Ogromna dežela z bogato večtisočletno zgodovino, ki pospešeno gradi prihodnost. Obiskali boste najbolj znamenite kraje z bogato kulturo in zgodovino...11 dni.

KITAJSKA


ODHOD: vsak dan
ČAS POTOVANJA: 11 dni

1. dan: SLOVENIJA–ŠANGHAJ
Polet letala preko enega od evropskih letališč v Šanghaj.

2. dan: ŠANGHAJ
Pristanek letala v Šanghaju. Po opravljenih obmejnih formalnostih vožnja v mesto namestitev v hotelu, čas za aklimatizacijo in prilagoditev časovni razliki. Večerja in prenočevanje.

3. dan: ŠANGHAJ
Po zajtrku ogled mesta, ki je središče gospodarskega in poslovnega življenja južne Kitajske. Skozi mesto teče reka Huangpu in ga deli na dva dela – Pudong in Puxi. Ogledali si boste predel Bund, v katerem  boste lahko prepoznali evropsko arhitekturo. Ta predel so sezidali evropski poslovneži – trgovci v času (začetek 20.st), ko je bil Šanghai najpomembnejše gospodarsko stičišče med vzhodom in zahodom. Zelo zanimiva je Francoska četrt. Ogledali si boste  staro mestno jedro s slikovito tržnico Yuyuan in istoimenskimi vrtovi in obiskali eno od tradicionalnih čajnic. Vmes kosilo. Zanimimiv bo tudi ogled  templja sedečega Bude iz žada.  Zvečer se  boste lahko sprehodili  po glavni nakupovalni ulici Nanjing. Večerja in prenočevanje.

4. dan: ŠANGHAJ – SOUZHOU – ŠANGHAJ
Zajtrk in vožnja v Souzhou – živahno mesto na vodi, ki mu pravijo tudi kitajske Benetke in je staro več kot 2500 let. Nahaja se v delti reke Yangzi in je bilo že 13. stoletju znano po izdelovanju dragocene svile. Ta tradicija se je ohranila do danes. O tem se boste lahko prepričali, ko boste obiskali eno od predelovalnic svile. V mestu najdemo številne pagode, templje, preko  kanalov je zgrajenih več kot 350 mostov. Največji čar pa temu mestu dajejo čudoviti vrtovi, ki so pravi biseri klasične arhitekture in so vpisani v kulturno dediščino UNESCA. Med vrtovi nabolj izstopa Vrt preprostega uradnika. Med ogledi bo kosilo. Popoldne povratek v Šanghaj. Večerja in prenočevanje.

5. dan: ŠANGHAJ – GUILIN
Zajtrk in dopoldne polet letala v Guilin. Mesto Guilin je središče istoimenske pokrajine, ki slovi kot ena najlepših  v vsej širni deželi. Poetično, kraško pokrajino krasijo strmi hribi, ki so obdani z riževimi polji.  V mestu si boste ogledali Park sedmih zvezd,  enega najbolj ohranjenih na Kitajskem in izjemno slikoviti naravni znamenitosti – Hrib slonovega rilca in hrib Fubo. Med ogledi – kosilo. Zapeljali se boste tudi tudi v okolico, na podeželje in si ogledali kraško jamo, ki jo domačini imenujejo Trsna piščal. Večerja in prenočevanje.

6. dan: GUILIN – KRIŽARJENJE PO REKI LI – YANGSHUO – GUILIN – XIAN
Zajtrk in nato križarjenje z ladjo po reki Li, kjer boste lahko uživali v najbolj poetičnih prizorih slikovite krajine, s hribi, katerih odsevi se rišejo na gladini reke, obrežjem poraslem z zelenim bambusom. Opazovali boste lahko ribiče med lovom ali pa počivaje na njihovih čolnih, kormorane, race, vodne bivole… Ta pokrajina je vedno navdihovala tradcionalno kitajsko slikarstvo in je upodobljena v nešteto delih. Kosilo. V mestu Yangshuo, kjer se križarjenje zaključi bo še čas za obisk tržnice.  Povratek v Guilin, na letališče od koder bo polet letala v Xian. Po prihodu v Xian prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

