Obisk te države z njenimi številnimi kulturno-zgodovinskimi zanimivostmi ter izjemno pokrajino na vsakega obiskovalca zapusti izjemne vtise…

INDIJA – RADŽASTAN 1. dan: LJUBLJANA – DUNAJ – DELHI
  Odhod letala z letališča Jožeta Pučnika Ljubljana in let preko enega od evropskih letališč  v Delhi. Po pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih prevoz do hotela. Prenočevanje.
 2. dan: DELHI
  Po zajtrku sledi poldnevni ogled starega in novega Delhija. V novem Delhiju se boste peljali mimo 73 metrov visokega minareta Qutab Minar iz 12. stoletja, ki je po celi višini okrašen s čudovitimi ročnimi rezbarijami. Peljali se boste še mimo mavzoleja vladarja Humayuna, nato dalje mimo veličastnega templja Lakshmi Narayan, mimo »Indijskih vrat« (spomenika indijskim vojakom, ki so umrli v vojni), Rashtrapati Bhavana (bivše predsedniške rezidence) ter mimo parlamenta. Nato boste pot nadaljevali v stari Delhi. Med drugim boste videli  Raj Ghat – spomenik, posvečen Mahatmi Ghandiju ter največjo mošejo v Indiji – Jama Masjid. Nekaj časa boste preživeli še v Chandni Chowku (srebrnem trgu) in začutili vrvež vedno živahnega orientalskega bazarja. Večerja v restavraciji s predstavo indijskih plesov. Prenočevanje.
 3. dan: DELHI – MANDAWA
  Po zajtrku se boste odpeljali v  mesto Mandawa, ki je večkrat opisano kot rajasthanska umetnostna galerija na prostem. Mandawa je majhno, tipično rajasthansko mestece s stoletno kulturno tradicijo. Tukaj boste nastanjeni v spomeniškem gradu Mandawa, ki je spremenjen v udoben hotel, vendar je v mnogočem ohranil prvotno obliko. Družina Mandawa pa ima tudi ohranjeno zbirko tradicionalnih obrednih kostumov. Kasneje boste uživali v sprehodu skozi mesto z njegovim slikovitim bazarjem. Večerja in prenočevanje v gradu Mandawa.
 4. dan: MANDAWA – BIKANER
  Zajtrk v hotelu. Jutranji odhod v 190 km oddaljeni Bikaner, ki je bil nekoč velika trgovska vojaška postojanka med Afriko, Zahodno Azijo in Daljnim Vzhodom. Na poti bo zelo zanimiv  obisk vasi Deshnoke, kjer leži znamenit tempelj Karni Mata. 600 let star tempelj je posvečen Karni Mata, reinkarnaciji boginje Durga. Tempelj je danes dom tisočem podgan, kar predstavlja še posebno atrakcijo. Podgane tam namreč veljajo za svete in so temu primerno tudi čaščene. Prihod v Bikaner in kosilo. Poleg številnih umetnostnih spomenikov je mesto danes  tudi po tem, da vzgaja najboljše kamele za jahanje na svetu. Obiskali boste trdnjavo Junagarh – ogromno zgradbo, obdano z jarkom ter s čudovitimi prostori v notranjosti. Trdnjava in njene palače so bogato okrašene z različnimi lepo izklesanimi motivi.  Večerja in prenočevanje.
 5. dan: BIKANER – JAISALMER
  Zajtrk v hotelu. Vožnja v Jaisalmer – pravljično mesto v puščavi Thar, ki ga je pred 800 leti ustanovil Rajah Jaisal. Jaisalmer je bil zaradi svoje strateške lokacije in kameljih trgovskih poti, pomembno starodavno trgovsko središče in so ga imenovali tudi »zlato mesto«. Po prihodu namestitev v hotelu. Proti večeru vožnja z džipi proti puščavskim peščenim sipinam, kjer boste zajahali kamele in občudovali sončni zahod. Nočno doživetje puščave vam bo popestrila še večerja s koktajlom. Vrnitev v hotel. Prenočevanje.
