Dežela vzhajajočega sonca v sobivanju tradicije in sodobnosti. Zgodovinska mesta, moderna naselja, številni templji, raznolika narava, 10 dni.

JAPONSKA


ODHOD: vsak dan

ČAS POTOVANJA: 10dni

1. dan: EVROPA – OSAKA
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Polet preko enega od evropskih letališč proti Japonski, deželi z bogato zgodovino ter kulturo samurajev in gejš, oblečenih v tradicionalna kimona, japonskih vrtov, risank anime, kopeli in karaok.

2. dan: OSAKA
Pristanek na letališču Kansai. Po opravljenih formalnostih na letališču, vožnja do mesta. Avtobusni ogled Osake, kjer se boste med drugim peljali mimo mogočnega mestnega gradu Osaka-jo in po ulici Dotonbori, promenadi s številnimi lokali in trgovinami. Namestitev v hotelu. Prenočevanje.

3. dan: OSAKA – HIROSHIMA – MIYAJIMA
Po zajtrku vožnja do Hiroshime z ekspresnim vlakom (Shinkansen Nozomi), ki doseže hitrost do 300 km/h. Danes je to vrveče, premožno in privlačno mesto z nekaj več kot milijon prebivalci. Le nekaj korakov iz sodobne mestne ulice boste vstopili v Spominski park miru z znano Kupolo atomske bombe (A-Bomb Dome), ki je od leta 1996 Unescov spomenik kulturne dediščine. Ogled spominskega muzeja. Sledi vožnja (bus, trajekt) na zelen otoček Miyajima, ki sodi med tri najlepše pokrajine na Japonskem. Največja znamenitost otoka sta svetišče Itsukushima ter »Plavajoča vrata«, ki so najlepši in najpogostejši motiv fotografov na Japonskem.  Povratek v Hiroshimo in nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

4. dan: HIROSHIMA – HIMEJI – KYOTO
Zajtrk in vožnja z vlakom do mesta Himeji z istoimenskim gradom. Grad je najodličnejši primerek japonske arhitekture gradov, kljub dovršenemu obrambnemu sistemu pa nikoli ni bil prizorišče pravih bitk. Zaradi vtisa, da bo poletel v nebo in zaradi njegove bele zunanjosti (beli mavec so pri izgradnji uporabili zato, ker je negorljiv) ga pogosto imenujejo tudi »Bela čaplja«. Večkrat ga uporabijo za snemanja filmov, med drugim sta bila tukaj snemana James Bond You only live twice (1967) s Seanom Coneryjem in novejši The last samurai (2003) s Tomom Cruisem. Nadaljevanje vožnje v Kyoto, ki je bil japonska prestolnica med leti 794 in 1868. Namestitev v hotelu.

5. dan: KYOTO
Po zajtrku ogled znamenitosti mesta Kyoto. Med svetovno kulturno dediščino spada kar 17 mestnih spomenikov. Grad Nijo, zgrajen l. 1603, je znan po svoji imenitni arhitekturi in bogati notranji dekoraciji (»pojoča tla«). Zlati Paviljon (Kinkakuji ali Rokuonji) leži sredi enega najlepše urejenih Zen vrtov na svetu. Sledi vožnja do templja Kiyomizu, ki leži na vznožju gore Otawa. Iz glavne terase na vrhu pobočja se odkriva panoramski pogled na mesto Kyoto in okolico. Tempelj je bil tudi kandidat na izboru novih 7 svetovnih čudes leta 2007. Možen tudi sprehod okoli templja Ryoanji, ki je znan po skalnem vrtu – po ocenah enega najlepših te vrste vrtov na Japonskem, ki ga je ustvaril zen-umetnik Soami. Nočitev v hotelu.

6. dan: KYOTO – NARA – KYOTO
Vožnja z ekspresnim vlakom v majhno mesto Nara, ki je bila prestolnica Japonske med leti 710 in 794. Sprehod po mestu in obisk templja Todaiji, ki predstavlja eno največjih lesenih stavb na svetu, z mogočnim 16 metrov visokim bronastim kipom Bude, iz 8. stol. Sprehod po parku srnjadi do znamenitega svetišča Kasuga Taisha. Zgrajen je bil v 8. stoletju in bil dolga stoletja dom vplivne družine Fujiwara, katere člani so bili imenovani za regente ter se poročili s člani cesarske družine, kar jim je močno povečalo ugled in položaj.  Povratek v Kyoto in nočitev

7. dan: KYOTO – HAKONE
Vožnja z ekspresnim vlakom proti severu do mesta Hakone, kjer boste obiskali istoimenski nacionalni park, ki slovi po vročih izvirih in lepi naravi. Vožnja z gondolo nad vulkanskim pogorjem do postaje Owakudani. Tu se iz starodavnih vulkanskih razpok dvigajo oblaki pare in žvepleni hlapi, kar daje pokrajini resnično mistični videz. Sledi idilična vožnja z izletniškim čolnom po jezeru Ashi, od koder je čudovit razgled na goro Fuji. Namestitev v tradicionalnem japonskem hotelu oz. ryokan-u  v mestu Hakone. Nočitev.

8. dan: HAKONE – KAMAKURA – TOKYO
Vožnja s turističnim avtobusom do obalnega mesta Kamakura. Simpatičen, majhen kraj privablja množice obiskovalcev zaradi svojih čudovitih budističnih templjev in šintoističnih svetišč. Ogled templjev Kotokuin in Hasedera, z lepim razgledom nad mestom. Sledi sprehod po skoraj 1000 let starem svetišču Tsurugaoka Hachimangu. Vožnja do hotela v Tokyu. Nastanitev in v dogovoru z vodnikom možnost raziskovanja ‘nočnega’ Tokia.

9. dan: TOKYO
Po zajtrku potepanje po japonski prestolnici. V mestu z 12 milijoni prebivalcev je prepletanje tradicije in modernega je vidno na vsakem koraku. Zato je podoba mesta z visokimi modernimi stolpnicami in neonskimi lučmi na eni strani ter templji in svetišči na drugi povsem vsakdanja. Ogled stolpa Tokyo tower (višja kopija Eifellovega stolpa; 333 m), od koder je lep panoramski pogled na metropolo, ob lepem vremenu pa pogled seže vse do 100 km oddaljene gore Fuji. Sledi zunanji ogled cesarske palače in svetišča Meiji Jingu (posvečen prvemu cesarju moderen Japonske, zgrajen l. 1920). Sprehod skozi predel Asakusa in obisk najstarejšega budističnega svetišča Sensoji iz 7. stoletja. Popoldan sprehod skozi tokijsko luksuzno nakupovalno četrt Ginza. Nočitev v hotelu.

10. dan: TOKYO – EVROPA
Po zajtrku prevoz na letališče Narita in polet proti Evropi. Predviden pristanek v Ljubljani v poznih večernih urah.

Cena potovanja:
Cena je odvisna od predvidenega datuma potovanja ter števila prijavljenih potnikov.

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz na relaciji Ljubljana-Osaka in Tokyo-Ljubljana
 • 8 x nočitev z zajtrkom
 • vse transferje, vožnje z avtobusom in ekspresnimi vlaki po programu potovanja
 • vse oglede po programu z vstopninami
 • nezgodno zavarovanje z asistenco in organizacijo potovanja

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Potovanja po meri

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
  Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Najprej po sončni Floridi - Miami, Key west, Orlando... in potem v New York in Washington - 11. dni.

  Najprej po sončni Floridi – Miami, Key west, Orlando… in potem v New York in Washington – 11. dni.

  Na vzhodnem delu
-Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.

  Na vzhodnem delu
  -Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.