Neokrnjena narava, safari v nacionalnih parkih, vinogradi, Capetown, Durban, Johannesburg, čudoviti Viktorijini slapovi...15. dni.

VELIKA TURA PO JUŽNI AFRIKI Z VIKTORIJINIMI SLAPOVI


ODHOD: vsak dan
ČAS POTOVANJA: 15 dni

1. dan: SLOVENIJA–JOHANNESBURG
Polet letala preko enega od evropskih letališč v Johannesburg.

2. dan: JOHANNESBURG–GOLD REEF CITY
Pristanek na letališču v Johannesburgu. Vožnja do hotela in krajši oddih. Zgodaj popoldne vožnja v bližnji (8 km) Gold Reef City, mesto, ki je bilo zgrajeno, ko je  tam deloval rudnik zlata in je še do danes ohranilo svoj pristen videz iz tedanjih časov. Spustili se boste v rudnik in si ogledali, kako so kopali zlato rudo. Nato še sprehod po muzejski vasi, kjer se boste seznanili z načinom pridobivanja zlata. Povratek v hotel, večerja  in prenočevanje.

3. dan: JOHANNESBURG–SOWETO–PRETORIA–JOHANNESBURG
Po zajtrku vožnja v Soweto (okrajšava za SOuth WEstern TOwnships), kjer živi izključno temnopolto prebivalstvo, ki prihaja iz vseh plemen v Južni Afriki. Ena od zanimivosti je ulica, kjer stojita hiši dveh Nobelovih nagrajencev za mir, Nelsona Mandele in nadškofa Desmonda Tutuja. V Sowetu se nahaja Baragwanath Hospital – največja bolnišnica na južni hemisferi, vendar si ne glede na to, kar 85 procentov lokalnega prebivalstva raje poišče pomoč pri lokalnih tradicionalnih zdravilcih. Nadaljevanje vožnje v Pretorio, administrativno prestolnico Južne Afrike. Ogled spomenika Voortrekker. Voortrekkerji so bili pionirji, ki so si tu okoli leta 1830 našli zatočišče pred preganjanjem Angležev. Nato še ogledi cerkvenega trga, Union Buildings (upravne zgradbe iz začetka 19. st.), Krugerjevega spomenika. Povratek v Johannesburg. Prenočevanje.

4. dan: JOHANNESBURG–PILGRIM REST–BLYDE RIVER CANYON–KRUGERJEV NARODNI PARK
Zajtrk in vožnja na proti vzhodu skozi Middleburg in Lydenberg na Panoramsko cesto. Ustavili se boste v slikovitem kraju Pilgrim Rest, ki pričara čas, ko je na tem področju vladala zlata mrzlica. Ogledali si boste kanjon reke Blyde, ki si je skozi čas utirala strugo skozi pogorje Drakensberg in v kamnu ustvarila izjemne naravne podobe. Velja za tretjo največjo sotesko na svetu, ki je na nekaterih delih globoka tudi 700 metrov.  Pozno popoldne boste vstopili v znameniti Krugerjev narodni park, ki  je približno tako velik kot Slovenija in je eden največjih naravnih rezervatov na svetu. Namestitev v lodgih oz bungalovih, večerja in  prenočevanje

5. dan: KRUGERJEV NARODNI PARK
Zgodaj zjutraj se bo začel celodnevni safari v odprtih vozilih po parku, kjer živijo levi, leopardi, gepardi, žirafe, gazele, različne vrste opic, nosorogi, pavijani… Če vam bo sreča naklonjena boste morda v enem dnevu lahko videli ‘velikih 5’ – slona, leva, leoparda, bivola in nosoroga. Popoldne povratek v lodge. Čas za počitek, večerja (barbeque) in prenočevanje.

6. dan: KRUGERJEV NARODNI PARK
Tudi ta dan bo namenjen safariju, kjer boste imeli priložnost fotografirati vso to bogastvo različnih živalskih vrst. Popoldne prihod v Berg-En-Dal, ki leži na skrajnem južnem delu parka. Namestitev v lodgu. Večerja in prenočevanje.

7. dan: SWAZILAND–HLUHLUWE
Po zajtrku boste zapustili Krugerjev narodni park in se zapeljali južneje proti hriboviti kraljevini Swaziland, ki je samostojna od leta 1968. Vanjo boste vstopili na kontrolni točki Jeppe’s Reef. Če bo čas dopuščal se boste ustavili v bližini prestolnice Mbabane. Kraljevino boste zapustili na njenem jugu, na prehodu Golela. Sledila bo vožnja do kraja Hluhluwe, v pokrajini Zulu. Namestitev v lodgu, zvečer tradicionalna večerja ‘boma’ (večerja na prostem).  Prenočevanje.

8. dan: HLUHLUVE–DURBAN
Zgodaj zjutraj safari v odprtih vozilih po živalskem rezervatu Hluhluve, z ‘najslavnejšim prebivalcem’ – belim nosorogom. Povratek v lodge na zajtrk. Po zajtrku se boste odpeljali v vas Dumuzulu (Dumuzulu Cultural Village), kjer se boste lahko pobliže seznanili s kulturo in običaji pripadnikov nekoč zelo bojevitega  plemena Zulu. Nato vožnja skozi pokrajino z bogatimi nasadi sladkornega trsa do svetovljanskega mesta Durban. Krajši panoramski ogled mesta, nastanitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.