7. dan: XIAN
Zajtrk. Xian je glavno mesto province Shaanxi, v preteklosti  je bilo to mesto eno od  cesarskih prestolnic. V času vladavine dinastije Ming se je imenovalo Chang’an, kar pomeni Večni mir. Dopoldne si boste ogledali zanimivosti kot so: Pagoda divje gosi, Stolp bobnov, Stolp zvonov, muslimanska četrt z Veliko mošejo, mestno obzidje, ki je eno od zelo redko ohranjenih v vsej Kitajski. Kosilo. Popoldne izlet v Litong, kraj kjer se nahaja grobnica cesarja Quinshi Huangdia, ki velja za eno največjih arheoloških odkritij v 20.stoletju. Ob izkopavanju so odkrili več kot 7000 glinastih kipov – vojščakov, razporejenih v bojnih formacijah s konji in vozovi. Po ogledu povratek v Xian. Večerja in  prenočevanje.

8. dan: XIAN – PEKING
Zajtrk. Prevoz na letališče in polet letala v Peking, ki je že več kot 800 let prestolnica Kitajske.  Po prihodu v središče mesta si boste najprej ogledali osrednji trg Tiananmen, ki je urejen  po Maovih zamislih. Na tem trgu se je v prejšnjem stoletju zvrstilo veliko zborovanj, parad in tudi demonstracij. Trg obkrožajo različne stavbe oz. spomeniki kot so: Maov mavzolej, muzej kitajske revolucije, spomenik narodnih herojev, Velika dvorana ljudstva (parlament). Skozi Vrata nebeškega miru boste vstopili v Prepovedano mesto – palačo, domovanje cesarjev dinastij Ming in Qing, ki je bilo več kot 500 let navadnim državljanom nedostopno. V tej palači ogromnih razsežnosti so cesarji živeli svoje odmaknjeno življenje, upravljanje države pa zaupali oz. prepustili evnuhom. Za navadne obiskovalce so palačo odprli šele leta 1949. Med ogledi kosilo. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

9. dan: PEKING- VELIKI ZID – PEKING
Po zajtrku vožnja v 70 km oddaljen kraj Badaling kjer si boste ogledali del Velikega zidu, enega izmed sedmerih svetovnih čudes. Kosilo. Po ogledu povratek proti Pekingu. Postanek v eni od delavnic, kjer izdelujejo vaze na način ‘cloissone’. Nato si boste ogledali še grobnice dinastije Ming, kjer je pokopanih 13 cesarjev svojimi ženami in priležnicami. Večerja – pekinška raca. Prenočevanje.

10. dan: PEKING
Po zajtrku  si boste ogledali Nebeški tempelj, kjer so cesarji opravljali svoje najsvetejše obrede. Nahaja se v velikem parku, sestavlja ga več stavb v katerih so se vršili posamezni obredi. Po ogledu vožnja do Poletne palače cesarjev dinastije Qing. Ogled slikovitih stavb, med katerimi so zelo zanimive tudi zgradbe z gledališčem in marmorno ladjo, ki so jih zgradili v času vladavine zloglasne cesarice Cixi konec 19.stoletja. Kosilo.  Popoldne prosto za samostojne oglede in nakupe. Večerja in prenočevanje.

11. dan: PEKING – SLOVENIJA
Po zajtrku prevoz na letališče in polet proti Evropi. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

Cena potovanja:
Cena je odvisna od predvidenega datuma potovanja ter števila prijavljenih potnikov.

 CENA VKLJUČUJE: vse oglede z vstopninami po programu, namestitve v  v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, kosila in večerje v lokalnih restavracijah (izjema so dnevi, ko to ni izrecno navedeno),  osnovno nezgodno zavarovanje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA NA OSEBO:
napitnine za lokalne vodiče, kitajski vizum.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja po meri / Potovanja po meri Azija

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
  Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Najprej po sončni Floridi - Miami, Key west, Orlando... in potem v New York in Washington - 11. dni.

  Najprej po sončni Floridi – Miami, Key west, Orlando… in potem v New York in Washington – 11. dni.

  Na vzhodnem delu
-Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.

  Na vzhodnem delu
  -Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.