodovino, ki pospešeno gradi prihodnost. Obiskali boste najbolj znamenite kraje z bogato kulturo in zgodovino...11 dni.

  Ogromna dežela z bogato večtisočletno zgodovino, ki pospešeno gradi prihodnost. Obiskali boste najbolj znamenite kraje z bogato kulturo in zgodovino…11 dni.