9. dan: DURBAN–CAPETOWN
Zgodaj zjutraj, po zajtrku polet z letalom v Capetown, ki velja za enega najlepših mest na svetu. Po prihodu v mesto se boste najprej z žičnico peljali na Mizasto goro (če bo dopuščalo vreme) od koder je zelo lep razgled po mestu. Po vrnitvi v mesto si boste ogledali Grad dobrega upanja (Castle of Good Hope), edinstvene trdnjave – rezidence, ki je bila zgrajena že v 18. stoletju. Sledil bo še ogled drugih zanimivosti kot so: parlament, mestna hiša, mestni park,  anglikanska katedrala sv. Jurija, malajska četrt, kjer živijo indonezijski muslimani, ki so jih nekoč kot sužnje pripeljali tja Nizozemci. Nastanitev v hotelu, večerja v bližnji restavraciji, prenočevanje.

10. dan: CAPETOWN–RT DOBREGA UPANJA–CAPETOWN
Po zajtrku celodnevno potepanje po legendarnem polotoku, ki se konča z znamenitim Rtom dobrega upanja, katerega ime mu je v 15 st. nadel pomorščak Bartolomeo Diaz. Ta dan si boste ogledali botanične vrtove Kirstenbosch nato naravni rezervat Rta Dobrega upanja, se ustavili na plaži Boulders, kjer domujejo pingvini, v zalivu Hout pa se boste s čolni odpeljali na Otok tjulnov. Na koncu še postanek v izjemno živahnem predelu mesta Capetown, ki se imenuje Waterfront. Povratek v hotel. Prenočevanje.

11. dan: CAPETOWN–STELLENBOSCH IN PAARL (VINSKA CESTA)–CAPETOWN
Po zajtrku se boste odpravili v notranjost province Cape Western in si ogledali slikovito vinorodno pokrajino Cape Wineland, kjer pridelujejo različne sorte vin, ki so zelo cenjena po vsem svetu. Obiskali boste romantično mesto Stellenbosch in ogled zaključili z vinsko pokušino. Nato se boste odpravili še v bližnji Neetlingshof, ki je hkrati tudi zelo znana vinska znamka. Sledi vožnja v mestece Paarl, kjer bo postanek za ogled spomenika Taal, ki je bil zgrajen ob stoletnici uradnega priznanja jezika Afrikaans, ki je eden izmed uradnih jezikov v JAR. Na koncu pa še zanimiv ogled farme nojev. Povratek v hotel. Prenočevanje.

12. dan: CAPETOWN–JOHANNESBURG–VIKTORIJINI SLAPOVI
Po zajtrku zjutraj vožnja na letališče in polet preko Johannesburga na Viktorijine slapove. Po pristanku namestitev v lodgu. Popoldne boste odšli na krajše križarjenje po mogočni reki Zambezi, gledali izjemno lepo naravo, opazovali živali in občudovali sončni zahod. Vrnitev v lodge, prenočevanje.

13. dan: VIKTORIJINI SLAPOVI–CHOBE (BOCVANA)
Zajtrk in nato ogled Viktorijinih slapov enega od  svetovnih čudes. Skozi pragozd se boste sprehodili do samega vznožja slapov in tako boste lahko od blizu občudovali njihovo mogočnost in lepoto. Po ogledu boste  prečkali mejo z Bocvano in se nastanili v lodgu v Narodnem parku Chobe. Pozno kosilo in nato križarjenje po reki Chobe ob sončnem zahodu, kjer boste lahko opazovali živali kot npr slone (v Bocvani jih živi 130.000), zebre, bivole… Vrnitev v lodge, večerja in prenočevanje.

14. dan: CHOBE–LIVINGSTONE–JOHANNESBURG–EVROPA
Zgodaj zjutraj safari v odprtih vozilih po Narodnem parku Chobe. Povratek v lodge in zajtrk. Nato vožnja na letališče v Livingstonu (Zambija) in polet letala v Johannesburg. Nočni let v Evropo.

15. dan: Zjutraj pristanek v Evropi in nadaljevanje poleta domov.

 

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, vse oglede z vstopninami po programu, namestitve v  hotelih/lodgih 3/4* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, kosila in večerje v lokalnih restavracijah oz. hotelih/lodgih po programu (1x kosilo, 8 x večerja),  osnovno nezgodno zavarovanje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA NA OSEBO – PLAČILA PRED POTOVANJEM:
Vizumi -Južna Afrika, Zimbabve, Bocvana, Zambija.

Podrobnejša navodila oz. informacije glede pridobitve vizumov bomo posredovali ob prijavi.

CEPLJENJA: Južnoafriška republika, Bocvana in Zimbabve cepljenj ne zahtevajo, priporoča pa se zaščita pred malarijo na safariju in Viktorijinih slapovi

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja po meri / Afrika Potovanja po meri