 6. dan: JAISALMER
  Po  zajtrku boste čas namenili raziskovanju tega privlačnega mesta. Strateška pozicija na kamelji poti je mestu Jaisalmer zagotovila veliko bogastva. Tako imenovani »havelisi« (dvorci, graščine), ki so jih zgradili veletrgovci v 19. stoletju, so izklesani iz zlato-rumenega peščenjaka in nekateri so  še vedno odlično ohranjeni. Trdnjava, ki jo je dal zgraditi Rawal Jaisal v 12. stoletju, stoji na 80 metrov visokem hribu Trikuta, z lepo izklesanimi templji budistične sekte Jain. Jaisalmer je slaven tudi zaradi spretnih rokodelcev (odeje, preproge, izdelki iz kamna, ogledala…). Po ogledu vožnja v Jodhpur, kamor boste prispeli v večernih urah. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
 1. dan: JAISALMER – JODHPUR
  Zajtrk in vožnja v  Jodphur, drugo največje mesto v Rajasthanu, mesto, katerega stavbe se prelivajo v odtenkih modre barve in je dejansko oaza v puščavi Thar. V tem živahnem mestu najdete vse: trdnjave in palače, templje in dvorce, kulturo in tradicijo,  gostoljubnost domačinov, plahost žensk, pisane turbane…. Med drugim si boste ogledali veličastno trdnjavo  Mehrangarh, ki leži na 125 metrov visokem hribu. To je ena izmed najbolj impresivnih zgradb v Rajasthanu. V trdnjavi je nekaj čudovitih palač s skrbno izrezljanimi lesenimi stenskimi opaži, zamreženimi okni oz. »Jarokhas«. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
 1. dan: JODHPUR – UDAIPUR
  Zajtrk in vožnja v Udaipur. Vmes v Ranakpurju postanek za ogled znamenitih Jaina templjev iz 15. st. ‘Džainisti’ so pripadniki enega od verstev v Indiji, ki je sorodno budizmu. Po prihodu v Udaipur se boste najprej nastanili v hotelu, nato pa se boste odpravili na vožnjo s čolni po jezeru Pichola, kjer so zelo lepi razgledi na mesto in njegove palače.  Večerja in prenočevanje.
 1. dan: UDAIPUR – JAIPUR
  Po zajtrku sledijo ogledi. Mesto je morda najbolj očarljivo prav zjutraj, ko se v spokojnih jezerih blešči odsev dvorcev in palač. Ogledali si boste mestno palačo, ki je sploh ena najmogočnejših v Rajastanu in skriva nešteto zanimivih detajlov, umetnin, mozaikov. Danes je ta palača muzej, kraljevska rezidenca in luksuzen hotel, vse v enem. Sledil bo ogled hinduističnega templja Jagdish, ki je posvečen bogu Višnuju. Sprehodili  se boste skozi vrtove Sahelion-Ki-Bari iz začetka 18 st. in obiskali muzej ljudske umetnosti. Tako boste tudi s te strani videli mogočne zidove mestne palače. Po ogledih boste imeli prosto do odhoda vlaka v Jaipur.
 1. dan: JAIPUR
  Zjutraj prihod v Jaipur – Rožnato mesto, ki velja za enega najlepših mest v Indiji. V hotelu boste pustili prtljago in se nato najprej odpravili  na obrobje mesta, v 11 km oddaljen Amber, do leta 1728 starodavno prestolnico države. Ogledali si boste kompleks trdnjave Amber, ki znotraj svojih zidov razkrije palače, templje in vrtove. Na trdnjavo se boste povzpeli na slonih in tam boste, podobno kot nekoč vladarji, uživali v pogledu na okolico, jezero in terase. Kosilo v lokalni restavraciji in  popoldne vrnitev v mesto, kjer si boste ogledali Maharadžino mestno palačo in Jantar Mantar (observatorij iz 18. st) . Peljali se boste mimo Hawa Mahala oz. palače vetrov in nato skozi »rožnato« bivalno in poslovno središče mesta.  Večerja in prenočevanje.
 1. dan: JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA (TAJ MAHAL)
  Po zajtrku vožnja v Agro. Na poti obisk mesta Fatehpur Sikri, ki ga je v 16.st. mogulski vladar Akbar določil za prestolnico, vendar je bilo kasneje zapuščeno zaradi pomanjkanja vode. Mesto krasi izjemna arhitektura (palače, mavzoleji, vrtovi)  in je na Unescovem seznamu  kuturno zgodovinskih spomenikov. Nadaljevanje vožnje v Agro. Po prihodu nastanitev v hotelu. Sledi obisk Taj Mahala, ki je zagotovo eden največjih spomenikov, posvečenih ljubezni in eno od čudes modernega sveta. Dokončan je bil leta 1652. Izkušeni mojstri iz Perzije, Turčije, Francije in Italije so 17 let gradili to zgradbo, katere gradnjo je  naročil Shah Jehan kot mavzolej, posvečen njegovi ljubljeni ženi, kraljici Mumtaz Mahal. Marmor  so pripeljali iz Makrana, blizu Jodphurja, dragoceni kamni – oniks, ametist, malahit, lapiz, turkiz, žad, kristali in biseri pa so bili v Agro prinešeni iz Perzije, Rusije, Afganistana, Tibeta, Kitajske in Indijskega oceana.   Povratek v  hotel, večerja in prenočevanje.
 1. dan: AGRA – DELHI
  Po zajtrku ogledi po Agri – trdnjave iz rdečega peščenjaka, po katerem je dobila tudi ime »Rdeča trdnjava«. Trdnjava ima obliko polmeseca in leži na obrežju reke Jamune, obdana z 20 metrov visokim obzidjem in obkrožena z 12 metrskim jarkom. Trije uspešni vladarji dinastije Mughal  – Akbar, Jehangir in Shah Jehan so pripomogli k izgradnji te mogočne zgradbe, ki vključuje hinduistično in muslimansko arhitekturo. Sledi vožnja v Delhi, vmes še blizu Agre postanek v Sikandri, kjer si boste ogledali kompleks zanimivih stavb, kjer se nahaja tudi mavzolej največjega mogulskega vladarja Akbarja.  Prihod v Delhi, kjer bo večerja ob indijski glasbi. Po večerji prevoz na letališče. Nočni let proti Evropi..
 2. dan: DELHI – LJUBLJANA
  ….pristanek na enem od evropskih letališč in nadaljevanje  poleta v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz
 • 11 nočitev v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in večerjo
 • vse oglede, vstopnine in prevoze s klimatiziranim avtobusom po programu, lokalne vodnike v angleškem jeziku
  prevoz vlakom v spalniku najvišje kategorije iz Udaipurja v Jaipur
  nezgodno zavarovanje in organizacijo potovanja

VIZUM: slovenski državljani potrebujejo vizum, za kar potrebujete izpolnjen obrazec in dve fotografiji (70 €)

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja po meri / Potovanja po meri Azija

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Čudoviti nacionalni parki, vožnja ob slikoviti obali pacifika.
  Los Angeles, Las Vegas, San Francisco.

  Najprej po sončni Floridi - Miami, Key west, Orlando... in potem v New York in Washington - 11. dni.

  Najprej po sončni Floridi – Miami, Key west, Orlando… in potem v New York in Washington – 11. dni.

  Na vzhodnem delu
-Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.

  Na vzhodnem delu
  -Toronto, Niagara, Quebec, Montreal …in na zahodu najprej v Calgary-u in potem preko Skalnega gorovja v Vancouver.